Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Tunti vainPalmusunnuntai ja asuntoesittely ovat vissiin huono yhdistelmä. Meillä kun ei nimittäin käynyt näytössä ketään! Ei kyllä turhia etukäteen stressattu koko asiaa, kun viimeksikin oli sama lopputulos, eli oltiin vaan "cool" ja aamusella vähän järjesteltiin paikkoja kuntoon. Mutta hyvä asia oli, ettei sääherra päässyt sössimään näyttöä eli ei ollut sankkaa lumipyryä, kuten 2 viikoa sitten edellisenä näyttöpäivänä - tänään oli nimittäin ensimmäisen kerran selkeästi kevättä ilmassa ja satoi silkkaa vettä! Heh. Onko sunnuntai yleensäkin huono päivä kierrellä asuntonäytöissä? Vai onko meidän tarkasteltava kriittisesti asuntovälittäjäämme? Hinta + myyntiehdot on yhdessä sovittu ja talomme on valmistunut 2005. Kaupungin keskustaan matkaa alle 2 km, ala-asteelle ja eskariin vain parisataa metriä. Eikö sijainti merkkaa ihmisille enää mitään? Vai aurinkoako tässä nyt vain tarvittaisiin, jotta ihmiset lähtisivät liikkeelle?

Kesäaikaan siirryttiin viime yönä eli siirrettiin kelloja tunnilla eteenpäin. Hyvä muistisääntö siinä on, kun ajattelee, että kelloa siirretään aina kohti kesää! Näin keväällä siis tunti eteenpäin ja syksyllä vastaavasti tunti taaksepäin. Pukinkontista löytynyt uusi kännykkäni teki jekun, kun oli siirtänyt itse itsensä automaattisesti kesäaikaan - pomppasin meinaan melko reippaasti pystyyn tänä aamuna, kun katsoin kelloa ja se näytti 9.10 - ja oletin sen siis olevan jo 10.10 eli kymmenen yli kymmenen. Nautiskeltiinkin sitten aamiainen antaumuksella ja lapset katsoivat piirrettyjä rauhassa, kun näin ei ollutkaan....


Lauantai-iltana meillä otettiin osaa ilmastotalkoisiin ja vietettiin Earth Hour klo 20.30 - 21.30. Ajastimella olleet ulkovalot kytkettiin pois päältä ja turhat sisävalot sammutettiin. Lapset saivat leikkiä pienillä taskulampuillaan ja me istuimme miehen kanssa kynttilänvalossa. Teemaan sopivasti oltiin haettu jo päivällä kauppareissulla vuokrafilmi nimeltään "2012", joka kertoo Maya-intiaanien jo tuhansia vuosia sitten ennustamasta maailmanlopusta 21.12.2012 ja ihmiskunnan ratkaisuista sen kohdatessa. Katastrofielokuva aiheutti mukavasti huonoa omaatuntoa kerskakuluttamisen seurauksista ja kynttilän valossa istuminen tuntui ainoalta järkevältä vaihtoehdolta lauantai-iltana. Helsingin Energian mittausten mukaan Earth Hour leikkasi hieman helsinkiläisten energiankulutusta, mutta vain hieman. Hienoa on kuitenkin, jos se sai ihmiset miettimään omaa energiankulutustaan ja sammuttamaan vaikka turhaan palavia valoja. Kaikenkaikkiaan Suomi säästi sähköä eilisellä tempauksella saman verran kuin mitä noin 30 000 asukkaan kaupungin sähkönkulutus on tunnissa (joo, tunnustan, minussa asuu pieni tilastotieteilijä..).

7 kommenttia

 1. Kivan uuden blogin löysin, ekaa kertaa täällä kurkkimassa ja kivalta näyttää =D Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Hei,

  Olen välillä lueskellut blogiasi ja nyt ajattelin vastata tuohon asunnonmyyntiasiaan. Meillä on talon etsiminen käynnissä ja katson asiaa siltä toiselta puolelta. Harvemmin pääsemme/menemme esittelyihin sunnuntaina, silloin on aina jotain muuta tekemistä. Kiinnostaviin kohteisiin pyydämme suoraan yksityisesittelyn, koska silloin ehtii paremmin katsella ja kysellä asioista. Emme myöskään käy katsomassa "huvin vuoksi" sellaisia kohteita joihin ei ole varaa tai jotka eivät muuten kiinnosta.

  Olen muutaman kerran ollut samaan aikaan 20 (!!) perheen kanssa yleisesittelyssä ja se ei ole kivaa. Ei ostajaehdokkaille eikä myyjälle. Tiedä sitten, kuinka moni noistakin oli niitä hupikatselijoita.

  Luulen löytäneeni teidän talonne netistä (olemme tehneet joskus kauppaa ;) ja talossanne ei ole kyllä mitään vikaa, päinvastoin. Muuttaisin sinne heti :). Jos se olisi esim täällä Oulussa, niin olisi kenties jo mennyt. Yritin kyllä ehdottaa miehelle, että olisimme muuttaneet sinne teillepäin, mutta se ei oikein sopinut. Kuulemma liian pitkä työmatka ;).

  Kun itse myimme asuntoamme edellisvuonna juuri ennen tätä taantumaa kuvittelin, että se menee heti kaupan, niin ihana se mielestäni oli, järvi vieressä ym. Yllätys oli suuri, kun myynti kestikin yli 2 kk.

  Kaverit myivät omakotitaloaan muutama vuosi sitten ja heillä oli esittely myös samana päivänä kun kelloja siirrettiin. Esittelyssä ei ollut käynyt ketään ja naapuri sanoi myöhemmin, että joku perhe oli tullut tuntia myöhässä. Eivät olleet kait siirtäneet kelloja. Hekin saivat lopulta talonsa kaupaksi. Se tosin vei melkein 6 kk.

  En tiedä, onko talossanne sitten liian kova hinta, vai miksi ei ole mennyt kaupaksi. En kyllä tiedä paikkakuntanne hintatasosta. Asunnonvälittäjäänne en osaa kommentoida, kun en firmaa tunne. Oletan, että olette valinneet välittäjän huolella. Toisaalta on muistettava, että yhdenhän ostajan se vain vaatii, ja varmasti se sopiva ostaja tulee kohdalle kevään hieman edetessä.

  Voimia asunnon myyntiin ja hyvää kevään jatkoa!

  terveisin, Phyllis :)

  VastaaPoista
 3. Moikka Phyllis!

  Kiva kuulla susta! Ja kovasti paljon kiitoksia piiiiiiiitkästä viestistäsi. Olet tehnyt salapoliisin työtä, heh. Ei vaan, eihän tämä talonmyynti mikään salaisuus ole, kun koti on julkisesti netissä esillä. Realistina ymmärrän, että vilkkain myyntisesonki on vasta alkamassa eikä tämä meidän 6 viikon myyntiaika ole vielä edes iäisyys. Silti ihmetyttää, kun kukaan ei tule asuntonäyttöön.. Olen kuullut sanottavan, että jo 200 000 eur hinta jättää jäljelle enää 20% talon ostajista. Mutta todellakin: yksihän tämän vain voi ostaakin.

  Mukavaa kevättä sinne Ouluun! Taidankin etsiä sinut Facebookista käsiini, niin voidaa jutskata lisää... Kiva tietää, että luet blogiani ;)

  Terkut!

  VastaaPoista
 4. Myös Hannille tervetulotoivotus lukijaksi ;)

  VastaaPoista
 5. Hei Sally,
  Teidä koti on kaunis kuin karamelli. Jos asuisin teidän suunnalla ja olisin asunnonvaihtoaikeissa. tulisin heti ja ostaisin pois :) Nyt taitaa vaan yksinkertaisesti käydä hitaasti asuntokauppa.

  Ystäväperheeni myi asuntoaan syksyllä. Näytöt olivat vain sovittaessa. Pari kolme perhettä kävi katsomassa, mutta suurta kiinnostusta ei ollut. Mutta yhtäkkiä ilmaantui yksi perhe, joka teki kaupat lähes heti - ja kiirehän siinä tuli kun piti melkein saman tien muuttaa alta pois. Löytää siinä hässäkässä itselleen väliaikainen asunto ja muuta.

  Älä huoli. Kyllä tässä kevään kuluessa ilmaantuu ostaja teidänkin talolle. josta saakin ihanan uuden kodin itselleen! Asioilla on tapana järjestyä.

  Joko olette tutkineet karttaa ja päätyneet johonkin eteläiseen kaupunkiin ? Muistan sinun joskus suunnitelleen sellaista..

  Oikein ihania kevätpäiviä ja mukavaa pääsiäistä.

  Toivottelee, Pitsikuppien Ostaja :)

  VastaaPoista
 6. Moikkis "Pitsitäti" ;)

  Ja suurkiitos kaikille muillekin kannustajille!

  Vuodenvaihteen tienoilla tosiaan suunnittelimme jo uutta kotipaikkaa, paikkaa jossa lapset saisivat kasvaa rauhassa isoiksi ja jonne voisimme kasvattaa omat juuremme. Asiat eivät vielä vain ole edenneet lainkaan sinne suuntaan. Mutta ehkä kesän korvalla asiat etenevät suurin harppauksin - mene ja tiedä.

  Ihminen luo itse osaltaan oman onnellisuutensa - tai ainakin osaltaan onnellisuus on itse tekemiemme valintojen summa. Tästä ajatuksesta on lähtenyt meidänkin muutosajatuksemme. Aluksi kaikki oli vain haavetta ja unelmaa, nyttemmin haaveet ovat muuttuneet tavoitteiksi - ja tilalle on tullut uusia unelmia. "Ihminen tarvitsee siivet ja juuret, unelmat omat, pienet ja suuret." Välillä arki masentaa, kun kerta toisensa jälkeen tulee vastaan vain pettymyksiä. Mutta sellaistahan tämä elämä on.. Onneksi onnenhetkiäkin on runsaasti tarjolla - perhettä, lapsia, terveyttä, rakkautta! Ja toivottavasti kohta sitä kaivattua vauhdinhurmaakin!!

  VastaaPoista
 7. Muutama vuosi sitten kun päätimme vaihtaa paikkakuntaa ja myimme talon, ajattelimme, että uudehko, juuri remontoitu, hyväkuntoinen ja nätti talo menisi helpolla kaupaksi. Ei mennyt, monta esittelyä ja kuukautta myöhemmin vasta. Silloin, kolme vuotta sitten, oli taantuma alkamassa. Nyt voi tehdä tiukkaa myös, kun kunnon nousu ei ole vielä alkanut.
  Toivon hartaasti, että saatte kauniin kotinne myytyä ja tulevaisuuden järjestymään!
  Itse ainakin olen onnellinen tästä elämäntilantesta, rohkeudesta vaihtaa ja muuttaa.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★