Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Marjamatka

 
Vietettiin tänään ihana päivä lasten kanssa ulkosalla ja poimittiin mansikkaa, vadelmaa ja pensasmustikkaa. Lapset olivat innokkaita marjanpoimijoita ja meidän Juniorista löytyi aivan uusi puoli - hän kun oli elementissään ja siis aivan kuin syntynyt hedelmäpuutarhaan! Siis meidän 7v. skeittari/pleikkari/pääkallohirmusta kuoriutui tänään innokas marjanpoimija, joka myös kiinnostuneena kyseli aikuisilta puutarhan hoitoon liittyviä asioita ja hoksasi, että sellaista voisi tehdä myös isona työkseen. Ja että maaseudulla voi oikeasti elää hyvin pitkälle oman maan antimilla, mm. peruna, porkkana, sipuli, tomaatit, kurkut, salaatti ym. kasvaa omassa maassa ja riittää omiin tarpeisiin - kaikki on niin uutta ja ihmeellistä nykyajan kaupunkilaislapsille. Monta pulleaa vadelmaa livahti suuhunkin, mutta tämä rasia oli hetkessä täynnä. Isosiskon aika meni siinä, että hän juoksi karkuun paarmoja ja kaikkea muutakin siivekästä ja liikkuvaa ötökkää. Pikkusiskoa kiinnostivat perhoset, joita hedelmätarhassa riittikin. Vadelmia vain maistoi ja totesi sitten, ettei aio syödä enempää, sillä niissä on pikkuruisia karvoja. Todentotta, niinhän niissä taitaa ollakin ;)

 
Vaan katsokaas tätä! Jo on pensasmustikalla kokoa! Ja mikä maku - suorastaan taivaallinen. Mansikat olivat kuumuudesta johtuen melko pieniä, toisin kuin nämä herkut. Itse asiassa huomasin autolle mennessä, että suurimmat pensasmustikat ja poimimamme mansikat olivat lähes samankokoisia!

Rättipoikki ja kohta nukkumaan. Sitä ennen iltapalaksi kenties mustikkamaito - ja kesä on aito!

4 kommenttia

 1. Teidän pihassako kasvaa tälläisiä ihanuuksia?! On kyllä onni omistaa tuollainen piha.
  Tosi isoja vadelmia ja mustikoita!

  Aurinkoista keskiviikkoa sinulle Sally!!

  VastaaPoista
 2. Heh, ei sentään, Ulla-Kristiina :) Moiset ihanuudet haettiin miehen siskon marjatilalta! Mutta koko päivän marjamatka siitä tuli kaiken kuulumisten vaihdon lomassa. Ja myöhälle yöhön säilöin herkkuja talven varalle pakkasmarjoiksi.

  Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Houkuttelevan näköinen koppa ,jamjam.

  VastaaPoista
 4. Voi nam mitä ihania marjoja <3 Olen monta vuotta suunnitellut parin mustikkapensaan ostoa pihalle, ne ovat NIIN parhaita ja hirmuisen kalliita ostaa torilta.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★