Sisustus & lifestyle since 2009

Search

NÄSINNEULA SYÖKSI TULTA!


Eilen vietettiin Tampereella kesäkauden päättäjäisiä eli Venetsialaisia. Venetsialaisethan ovat alunperin huvilakauden päättäjäiset - veden, tulen ja valon juhla. Pohjanmaalta muuttaneena sanoisin, että pirkanmaalaiset eivät ole vielä aivan ymmärtäneet Venetsialaisten syvintä olemusta, mutta jyvällä sentään ovat jo. Ulkotulia ym. ei täällä ihmisten pihoilla nimittäin juurikaan näkynyt eikä raketit paukkuneet kuten Pohjanmaan rannikolla on tapana.

Viime vuonna olimme Tampereen ekoissa Venetsialaisissa Ratinassa katsomassa upeaa ilotulitusta (vuoden takainen postaus löytyy täältä). Tänä vuonna I ♥ MANSE tapahtuma veti meidät Särkänniemeen, vaikka Ratinan suvannossa oli varsinainen päätapahtuma. Särkänniemen huvipuistolaitteet olivat nimittäin käytössä pimeään asti ja kaikki pelipalkintoina olleet pehmot ja puotien lelut, karkit, jätskit ja muut herkut ym. myytiin poistohintaan.

- Hieman ennen klo 22 alkanut upea ilotulitus sytytti Näsinneulan jättimäiseksi valosoihduksi!Näsijärven pinta heijasteli milloin punaisena, milloin vihreänä ja kymmenet pienveneet olivat ankkuroituneet lähistölle ihastelemaan ilotulitusta ja aplodeerasivat sitä lopuksi sumutorvia soittaen.

Me jatkoimme matkaamme Näsinkalliolle ja poikkesimme Pikkusiskon toivomuksesta vielä Tiitiäisen Satupuistoon matkalla autolle. Suotta sitä ei kutsuta Tampereen hienoimmaksi ja hauskimmaksi leikkipuistoksi. Parikymmentä minuuttia pomppimista eikä aikaakaan, kun kaikki takapenkin minionit tuhisivat tyytyväisinä..7 kommenttia

 1. Onpas mahtavan näköinen ilotulitus ollut. Tais muutenkin olla mukava ilta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli tosi kiva ilta! Ilotulitus kruunasi hienosti kesän päättärit.

   Happy Sunday!

   Poista
 2. Upeita kuvia! Ilotulitus ei ole niitä kuvauskohteita helpoimmasta päästä.;) Lahdessa ollaan kai vielä enemmän hämäläisiä, sillä kaupungin puolesta ei tietääkseni ole vietetty venetsialaisia vielä kertaakaan...Ehkä vielä jonain vuonna.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Taina. Valoshow oli vartissa ohi ja mietin jo, ehdinkö saada yhtään kunnon otosta, niin kova räiske oli välillä! Mutta kamera yllätti iloisesti :)

   Toivotaan, että Venetsialaisperinteet leviävät sinne teillekin päin. Leppoisaa sunnuntaita!

   Poista
 3. Mielettömiä kuvia sait! Hassua muuten, minä olen noista venetsialaisista kuullut tänä vuonna ekaa kertaa useammankin blogin kautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ;) 16 vuotta Pohjanmaan rannikolla asuneena luulen tietäväni aika hyvin, mistä Venetsialaisissa on kyse..

   Ihanaa uutta viikkoa!

   Poista
 4. Oi jospa oisin saanut olla mukana!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★