Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Tehopakkaus


"To do" lista on pienentynyt viikonlopun aikana merkittävästi. Vielä on kuitenkin paljon tehtävää ennen perjantaita ja muuttopäivää. Eilen muistin just, että jätehuoltosopimus on unohtunut listalta kokonaan. Kääk! No, nyt sekin on onneksi hoidettu.

Keittiön yhteydessä oleva ruokailutila täyttyy pahvilaatikoista ja meidän Junior on ottanut mielipuuhakseen toimia kirjurina eli kirjoittaa paksulla tussilla laatikoiden päälle, kenen huoneeseen mikäkin kannetaan.


Mulle iski varmaan joku tilapäinen mielenhäiriö eilen, sillä kuurasin kylppärin valkoisten laattojen saumatkin soodalla ja juuriharjalla! Joo-o, isoäidin aikaiset konstit kunniaan! Mutta tosi hyvä tuli - ja helposti. Eikä ole pelkoa, että sillä naarmuttaisi mitään pilalle. Ruokasoodasta ja vedestä kannattaa tehdä sellainen "tahna", jonka sitten levittää putsattavalle alueelle ja aloittaa hankaamisen. Halpa ja nopea konsti - ja luonto kiittää!


Ootteko kokeilleet? Soodaa voi kuulemma käyttää vaikka mihin: valkopyykin sekaan, leikkokukkavirkisteenä, hampaiden valkaisuun jne (apua, uskaltaiskohan sillä hampaita hangata). Anyway, mun pitäis vissiin pitäytyä vaan noissa to do -listan mukaisissa asioissa, ettei energiat lopu ennen perjantaita, mutta samallahan tuo meni lattiakin, kun pesaisin suihkukaapin, pytyn ja lavuaarin.

Toinen hyvä vinkki on suhauttaa paineilmalla vekkivarjostimen vekit puhtaaksi pölystä! Paineilmaa voi ostaa kätevissä suihkepulloissa ja niissä on tollainen "pilli", jolla pääsee ahtaisiinkin paikkoihin. Läppärin näppäimistön ja kaiken muun pölyä keräävän tekniikan kanssa se on kans tosi kätevä. Suosittelen!


Meidän muuttopäiväksi on säätiedot kuulemma luvanneet hellelukemia! Heh. No pääasia, ettei sada. Sitten se on tämä toukokuukin jo mennyt ja on Suvivirren ja valmistujaisjuhlien aika. Ikkunasta katsoessahan on jo täysi kesä.

Tänä aamuna käväistiin tutustumassa meidän "vauvan" eli Pikkusiskon kanssa syksyllä alkavaan eskariin! Neiti itse on niiiiin innoissaan, vaikka tarha vaihtuukin. Mukava oli nähdä tulevat kaverit jo nyt - ja kaksi heistä asuu kuulemma siellä päin, minne mekin muutetaan ;)

Aurinkoista uutta viikkoa!

11 kommenttia

 1. Taidat olla sen verran haarjaantunut muuttaja, ettet ota turhia paineita muuttoviikollakaan. Itse olisin ihan stressissä...

  Amerikkalaisissa kodeissa olen nähnyt soodapurkkeja jääkaapissa hajuja sitomassa.

  Lempparihammastahnani Amerikassa oli Arm&Hammer, josa oli soodaa (kuulemma hellävaraisessa muodossa), sillä tuli ihanan puhtaan oloiset hampaat. Ruokasoodaa sellaisenaan ei suositella hampaiden harjaukseen, voi vahingoittaa kiillettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tässähän tää menee suursiivous samassa hulinassa ;) Mukava olo kropassa illalla, kun saa kaatua sänkyyn! Ei vaan, innostuin kokeilemaan tota soodalla pesua, kun pesin kylppärin ja vessat muutenkin eilen.

   Hyvä kun varoitit tosta kiilteen vahingoittumisesta. Ja onneksi mun soodan jämät meni kaikki tohon lattiaan ;) Ehkä se oli siis legendaa, mitä mä olin kuullut..

   Poista
 2. Go Sally! Mahtava meininki muuttorumbassa!

  Itse en muuttamista fanita ollenkaan sen tavaran raijaamisen vuoksi, mutta muuten uusiin nurkkiin kodin rakentaminen on ihan kivaa. Tänne meidän nykyiseen kotiin muutettaessa olisin halunnut jättää vanhat tavarat jälkeeni (syynä voi olla tietysti myös se, että mulla oli juuri 7 kk rakentamista takana, ja muuttoviikollakin vielä piti tehdä kaikenlaista muutakin kuin pakata ja roudata).

  Tsemppiiiiii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Anne! Meillä miehet raijaa ja naiset vaan sisustelee ;) Veljeni tulee auttamaan meitä jo varmaan kahdennenkymmenennen kerran!

   Mä olen perinteisesti aina hieman muuttanut sisustusta uuteen kotiin muutettaessa. Sillein, että jokainen koti muistettaisiin omista piirteistään. Mutta tällä kertaa sisustustus siirtynee sellaisenaan! Olen niin tykästynyt tähän rentoon beach house tyyliin, kun kaiken ei tartte olla silitettyä ja fiiniä, vaan reilusti elämänmakuista!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Joo, mulle tuli PAKOTTAVA TARVE saada kuurata noi laattasaumatkin! Vissiin se aika kuusta.. ;)

   Mukavaa uutta viikkoa sinne!

   Poista
 4. Moikkis
  Vaikka toi muuttaminen on ihan piip.......,
  kyllä siinä saa taas hyvin tavarat järjestykseen.
  Odotan innolla näkymiä uudesta kodista!
  Terkkuja!!
  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Tällä hetkellä meillä vallitsee täydellinen epäjärjestys! Kaaosteorialla mennään siis ;)

   Palataan!

   Poista
 5. Hienoa että jaksat muuttorulajanssin keskeltä jakaa meille muille hyviä siivousvinkkeja :)

  VastaaPoista
 6. Oot sie kyllä melkoinen tehopakkaus <3

  VastaaPoista
 7. Oi, miten järjestelmällistä pakkaamista! Sä taidat tosiaankin olla konkari muuttoasioissa :)

  Juu, ruokasooda on tuttu; mä hinkkaan sillä ja hammas(tai kynsi-)harjalla meidän eteisen ja keittiön lattiasaumoja aina puhtaaksi. Toimii loistavasti, ainoa että olen huomannut vaikeuksia sen pois pesemisessä (aina jää vähän sellaista mattapintaista ainetta sinne tänne). Mutta ajan saatossa lähtee ja näyttää puhtaalta!

  Iiks, hampaille....pitäisköhän kokeilla? :)

  Hei, oikein paljon tsemppiä muuton loppurutistukseen ♥
  Innolla jo odotamme kuvia uudesta asunnostanne :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★