- Kardemumma ja raastettu appelsiininkuori saavat porkkanakakun hehkumaan!
Maku on täyteläinen ja kun sulkee silmät, on syksyn ankeus tipotiessään. Uuni oli sunnuntaina pizzanpaiston jäjiltä lämmin ja jääkaapissa kerrankin fariinisokeria. Niinpä syntyi ajatus porkkanakakusta.
Leivoin hyväksi havaitsemallani Kinuskikissan alkuperäisellä ohjeella, joka löytyy myös aiemmin täältä blogista. Kuorrutteeseen lisäsin vaahdotettua kermaa, sillä purkki löytyi jääkaapin ovesta ja olisi mennyt piakkoin vanhaksi. Se antoi täyteläistä pehmeyttä kuorrutteelle!
Carrot cake
Kakkupohja:
4 dl porkkanaraastetta
2 appelsiinin kuori raastettuna
2 appelsiinin kuori raastettuna
200 g leivontamargariinia
3 dl fariinisokeria
3 dl fariinisokeria
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
Kuorrutus:
200 g appelsiinimaustettua tuorejuustoa
(myös maustamaton sopii tähän)
1 appelsiinin mehu puristettuna (noin 1dl)
1 dl kermaa vaahdotettuna
1 appelsiinin mehu puristettuna (noin 1dl)
1 dl kermaa vaahdotettuna
5-6 dl tomusokeria
(manteli- tai pähkinärouhetta)
(manteli- tai pähkinärouhetta)
Voitele ja korppujauhota noin 24 cm pyöreä vuoka. Pese porkkanat ja
appelsiinit. Raasta porkkanat ja appelsiininkuoret. Vatkaa erillisessä
kulhossa rasva ja sokeri vaahdoksi (Huom. voit korvata fariinisokerin halutessasi taloussokerilla). Lisää munat yksitellen
rasva-sokerivaahtoon. Sekoita jauhot + leivinjauhe + mausteet keskenään.
Lisää noin puolet jauhoista taikinaan, sitten porkkanaraaste +
raastettu appelsiininkuori + loput jauhoseoksesta. Kaada taikina
korppujauhotettuun vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin 35-40
minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
Valmista kuorrute, kun kakku on hieman jäähtynyt. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lusikoi tuorejuusto mukaan leivontakulhoon ja notkista se itsepuristetulla appelsiinimehulla. Siivilöi joukkoon tomusokeria niin, että seos paksunee riittävästi (ohjeen määrästä tulee sen verran reilusti kuorrutetta, että voit halkaista kakun halutessasi kahteen osaan ja täyttää vaikka yhden kerroksen kuorrutteella). Levitä kuorrute kakun päälle + ripottele halutessasi päälle pähkinärouhetta. Säilytä porkkanakakku jääkaapissa.
Valmista kuorrute, kun kakku on hieman jäähtynyt. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lusikoi tuorejuusto mukaan leivontakulhoon ja notkista se itsepuristetulla appelsiinimehulla. Siivilöi joukkoon tomusokeria niin, että seos paksunee riittävästi (ohjeen määrästä tulee sen verran reilusti kuorrutetta, että voit halkaista kakun halutessasi kahteen osaan ja täyttää vaikka yhden kerroksen kuorrutteella). Levitä kuorrute kakun päälle + ripottele halutessasi päälle pähkinärouhetta. Säilytä porkkanakakku jääkaapissa.
Porkkanakakku on kyllä yksi parhaimmista jutuista ikinä :)
VastaaPoistaAina hyvä idea!
Olen niiiiiiiin samaa mieltä :) Ja sopii erinomaisesti syksyyn/talveen mausteidensa vuoksi.
PoistaNo jopa näyttää hyvältä ja kauniit kuvat olet ottanut! Otanpa reseptin talteen, kiitos siitä.
VastaaPoistaKiitos. Noi nyt oli sellaisia räpsyjä, kun teki jo niin mieli päästä maistamaan!! :D
PoistaOi miten herkullisen näköistä :-P
VastaaPoistaKiitos. Ja oli muuten vähintäänkin yhtä herkullista maultaan...
PoistaEi hyvänen aika, kuinka voi näyttää hyvältä ja houkuttelevalta! Voisikin leipoa tuossa lähiaikoina, kun lasten synttäreitä juhlitaan...:)
VastaaPoistaAi, ja nyt vasta huomasin, että olet lisännyt blogini tuonne sivupalkkiin! Ihmettelinkin, kun täältä on ollut paljon trafiikkia Mansikkatilalle päin.:) Olen iloinen ja immarreltu, kiitos<3
PoistaHihi, eipä kestä! Sulla on kiva blogi ♥
PoistaMmmm... ihana!
VastaaPoistaKiitti Lumo. Niin sinäkin ♥
PoistaOi että miten herkullisen näköistä, pakko kokeilla kotona : )
VastaaPoistaKiitos, kiva kuulla ;)
PoistaTätä on pakko kokeilla..
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! Mä teen tätä monta kertaa vuodessa.
PoistaTässä iltatuumin selailin blogiasi ja iski inspiraatio.. :) porkkanakakku meni uuniin juuri.. Tervetuloa piipahtamaan lystimäessä ja katsomaan miten onnistuisn.. ;)
VastaaPoista