Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Nostalginen Elovena-tyttö


Nyt on kyllä ihan pakko mainostaa, kun löysin ruokakaupasta aivan ihanan tuotteen: nostalgiseen peltipurkkiin pakattuja Elovena kaurahiutaleita! Tuli niin kiva fiilis, että 5,95 € hinta ei tuntunut puurohiutaleista enää lainkaan rosvoukselta. Ja pitipä tietty heti kotona googlettaa asiaa:

"Raisio on tuonut markkinoille peltisen Elovena-rasian neidon 85-vuotisen taipaleen kunniaksi. Vanhanajan peltirasian ulkoasu on peräisin 1950-luvun pakkauksesta. Ossi Saarelaisen piirtämä Elovena-neito on toiseksi vanhin versio Elovena-neidosta. Raision mukaan alkuperäisen Elovena-neidon alkuperästä ei ole täyttä varmuutta, mutta sen uskotaan olevan taiteilija Joel Viktor Räsäsen käsialaa. Räsänen piirsi 1920-luvulla viljapellolla hymyilevän tytön mainoskilpailua varten. Elovena syntyi Karjalan Myllyssä Viipurissa vuonna 1925 ja kuvasti nuoren itsenäisen Suomen ihanteita ja uskoa parempaan tulevaisuuteen. Vuosien varrella Elovena-tyttöä on muokattu ajan hengen mukaiseksi. Esimerkiksi 1950-luvulla Elovenaa päivitettiin lyhentämällä ja vaalentamalla tytön hiuksia sekä kasvattamalla taustan viljapeltoa. Aimo ”Amppu” Virtanen teki Elovenasta aiempaa nauravaisemman 1960-luvulla, ja leveän hymyn neidolle antoi englantilainen Phil Clements 1980-luvun lopulla. Samalla kuvaan lisättiin aurinkoinen metsänreuna. Sittemmin tyttöön on tehty vain pieniä muutoksia.
Elovena oli M&M:n ja Taloustutkimuksen Arvostetuimmat brändit -tutkimuksessa viime vuonna sijalla 28. Vuonna 2007 Elovena ylsi kymmenen arvostetuimman brändin joukkoon Suomessa. Kilon peltirasia on myynnissä päivittäistavaramyymälöissä kevään ajan."

5 kommenttia

 1. Oi! Tämä täytyy etsiä! Samoin kuin se aito Fairy-pullo. :D

  VastaaPoista
 2. Mullapa on jo se Fairy! Ihana pikkupullo! Mahtuu hyvin piiloon kuivauskaappiin ;)

  VastaaPoista
 3. Tämä täytyy hankkia! Mistä Fairy-pullosta oikein puhutte?

  VastaaPoista
 4. Fairyllä on kans nostalgia kampanja eli myynnissä rajoitetun ajan pieni, wanhanaikainen Fairy-pullo. Jonka voi säilöä ja täyttää uudelleen ja uudelleen. Valkoinen, läpinäkymätön 500 ml pullo, jossa punainen korkki. Ostin omani jo tammi-helmikuun vaihteessa, vaikka vain harvoin tiskaan käsin. Saattaa hyvässä lykyssä löytyä vielä kaupoista :) Näin niitä täällä viimeksi pari viikkoa sitten Prismassa.

  Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
 5. Samainen purnukka pullollaan mysliä nyt löytyy täältäkin. Lähikaupassa en voinut sitä vastustaa. Ihku:)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★