Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Tasa-arvoa

Myönnetään, Pikkusisko jäi isoveljen synttärihulinoissa hieman jalkoihin, vaikka koko 3-vuotiaan innolla auttoi, kun tehtiin synttärivalmisteluja. Niinpä toin hänelle eiliseltä kauppareissulta pienen huomionosoituksen kiitokseksi ahkerasta auttamisesta. Uudet pastelliväriset helmikorut ranteissa hän pinkaisi oitis vaihtamaan viimekesäisen minihameen ylleen ja sunnuntaina ostetut uudet vaaleanpunaiset lenkkarit piti tietenkin kaivaa myös esiin kaapista ja laittaa jalkaan, kuinkas muutenkaan kuin tietenkin vääriin jalkoihin.. Mutta se ei menoa hidastanut. Sitten puettiin ylle vielä kassista löytynyt farkkutakki ja jo alkoi keikistely peilin edessä! Hyvä kun maltoin kipaista keittiöön kameraa hakemaan, kun neiti oli niin elementissään. Kyllä tytöt ovat tyttöjä (siinä missä pojat ovat poikia)! Niin maireat olivat nimittäin naaman ilmeet peilin edessä, kun 3-vuotiaan innolla ja itsetunnolla poseerasi ja keikisteli! Onko se meissä tytöissä sisäsyntyistä? Kauneuden ihannointi ja keikistely? Ja minne ihmeeseen tuo lapsuuden loistava itsetunto niin kovin usein katoaa, kun tytöistä kasvaa naisia? Koulumaailmako sen vie? Kapina? Vai iskeekö kiltin tytön syndrooma?


Okei, tiedetäänhän tämä maailmanmeno ja suorittamispaineet, mitä ne ovat. Mutta vaikka tasa-arvoa kuinka kuulutetaan, niin olen kuitenkin henkilökohtaisesti sitä mieltä, että ollakseen tasa-arvoinen nyky-yhteiskunnassa, on naisen oltava miestä "parempi" päästäkseen esimerkiksi virkaan, johon on myös miespuolisia hakijoita. Samasta työstä pitäisi myös saada sama palkka. Kovin usein kun vielä kuulee, että miehen tienaama 1,00 eur on naisella samasta työstä vain 0,80 eur. Yhtä kammottava asia nyky-yhteiskunnassamme kuin kiintiönaiset ja naiskiintiötkin. Olen varmaan ollut entisessä elämässäni jonkin sortin naisasianainen (oikea asialleen omistautunut, emansipoitunut vanhapiika, joka on taistellut itsensä luokkaeroista huolimatta yhteiskunnallisesti merkittävään asemaan), sillä jostain kumman syystä nämä epätasa-arvoisuudet ja näennäiset yhdenvertaisuudet saavat aina vereni kuohahtamaan..

Huomenna perjantaina vietetään muuten aiheeseen sopivasti tasa-arvon päivää. Eikös se tarkoita käytännössä sitä, että kotityötkin tulisi jakaa tasa-arvoisesti? Puolet itselle ja loput miehelle. Vai pitäisikö kotityöt jakaa entisaikojen tyylin mukaiseti miesten- ja naisten töihin? Vai välttyä nalkuttamasta ja tehdä kaikki itse? Mikä teidän perheessänne on toimivin tapa? Vai onko tasa-arvo kotitöissä ylipäätään mahdollista? Itse ainakin olen valmis hieman tinkimään periaatteistani, kunhan vain arki rullaa... Mutta meillä mies onkin monitaituri, joka kokkaa, siivoaa ja silittää + hoitaa lapset, autoasiat ja pihatyöt. Tai sitten minä vain olen taitava manipuloimaan ;)


6 kommenttia

 1. Ihana ilme tytöllä peilin edessä. Oli aidosti onnellinen ja se myös näkyi kasvoista. Niin, mihin se tuollainen aitous katoaa?
  Vai on huomenna tasa-arvon päivä.
  Kysymykseesi, miten meillä hoidetaan kotityöt, vastaan että mies laittaa ruuan, käy pääsääntöisesti ruokakaupassa(minä joskus mukana), hoitaa tiskit koneeseen ja sieltä pois. Siis keittiö on hänen aluettaan. Minä pesen pyykin ja silitän. Meillä käy siivoojat kahden viikon välein ja minä suoritan pientä siivousta siinä välissä. Ja kaikenlisäksi olen vaan oloneuvoksena kotona.

  Aurinkoista torstaita sinulle!!

  VastaaPoista
 2. Ihana pikkuprinsessa :)

  Meillä tasa-arvo näkyy niin, että mies yleensä imuroi (joka toinen viikko, kun siivooja ei käy), tekee yleistä siivousta (tarkempi tämän suhteen kuin minä), viikkailee pyykkejä, tyhjää tiskikonetta. Oikeastaan molemmat teemme noita kaikkia. Tasa-arvo toimii!

  Täällä Tampereen kupeessa tulee lunta taivaan täydeltä. Vielä voi mennä vähän aikaa lenkkarikeleihin :)

  VastaaPoista
 3. Ihana neitonen! Kunpa tytöissä säilyisikin se lapsenluottamus itseensä, pystymiseensä, kauneuteensa. Yhteiskunta on raadollinen.Pitää näyttää tietynlaiselta, ajatella tietynlaisesti....äh! Pitäisi enemmän turvata siihen, että juuri omanlaisenaan jokainen kelpaa ja on paras!! Meillä on semmonen superihana isukki joka tykkää siivoamisesta, tekee mielellään ruokaa, kuskailee lapsia, laittaa pyykkejä, käy kaupassa ja tekee sitten vielä "miesten työt" siihen päälle. Ei siispä valittamista. Ystäväpiiristä kyllä löytyy toisenlaisiakin esimerkkejä. Mikähän siinä sitten on, että joskus vaan se homma menee niin, että äidille jää kaikki kotihommat?!
  Kohotetaan malja tasa-arvolle niin kotihommissa kuin työmaailmassa!! Tosin naiset liian monella alalla ovat palkkakuopassa miehiin verrattuna. Tarttiskohan ryhtyä poliitikoksi:)
  Tulipas tuhtia tekstiä.
  Iloisia hetkiä tasa-arvoiseen viikkoon:)

  VastaaPoista
 4. Hei, ihana blogi löytyi täältä!! Täytyykin lukaista heti läpi, on niin ihana. Tervetuloa myös visiitille meille!! :)

  Täällä kanssa toinen tasa-arvoa kannattava ja järkyttynyt siitä miksi samalla koulutuksella ja työkokemuksella edelleen nainen saa miestä huonompaa palkkaa samasta työstä?

  VastaaPoista
 5. Ihania kommentteja! Kiitos kaikille. Muistetaan pitää puoliamme ja edistää tasa-arvoa.

  Rentouttavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 6. Hei! Blogissani on jotain sinulle tuttua.

  Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★