Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Sata salamaa ja neljätoista omenaa


Helteet ovat saaneet aikaan kovia ukkosmyrskyjä, jotka ovat riepotelleet kyliä ja kaupunkeja. Tälläkin hetkellä tuhannet kotitaloudet ovat vailla sähköä. Meidän miesväki kävi alkuviikosta mattorannassa ja meillä oli tietenkin matot kuivumassa terassin kaiteella. Yhtenä yönä klo 3.30 oli noustava nostamaan ne sisälle turvaan, sillä muutoin naapurustomme olisi saanut ihmetellä lentäviä mattoja! Kaikessa rajuudessaan ukkosmyrskyt ovat olleet kaunista katseltavaa. Lapset ovat onneksi nukkuneet rauhassa, mutta me olemme ihastelleet satoja salamoita yläkerran makuuhuoneestamme. Mielestämme olemme olleet onnekkaita, sillä tämän viikon saldo oli kolme rajua ukkosmyrskyä, mutta tuhona pihassamme vain yksi katkennut omenapuu - kaikki eivät ole olleet yhtä onnekkaita. Sikäli kuitenkin harmillista, että Maikki-omppupuumme on kääpiöivää lajiketta ja nyt sen päälatva on siis metrin lyhyempi. Pikkuisten omenoiden paino oli kyllä huomattava, ei ihme, että oksa katkesi. 14 omenaa vieri vieressä! Jokohan nuo olisivat syömäkelpoisia?

Asuntomessu-aiheinen postaus luvassa ensi viikolla. Laukkuja pakkaillaan just!

5 kommenttia

 1. Tupsahdin tupaan blogikierrokseltani ja ihana tupsahdus olikin. Täällä on niin mukavan oloinen tunnelma, soljuva teksti ja kauniit kuvat. Taidan siis asettua tuvaksi =)

  VastaaPoista
 2. Eikö olekin kamalia nuo myrskyt, jotka saavat niin kamalaa tuhoa aikaiseksi.
  Mutta minäkin pidän ukkosmyrskyistä. Yritin silloin torstain ja perjantain välisenä yönä kuvata salamoita, mutta en onnistunut.

  Olimme tänään anoppilassa, jossa on myrskyn jälkeen perjantaista lähtien oltu ilman sähköä. Edes kännykät eivät toimi.

  Matkalla oli kamalat metsätuhot. Puita kaatunut teille ja mitkä puut eivät olleet irti maasta, niin olivat jääneet kaarelle.

  Kaiken lisäksi anoppilassa toimii kaikki sähköllä. Ei tule vettä sisälle, ei toimi vessat, ei voi käydä suihkussa. Onneksi on pihasauna, jossa voi käydä pesulla.
  Joesta kannetaan ämpärikaupalla vettä vessoihin. Ja onneksi on hyvä maakellari ja grillimajassa on kaasuhella.

  Kyllä ihminen on pieni luonnonvoimien edessä.

  Anteeksi, taisi tulla pieni postauksen poikanen sinulle.

  Mukavaa viikonloppua sinulle!!

  VastaaPoista
 3. Hei "tytöt". Kiitos kommenteistanne! Ja tervetuloa mukaan uudet lukijat!

  Nykyihminen on tosi riippuvainen sähköstä. Mieheni veljellä meni koko pikku pitäjä pimeäksi viimeisimmässä myrskyssä. Juuri kuulin, että Treen H&M myi vaatteita -50% savuvahingon vuoksi ja myymälään oli pitkät jonot sisälle... Mitähän saamme seuraavaksi?

  VastaaPoista
 4. Oh dear, it sounds like you have had awful storms! I hope no more branches of your lovely apple tree breaks off now...

  Lovely berry and berry picking photos below!

  Summer greetings,
  Helena, The Swenglish Home

  VastaaPoista
 5. Hui, lentäviä mattoja :) Meidät ukkosmyrskyt ovat kiertäneet aika kaukaa, parina yönä ollaan ihailtu taivaalla loimuavia salamoita ja kaukaista jyrinää, sadettakin. Mutta onneksi sähköt ovat pysyneet päällä ja puut pystyssä, toistaiseksi. Ihan hirvittää kuinka riippuvaisia sähköstä ollaan nykyisin. Meillä ei tullut myöskään ennätyshellettä, koska tuolloin Venäjän metsäpalosavut leijuivat yllämme ja pitivät pahimman paahteen poissa. Samana HM:n talossa Tampereella katto paloi, joten savua siellä oli monestakin syystä:/ Harmi kun se 50% savuvahinkoale meni ohi silmien, jonot olivat olleet hurjat. Mukavaa messumatkaa teille, raporttia odotellen.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★