Sisustus & lifestyle since 2009

Search

ASUNTOMESSUT 2018: BMW TALO BUNKKERI


- Tervetuloa tutustumaan Porin asuntomessujen inspiroivimpaan taloon!

Kauniin sisustamisen ja messuille rakennettujen uusien talojen tehoneliöiden sijaan minuun teki nimittäin vaikutuksen kohde nro 16. Bunkkeri. Rustiikkisen tiilirakennuksen ulkonäkö viestii menneestä ja siinä on samalla jotain niin kiehtovaa & charmanttia, jotain mitä ei uusiin taloihin pysty saamaan rahallakaan!


Kohde nro 16. Bunkkeri

Hakola Woody ruokapöytä
Hakola Lazy sohva, Noma lepotuoli

Talotyyppi: tiilitalo, omakotitalo ja liiketila 

Huoneistoala: noin 200 m2, autotalli noin 80 m2 
Huoneiden lukumäärä: 4h + k
Huoneiston kokoonpano: alakerrassa 2 mh + s + ph + wc + tekninen tila, keskikerroksessa olohuone + keittiö + wc + kattoterassi, yläkerrassa aulatila + mh + wc, näyttävää porraskäytävää hyödynnetään vaatesäilytyksessä, autotalli korjattu liiketilakäyttöön 
Asukasmäärä: 2
Kerrosluku: 3
Pääsuunnittelija: Juha Heino 

Kohteen on restauroinut sen omistaja Juha Heino, joka osti ränsistyneen talon vuonna 2016 Porin kaupungilta 5000 euron kauppahintaan. Kaupan ehtona oli, että rakennus valmistuu uuteen loistoonsa messujen alkuun mennessä. Tämä talo on kunnostettu ammattitaidolla ja sen kyllä huomaa. Vanhassa talossa ei seinien tarvitse olla suoria, mutta kaikki on tehty pieteetillä vanhaa kunnioittaen. Vuodelta 1937 peräisin oleva tiilirakennus on Museoviraston suojeluksessa, mutta sinne sai rakentaa kattoterassin, mikä on tyylikkyydeltään pisten iin päällä ja toimii samalla tämän talon suojaisana oleskelupihana. 

BMW chocolate

Rakennuksessa asui aikoinaan Shellin johtaja ja se ehti olla välissä 20 vuotta tyhjilläänkin,  mutta kunnostettuna se henkii nyt tyylikkäästi vanhaa ja on ehdottomasti näiden messujen helmi!

"Historiaa henkivässä kohtessa on niin remontoinnissa kuin sisustuksessa otettu huomioon erityislaatuiset, historiaa henkivät puitteet. Asuntomessutalo Bunkkeri on messuhistorian poikkeusyksilö, kyseessä on nimittäin vanha Shellin asuin- ja autovajarakennus, jonka historia ulottuu vuoteen 1937."

Hilja Classic runkosänky

- Kunnostuksen aikana Bunkkeri on muuttunut täysin ja työtunteja on kulunut tuhansia!

Väliseiniä on purettu, talotekniikka uusittu ja jäljellä onkin oikeastaan enää perustukset ja runko, sillä kaikki muu on tehty uusiksi. Tekniikka on tätä päivää, vaikkakin esim. keittiön Smeg kodinkoneet on valittu tarkoituksella "vanhan näköisiä" ja modernista nykyajasta kertovat mm. talon lattialämmitys, maalämpövaraus, uudet viemärit ja sähköt. Kohteessa on haluttu säilyttää vanha fiilis, ja onnistuttukin mielestäni todella hyvin, niinpä sieltä löytyy lisäksi esim. nostalgiset haitaripatterit, kakluunit ja tuuletusluukut.

Talo on alunperin erittäin hyvin rakennettu, sillä ennen sotaa Suomessa oli hyvin tarjolla betonia ja tiiltä. Mallia taloon haettiin Englannista ja siellä tehtiin rakennuksen alkuperäiset piirustukset.

Coctail kattovalaisin hannaanonen.com
Teos: Saari, Maiju Salmenkivi
Nojatuoli Day, lattia Timberwise Ylläs Tammi Rustic Vintage parketti
Taide helsinkicontemporary.com

Talon sisustuksesta vastaa Hakolan luova johtaja Annaleena Hämäläinen. Sain lehdistöpäivänä jututtaa häntä kohteen sisustussuunnittelusta ja hän kertoi, että sisustuksen lähtökohtana on ollut talon uniikki luonne. Sisustuksessa ei  siis haluttu pelata varman päälle, mikä on omasta mielestäni monessa messutalossa hieman valitettava ilmiö, vaan siihen on tuotu yllätyksellisyyttä mm. taiteen ja huonekalujen avulla. 

- Kohteen kaluste- ja pintamateriaalivalinnat mukailevat talon omistajan ideologiaa eli kun tehdään jotain, niin tehdään samantien kunnolla, materiaalien laadusta tinkimättä

Esim. patteriventtiilit on hankittu löytönä Pariisista, takan kauniit kaakelit Lontoosta sekä talon upeat 1800-luvun kierreportaat huudettu pariisilaisesta huutokaupasta.


Vanhat tiilet ovat saaneet täällä uuden elämän

Tässä talossa on paljon viehättäviä, uniikkeja yksityiskohtia, vanhantyyliset keittiökoneet, suihkut, amme, upeat vanhat kierreportaat 1800-luvulta, Timberwisen lattia ja Hakolan kotimaiset, käsintehdyt huonekalut. Talo toimii lisäksi asuntomessujen ajan BMW Suomen areenana ja autotallissa onkin esillä edistyksellisiä sähkö- ja hybridiautoja sekä BMW:n latausjärjestelmä.


- Tässä kohteessa käynti jättää messukävijään jäljen, jota harvoin asuntomessuilla kokee. Hylätty vanha autiotalo on saanut osaavissa käsissä uuden kiehtovan elämän ♥ 


Asuntomessut Porissa 6.7.-5.8.2018

#BMWtalo
#asuntomessut2018

5 kommenttia

 1. Mielettömän upea, tykkään!! Kiitos kuvista, on jäänyt asuntomessut kiireiden takia väliin ja tää on helmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos kommentistasi. Vielä ehtii asuntomessuille! Messut ovat avoinna vielä tämän ja ensi viikon eli 5.8. asti.

   PS. Tänään 26.7. on pidennetty aukiolo klo 21 asti ja hurmuri Elias Kaskinen esiintyy siellä!

   Poista
 2. Jep, lopetin blogisi seurannan kauan aikaa sitten koska julkaiset vain sinua puolustavia ja ihailevia viestejä. Kävin katsomassa ja kokemassa jälleen kerran, mutta kiitos ei enää. Mainostat pelkästään asioita ja tavaroita, ja jos sanon jotain negatiivista asiasta, eli en tykkää jostain, et julkaise sitä. Noh, ei haittaa, kolmas kerta toden sanoo..."Blogisi" on surkea mainosbanneri. Have fun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei "anonyymi", sait mun huomion, mutta harmi kun et uskaltanut jättää viestiä omalla nimelläsi tai laittaa edes yhteystietojasi mukaan, niin olisin voinut vastata sinulle henkilökohtaisesti.

   Saanen myös pyytää anteeksi tyhmyyttäni, mutta en ihan ymmärtänyt, miten tämä em. kommenttisi liittyy asiayhteyteen eli Porin asuntomessujen kohteeseen nro 16? Kirjoittamani blogiteksti on puhtaasti minun näkemykseni Porin asuntomessujen kiinnostavimmasta talosta, ei todellakaan tarkoitettu mainokseksi vaan se on puhtaasti minun kokemukseni asiasta, jota muuten kutsutaan ihan yleisesti suomen kielessä nimityksellä MIELIPIDE. Sitähän bloggaaminen juurikin on eli asioiden ja omien kokemusten kertomista, omasta näkökulmasta nähtynä. Olen pahoillani, jos koit tämän tekstin olevan mainos, mutta väärinkäsityksen oikaisemiseksi haluan vielä nyt erikseen mainita, että vaikka BMW Suomi oli blogitekstissä esittelemässäni talossa mukana ja upeasti restauroitu talo sisustettu Hakolan laadukkailla kotimaisilla huonekaluilla, ei minulle maksettu sisällöntuotannosta, toisin sanoen siis tämän ihka oman mielipiteeni esittämisestä mitään. Kaupalliset yhteistyöpostaukset ovat kokonaan toinen juttu ja ne alkavat blogissani aina sanoilla "kaupallinen yhteistyö".

   Vinkiksi sinulle (ja muillekin), että täällä ei ole mikään pakko käydä kurkkimassa ja jättää haisevia terveisiä kommenttiboksiin. Pysy ihmeessä poissa, jos koet että blogin sisältö on ihan surkea eikä vastaa arvomaailmaasi. Bloggaaminen on minulle rakas harrastus ja on aina ollut sitä. Ja vaikka se onkin tänä päivänä aikamoista moniottelua somen ihmeellisessä maailmassa (siis verrattuna vuoteen 2009, kun aloitin), niin et sinä eikä kukaan muukaan saa säännöllisesti jätetyillä herjaavilla kommenteilla mitään hyvää aikaan. Miksi siis yleensäkin nähdä moinen vaiva? Työnnä siis vaan sievä pääsi takaisin sinne, mihin aurinko ei paista, jos kerta olet niin raukkamainen, ettet edes pysty seisomaan sanojesi takana OMALLA NIMELLÄSI. Kommenttien moderointi on käytössä juuri kaltaistesi läskipäiden takia eli pidän jatkossakin itselläni oikeuden päättää blogissani näkyvästä sisällöstä ihan itse.

   HUOM. Tällä kertaa julkaisen poikkeuksellisesti tämän anonyyminä jätetyn viestin, jotta muutkin näkevät, millaisia viestejä nykyään jätetään blogeihin. Hohhoijaa! Jätetäänkö tällaiset hiekkalaatikkoleikit ihan omaan arvoonsa, jooko? Ja muuten, ennenkuin seuraavan kerran jätät herjaavan kommentin ja painat enteriä, niin muistathan, että vaikka luulet tekeväsi sen anonyyminä, niin IP-osoitteesi näkyy silti minulle ja se on todella helppo jäljittää! ★ Sally's blogi on mun ja mä oon täällä sheriffi! ★ Peace & Love! -Sally

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★