Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Pilalle hemmotellut kakarat

Kai tiesitte, että tavaraa sisältävät joulukalenterit ovat haitallisia lapsille?  Näin paukautti norjalainen lastenpsykiatrian professori tänään ja perusteli, että lapsen mieli ohjautuu keskittymään tavaraan, jolloin lapsen vaatimukset kasvavat ja lapsista uhkaa tulla yhä hemmotellumpia. Tavaroiden sijaan lasten pitäisi saada elämyksiä (mikä onkin ihan hieno asia), mutta mikäli joulukalenteri pitää hankkia, voi proffan mielestä lohduttautua suklaakalenterilla! 


Hei haloo!
Minkäslaisia kansanterveydellisiä vaikutuksia jokapäiväisellä suklaan syönnillä sitten on,
kun siihen jo lapsena totutetaan?
Ja kuka niistä suklaakalentereiden suklaista oikeesti edes tykkää?
En minä ainakaan :/ 

Meidän perheessämme on yksi lapsi, joka on allerginen suklaalle ja yksi lapsi, joka ei siedä maitoproteiinia. Yhdelle lapsista suklaakalenterin voisi ruokavalion puolesta hankkia, mutta hän ei halua, kun on olemassa paljon kivempiakin vaihtoehtoja. Yleensä meillä on ollut partiolaisten joulukalenteri tai muu kuvakalenteri, jotta joulun odotus olisi luukkujen aukeamisen myötä lapselle konkreettisempaa. Lisäksi lapsilla on jokaisella ollut huoneensa ovenkahvassa joulusukka, johon tonttu on jättänyt yöllisillä reissuillaan pienen yllärin tai viestin, aarrekartan tms. Tänä vuonna luovuimme ensi kertaa tuosta perinteestä, kun olen nyt kiireinen työssäkäyvä perheenäiti (enkä ehdi öisin tonttuilemaan ;) ja hankimme lapsille nämä turmiolliset tavarakalenterit! Huomenna niistä sitten pursuilee legoja ja muumihahmoja ja jokainen päivä siitä jouluun. Kuinka nuo söötit pienet lelukapistukset voisivat olla mitään muuta kuin kehittäviä, sillä niillä saa kivat leikit pystyyn missä vaan ja kaiken lisäksi nuo pahikset kasvattavat lapsen kärsivällisyyttä, kun jouluun on kuitenkin 24 luukkua ja vain yhden saa avata kerrallaan. Pah, sanon minä. Taitaa olla professorilla itsellä ollut ankea lapsuus eli liian vähän leluja ja pipo kireällä, kun kiristää vieläkin.. Alkuperäisen uutisen voit lukaista halutessasi täältä.

Kaikesta meitä äitejä (ja isiä) nykyään syyllistetäänkin... Ou jee. Meidän perheessä lapset hemmotellaan tänä vuonna piloille Muumikalenterilla, Polly Pocket kalenterilla ja Lego City kalenterilla ;) Eli paluuta ei sitten vissiin enää ole..

Millaisia joulukalentereita teiltä löytyy?

-Sally-


9 kommenttia

 1. Tutkimuksia maailmalla riittää. Itse kyllä kaiholla muistelen kuvakalentereita. Ne ovat jotenkin nostalgisia ja voisin sellaisen vieläkin hankkia itselleni.

  Meillä on suklaakalenterit. Tänä vuonna Suomesta tuodut Muumiherkut. Kalenteri avataan aamupalan syönnin jälkeen ja sitten kipin kapin hampaiden pesulle. Olen tästä vähän potenut syyllisyyttä, mutta täällä meillä on niin helppo tuntea itsensä ruokailuasioissa kuitenkin kohtuu hyväksi. Riittää, kun ei juota lapsille cokista ruokailun yhteydessä ja anna chipsipussia välipalaksi :)

  VastaaPoista
 2. Olen samaa mieltä kalentereista! Meillä on tuo Lego- sekä Muumikalenteri :)Lapset saivat valita ne ihan itse.

  VastaaPoista
 3. Mitäs haitallista lasten ilostuttamisessa voi olla?? :-) Enemmän ärsyttää se pakettien ja tavaranpaljous itse JOULUAATTONA! (tämä ratkaistu siis sillä, että vanhimmalla pojalla itse tekemäni kalenteri, johon olen yhden joululahjatoiveLegopaketeista pilkkonut niin, että joka aamu poika saa sivun tai kaksi ohjekirjasta ja ne muutamat palat! Ja tämähän vasta kärsivällisyyttä opettaa! ;-) Yksivuotias ei vielä osaa odottaa, mutta isoveli on huolissaan ja kuiskasi tontuille toiveen, että hänen kalenterissa voisi olla pikkuveikallekin jotain!!! (tämän teki siis tänään ja nyt pähkäilenkin, että onko eettisesti oikein hakea Kuopuksen omasta legolaatikosta pari vanhaa Duploa sinne luukkuun??)

  VastaaPoista
 4. Meilläkin löytyy Lego ja Muumi. Ja allergioiden takia. Pojat niin monesta muusta asiasta paitsi, että tämä on pieni paha. Tais tosiaan tutkijalla olla ankea lapsuus... ;)

  VastaaPoista
 5. Kyllä mä ainakin lapsena pidin joulukalenterin suklaasta. Ja joulu on juhlan aikaa joten onko se niin kamalaa jos 24 päivänä vuodesta saa ottaa PIENEN suklaapalan!?

  VastaaPoista
 6. Kivoja kommentteja. Kiitos niistä! Taitaa tavarakalenteri olla vielä niukasti johdossa..

  Mielestäni yhtä oikeaa tai väärää tapaa ei olekaan. Kyllä joulukalenteri kuuluu Joulun odotukseen. Samoin suklaa. Ja vihreät kuulat. Ja rapistelu ;)

  VastaaPoista
 7. Mullakin oli pienenä vain kuvakalenteri.. ja olin niin onnellinen niistä! :) Milläköhän ilmeellä lapset mua kattois, jos olisin niille tuonut kuvakalenterin :D

  VastaaPoista
 8. Meillä on kaksi lego star wars kalenteria ja yksi littlest pet shop. Äidillä sitten mailegin suklaakalenteri. Onhan nuo ihan kivoja, mutta täytyy sanoa, että mopo on karannut hintojen suhteen käsistä täysin. Nämä meidän neljä kalenteria kustansivat järkyttävät 90€!

  Päätin jo, että ensi vuonna lapset saavat itse säästää rahat kalentereihin, jos noin kallista haluavat. Oppivathan vähän paremmin rahan arvoa. Toivottavasti :)

  VastaaPoista
 9. Joulu on kerran vuodessa, ja myös joulukalenterit...niistä oli ne suklaata tai lelua tai mitä muuta tahansa niin siitä ei yksikään lapsi mene rikki tai pilalle! Ja mä olen todellakin myös lopenkyllästynyt vanhempien syyllistämiseen niin tästä aiheesta kuin monesta muustakin...
  Meillä neidillä tuo Muumi-kalenteri, ja Miisa on jo leikeissä mukana =). Itselläni ja meidän puolivuotiaalla yhteinen RudolfKoivun kuvakalenteri parin vuoden takaa...vielä toimii, vaikka vähän luukut jo repsottaa!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★