Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Eteisessä

Loppuviikko hurahtaa taas sisustussuunnittelun parissa, sillä perjantaina ja lauantaina on lähiopetuspäivät. Aiheena meillä on kodinhoitohuone + eteinen + säilytystilat. Ennakkotehtävänä piti laatia A4 kokoinen tiivistelmä jostakin edellä mainitusta tilasta omassa kodissa. Kodariahan meillä ei ole, joten eikun eteiseen. Työn ulkoasu oli muuten vapaa, mutta yhdelle "aaneloselle" piti saada mahtumaan kaikki olennainen.


Nämä kuvat on napattu jo alkusyksystä. Sittemmin eteiseen on tullut vielä peili, sillä sen puuttuminen oli tosi ärsyttävää, kun piti lähteä jonnekin. Nyt eteistila pursuaa lisäksi koulureppuja, pipoja, lapasia ja monenlaista ulkovaatetta. Jännityksellä odotan, miten meidän tässä talvella käy, kun ei ole tuulikaappia lainkaan vaan ulkoa tullaan suoraan sisään..

Mitenkäs teillä? 
Onko joku tietty juttu, jota kaipaisit omaan eteiseen?

-Sally-

5 kommenttia

 1. Heh hee, aika montakin! Meillä ei ole minkäänlaista vaatesäilytysjärjestelmää, naulakkoa, koukkua, komeroa, kaappia ym.- vain pelkkä tyhjä eteinen!
  Mutta sinne haluan: koko seinälle liukuoven peileillä jonka taakse vaatetangon ja hyllytilaa, laattalattialle mustan muovimaton jottei luista lumiset kengät, kiva koukku koiran hihnalle ja ehkä joku pieni säilytystilallinen keinonahkainen rahi!
  Sitä odotellessa ;D

  VastaaPoista
 2. Täällä Hollannissa ei ole tuulikaappeja ja sisällä maan tasalla olevassa kerroksessa bruukataan kävellä kengät jalassa niinkuin useimmissa Keski-Euroopan maissa. Jotenkin kummasti lattiat ovat silti aina siistit! Lisäksi normihollantilaistalossa eteinen on puolentoista metrin levyinen ja siitä puolet vie portaat yläkertaan. Portaat tosiaan alkavat useimmiten juuri siitä ulko-oven edestä. Joissakin taloissa portaikon edessä on vieläpä väliovi...Portaiden alaosa siis käytetään hyväksi ja siellä yleensä onkin sitten ulkovaatteet ja kengät + muut. Yleensä vielä sähkökaappikin:)

  Näytä ihmeesä mitä olet tilaan keksinyt!

  VastaaPoista
 3. Meillä on nyt kuisti ja eteinen erikseen, mikä antaa mukavasti tilaa. Eteinen on vielä kuitenkin ihan vaiheessa, puiset portaat kaiteineen pitäisi maalata valkoisiksi (askelmat ja seinät ovat harmaat. Ongelma on säilytystila, kengille sitä on kuistissa mutta takeille eteisessä vain yksi pystynaulakko. Maalauksen alla on yksi seinänaulakko, mutta mitä sen lisäksi portaiden alle? Joku lipasto kaulahuiveille ja hanskoille? Peili? Portaiden alla oli leveä kaappi josta emme pitäneet, teki eteisen niin ahtaaksi. Nyt on sitten väljää mutta täytyy opetella uusi tapa säilyttää ulkovaatteita, eteisessä vain ne mitkä oikeasti ovat käytössä.
  Eteinen taitaa olla tavallinen haastekohta kodeissa, muillakin :)

  VastaaPoista
 4. Juu eteinen se taitaa meilläkin olla vaikein sisustettava,kun ei ole minkäänlaista tilaa kaapille tai seinänaulakolle,silti huoneen kokoinen tila!Siinä olisikin sisustajalle painajaismainen suunnitelma.Onneksi on pannuhuone,jonne saa(ei saisi!) lykätä enimmät sälät ,kun vieraita tulee... ja täällä listaleikkaus senkun jatkuu...

  VastaaPoista
 5. Sorry tytöt, kiireiden vuoksi vastaaminen on hieman viivähtänyt ;)

  J&M: Taitaa olla yleistä monessa kodissa, että eteinen on vain läpikulkutila eikä siihen sen vuoksi haluta "panostaa". Eteinen luo kuitenkin ensivaikutelman sisääntullessa ja pieneen tilaan on saatava mahtumaan monta toimintoa. Sulla on hyvät suunnitelmat - nyt vain toteutuksen kimppuun!

  Champagne: Kiva kuulla, että siellä keski-Euroopassakin luetaan Sallyn blogia ;) Ja suuret kiitokset juttuvinkistä ;) Voisinkin tehdä ajankohtaisen postauksen eteisen toiminnallisuuden parantamisesta nyt kun monessa perheessä tila pursuaa talvivaatteita ja monenlaisia kenkiä, villavaatetta ym.

  Fredrika Johnson: Oih, olen kade, kun sulla on kuisti! Portaiden alla oleva tila on kätevä ottaa hyötykäyttöön juuri niinkuin olit ajatellutkin eli esim. lipastolla. Joku vanha kaunis "irtokaappi" voisi myös sopia vanhan talon henkeen ja se kätkisi sisäänsä riippuvat ulkovaatteet. Yleensä suositellaan, että 4-5 henkisellä perheellä pitäisi olla eteistilassa 120-160 cm tankotilaa. Minusta tuntuu, että nykymittapuun mukaan sitä saisi olla vaikka enemmänkin. Jo kolmen muksun kanssa takkia ja housua on ihan kiitettävästi, sitten pitäisi mahtua vielä aikuisten takit + muistaa, että talossa tarvitaan tilaa myös vierasvaatteiden säilytykseen.

  RBW: Teillä on onneksi melko suuri tila sisääntullessa, vaikka siitä aukeaakin ovia moneen suuntaan + on portaat yläkertaan. Tunnelma on tosi kiva ja jatkuu läpi koko kodin ;) Toi pannuhuone on idiksenä ihan hyvä. Jokainen nainen tarvitsisi kotiinsa yhden oven, jonka taakse voisi kiireesti kiikuttaa sotkut piiloon anopin tullessa yllätysvisiitille....

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★