Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Asuntomessut 2010
Eikös olekin aivan ihania keittiökuvia? Kuin jokaisen perheenäidin unelmia! Kohteet löytyvät Kuopion asuntomessuilta, jotka järjestetään tänä vuonna 16.7.-15.8. välisenä aikana. Messuilla on kolme teemaa:


 • Hyvinvointi + elämänlaatu - Asuntomessualueella toteutuu monien suomalaisten unelma: voidaan asua järven rannalla, luonnon ympäröimänä, mutta kuitenkin lähellä kaupungin keskustaa ja kattavia palveluita. Alueen järviluonto ja monipuoliset aktiviteetit tarjoavat oivat puitteet harrastuksiin.
 • MatalaenergiatalotMessualueen taloista suurin osa kuuluu parhaaseen A-energialuokkaan. Messutalojen monipuoliset lämmönlähteet ja rakentamistavat on valittu energiatehokkuus huomioiden.
 • Oma piha - Messualueella esitellään monipuolisia, asukkaidensa tarpeisiin räätälöityjä pihoja. Ajatuksena on, että omasta pihasta voidaan erilaisin piharakentamisen ratkaisuin luoda viihtyisä, asukkaiden hyvinvointia lisäävä alue. Omalla pihalla on mukava puuhailla ja virkistäytyä niin arkena kuin juhlan aikaan.


Sydämeni on aina sykkinyt maalaisromantiikalle ja kaikenlaiselle wanhalle + elämää nähneelle, mutta jokin näissä asuntomessukotien kuvissa viehättää minua suuresti. Ehkä se on tuo valko-musta eleettömyys, avaruus ja valoisuus. Voisin jopa kuvitella asuvani tällaisessa melko modernissa unelmassa. Kuopion asuntomessujen teemat ovat hyviä, joskin hieman ympäripyöreitä. Kukapa ei arvostaisi luonnonläheisyyttä, mutta toisaalta ison kaupungin läheisyyden mukanaan tuomia palveluita? Tai omaa pientä pihaa tai edes parveketta? No kaikkihan sellaista arvostavat. Energiatehokkuus ja matalaenergiatalon rakentaminen sensijaan ovat nykypäivän haasteita, joskin aika moni messutalo näytti olevan pinta-alaltaan 200 m² tai enemmän, muutamaa pientä "tavistaloa" lukuunottamatta. Miten ekologista ylipäätään on rakentaa suuria taloja, kun perheet ovat pääosin pieniä? Ja kuinkahan tässäkin yläkuvan lukaalissa toteutuu matalaenergiatalolle asetetut tavoitteet Suomen kylminä pitkinä talvikuukausina?


Matalaenergiatalo on rakennus, jonka tilojen lämmitykseen kuluvan energian kulutus on tavanomaista pienempi, korkeintaan 60 kWh/m² vuodessa eli puolet rakennusmääräykset täyttävän omakotitalon keskimääräisestä kulutuksesta.VTT:n mukaan matalaenergiatalon kustannukset nousevat 3-5 prosenttia normaalirakentamiseen verrattuna, jolloin investoinnin takaisinmaksuaika on alle 10 vuotta. Oulun kaupungin rakennusvalvonnan ja rakennusyritysten selvityksen mukaan energiatehokkaan omakotitalon rakentaminen Suomessa maksaa 4 000-8 000 euroa enemmän kuin tavanomainen talo. (Lähde: Wikipedia)
Peseytyisin mielelläni tässä vasemman kuvan klassisen kauniissa kylppärissä, suuren vesisadesuihkun alla. Siinä olisi mukava lastenkin pestä hiekat varpaistaan ja kutrit päivän villien leikkien jälkeen.. Nukkumaan sukeltaisin ehkä kuitenkin tuohon maalaisromanttisesti sisustettuun, kutsuvaan pesään... sillä enhän sieluani sentään voisi myydä, vaikka käytännöllisyys, energiatehokkuus ja estetiikka ajaisivatkin sisustuksessa näiden ihanasti rönsyilevien ruusukuosien + kodikkaiden ruutujen ja raitojen ohitse?

Hmm, pitäisiköhän lähteä katsastamaan messutalot paikanpäälle? Onko teidän perheenne menossa? Meidän perheemme viime visiitistä asuntomessuille on kutakuinkin kymmenen vuotta aikaa. Ennen tuli kierrettyä messut Kannustalon esittelemien ihanuuksien houkuttelemina, mm. Pietarsaari 1994 ja silloin iki-ihana Ainola, sittemmin messutalot Onnela, Rauhala ja Aurora. Nämä nykyiset modernit talomallit eivät vaan jostain syystä sytytä.. Ensi kesänä Kannustalo on muuten taas, muutaman vuoden tauon jälkeen, mukana asuntomessuilla Kokkolassa. Silloin esittelyssä erikoiskohde, jossa kolme sukupolvea asuu perinteiseen tapaan samassa pihapiirissä - mummula/pappala aivan kaupunkikartanon vieressä. Mainio ajatus - vai onkohan?

Kaikki kuvat lainattu sivuilta http://www.asuntomessut.fi/

2 kommenttia

 1. Heips Sally! Samaa asiaa on pohdittu täälläkin, mennäkö messuille vai ei. Päätin tällä kertaa kuitenkin olla menemättä. Lueskelin messujen sisustuslehteä yms.lehtiä ja totesin, että messut eivät luultavasti anna minulle tänä vuonna juuri mitään. Ihan liian modernia, kylmän kalseata - ei oikeita koteja vaan julkisten tilojen kaltaisia korkeita hengettömiä rakennuksia. Tämä on siis vain ja ainoastaan oma mielipiteeni, mutta en löytänyt riittävästi kiinnostusta tämän vuotisista kohteista :( Viime vuonna kävin Valkeakoskella, mutta vähän köyhäksi jäi anti sielläkin. Ehkä olen liian kriittinen, enkä osaa katsoa oikealla tavalla.. Makuja on niin monenlaisia. Ehkä ensi vuonna sitten Kannustaloa katsomaan (toivottavasti ei ole Lato-malli esillä). Mutta jos käyt messuilla, niin kiinnostaisi kovin kuulla mielipiteitäsi kohteista. Mukavaa tiistaipäivää sinne!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi, Lenni.

  Kannustalon ensi kesän messutalo esitellään ensi kertaa vasta messuilla ja on kuulemani mukaan muualta Skandinaaviasta vaikutteita saanut kaupunkikartano. Perinteikäs ulkonäkö (ehkä mansardi?), mutta rakennusmateriaalina Kannustalolle epätyypilliseen tapaan kivi, jos oikein ymmärsin. Pihapiirissä on lisäksi isovanhempien tupa, joka rakennetaan ikääntymistä ajatellen. Odotan mielenkiinnolla!

  Meillä Kuopion messut vielä mietinnässä. Saattaa olla, että menemme...

  Aurinkoa päivääsi!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★