Sisustus & lifestyle since 2009

Search

"Kaapin takana on nainen"


Viime päivinä olen noussut aamuisin reippaana tyttönä klo 6, tehnyt toimistossa töitä 8-16 ja "leikkinyt" illat sitten vielä sisustussuunnittelijaa. Olen nimittäin ollut työpäivän päälle auttamassa vanhempiani suunnittelemaan/ valitsemaan uusia säilytysjärjestelmiä eteiseen ja makuuhuoneisiin ja saanut siinä samalla hyvää käytännön kokemusta tulevaisuuden varalle. Tarjouskierroksen jälkeen tämä niin kutsuttu "asiakkaani" päätyi Ikean Pax-säilytysjärjestelmään, jonka sisuskalut (hyllyt, tangot, korit, telineet) ovat muuten vielä ensi viikon alessa Ikean Family -kortilla (kurkkaa tarjous tästä). Ikealla on ihan toimiva suunnitteluohjelma netissä ja lopuksi kone sylkäisee ulos artikkelinumerot, jotka tulostamalla voi marssia myymälään. Anyway, vanhat komerot on nyt purettu, sirkkelöity hissiin sopiviksi paloiksi ja viety jäteasemalle. Uudet hienot valkotammen väriset komerorungot (kts. kuvat) + niihin sopivat liukuovet on haettu Ikeasta, kannettu portaita pitkin kerrostalon 5. kerrokseen, sillä 2,5 metriä pitkät paketit eivät tietenkään sopineet hissiin. Ja nyt ne on koottu paikoilleen vanhojen tilalle ja projekti saatu siten päätökseen. Ai vitsit, että on hienot! Kaikki sujui hienosti, mutta yllätyksiäkin on tullut esiin matkan varrella, niinkuin tällaisissa projekteissa aina. Liukuovien kanssa oli hieman valinnan vaikeutta, mutta suurin probleema paljastui, kun vanhat komerot purettiin: joku huoneiston edellisistä asukkaista ei nimittäin ollut nuukuuksissaan raaskinut laittaa parkettia lainkaan komeroiden alle, vaan lattia oli pelkällä sementillä ja sillä kohtaa 1,5 cm alempana kuin muu lattia :/ Homma ratkaistiin hankkimalla hieman edellisiä leveämmät uudet liukuovikaapit ja korottamalla lattiaa uusien liukuovikomeroiden kohdalta samalle tasolle kuin parketti. Eli tosi hyvä harjoitustyö meikäläiselle, sillä olenpa melkein satavarma, että 80-luvulla näin oli tapana toimia ja sama saattaa siis tulla esiin muissakin komeroprojekteissa tulevaisuudessa. Mutta nykyjärjellä ajatellen, kun aika on rahaa, niin eikö materiaalisäästö ole kuitenkin melko pieni, kun ajattelee, mitkä työkustannukset siinä tulee, kun lattia pitää pilkkoa ja pätkiä komeroiden tieltä, kun olisi paljon yksinkertaisempaa vain tehdä lattia valmiiksi seinästä seinään ilman ylimääräisiä mittauksia ja sahauksia ;) Ainakin naisen logiikalla asia on näin.


Mä olen ihan rakastunut näihin. Ai että, jos saiskin tällaiset systeemit itselle! Aivan ihania laatikoita/ lokeroita ja kaikki kengät, korut, krakat ja sukat pedantisti järjestyksessä. Tällaisen millimetri-ihmisen mieltä ihan lämmittää... Mä olen aina ollut vaatehuoneen kannattaja, mutta kyllä tällaiset olisi hienot -- varsinkin kun olisi oikea walk-in closet! Uusimmassa Meidän Talo -lehdessä (9.11.2011) on muuten mun sisustusalan opintojen luennoitsijan Tuuli Pastakin omaan kotiinsa toteuttama pukeutumishuoneen luksusseinä. Jos sulla ei ole lehteä, niin voit kurkata jutun täältä.

Kumpikos on sun oma suosikkisi: vaatehuone vai kaapit?

-Sally-



Kuvat: IKEA

9 kommenttia

 1. Tosi hienot!!!! Kerro jos tarvitset lisää harjoituskohteita, meillä pappa etsii edullista sisustussuunnittelijaa kaksion sisustukseen ajatuksella täysi remontti ja uudet huonekalut niiltä osin kun ei voida käyttää vanhoja...

  VastaaPoista
 2. Oih, kiitos Fredrika ;) Pannaanpa korvan taakse. Jutun kuvat on lainattu Ikean sivuilta, mutta vaalea tammi on se, mitä hankittiin kohteeseen. Leveydet 200cm + 150cm + 150 cm eli yhteensä 5 metriä kaapistoa! Ja laatikkoa ja lokeroa tuli myös. Olen tyytyväinen lopputulokseen.

  VastaaPoista
 3. Noi kaapistot on ihania kaikkine lokeroineen ja vipstaakeineen.
  Täällä olis kodinhoitohuone, joka kaipais säilytystilaa ja uudistusta. Ja monta muutakin kohdetta. ;)

  VastaaPoista
 4. Heli: Eikun pyörät pyörimään vaan! Meillä ei edes ole kodinhoitohuonetta vaan pyykkihuolto pitää hoitaa kylppärissä :/

  VastaaPoista
 5. Mahtavat kaapit, tahtoo samanlaiset!! Pitänee ehkä alkaa ehdottelemaan pikku remppaa ukkokullalle..

  Kyselit viime postauksesssa, "aiotko sinä tehdä jotain erityistä juuri tänään 11.11.2011?"

  Teinhän minä, menin naimisiin 11.11.11 klo 11, että semmosta tekemistä oli meillä :)

  Oikein ihanaa joulun odotusta :)

  t: Vakkari lukijasi

  VastaaPoista
 6. Moikkis "vakkari-anonyymi-lukija" (taidankin arvata, kuka siellä kirjoittelee ;) ja onnittelut rouviintumisesta! Vai että seremoniakin alkoi klo 11.. Täydellistä! ♥ ♥ Onnea teille molemmille!

  VastaaPoista
 7. Jos vain ehditään, niin käydään ostamassa meillekin ens viikolla Paxit makkariin, tarjouksessakin kun sattui nuo sisukset olemaan. Kaikkia kivoja ideoita kyllä keksitty tuonne sisälle helpottamaan vaatekaaosta.. :) Meidänkin talossa (80-luvulla rakennettu) oli muuten lattiat niin, etteivät ne menneet kaappien alle. Nyt sitten on viritelty kaikenlaista korotusta, jotta saadaan kaikki samaan tasoon, kun kaapit vaihtuu. Ihmeellisiä ratkaisuja... :/

  VastaaPoista
 8. Itse haaveilen isosta vaatehuoneesta! Siis oikeen kunnon huoneesta eikä mistään pikkukopperosta! =D Ehkä sitten ensi kesänä...

  VastaaPoista
 9. Saara: Ai teilläkin oli samanmoinen ylläri vanhojen kaapistojen alla. Kipin kapin Pax ostoksille ennenkuin "sisuskalujen" tarjouskampanja päättyy!

  Pia: Samasta haaveilen minäkin. Ruhtinaallisen isosta pukeutumishuoneesta, jossa toinen puoli on mun ja toinen miehen kledjuille. Tilassa ois pehmeä pitkänukkainen kokolattiamatto, kunnon peilit ja kaunis rahi, jossa vois istahtaa ;) Keep dreaming!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★