Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Asuntomessut Hyvinkää 2013Jokos olette ehtineet piipahtaa tämän vuoden asuntomessuilla Hyvinkäällä? Mitä mieltä messuista? 

Napsimiani makupaloja messutaloista laitoinkin jo kuvien muodossa lehdistöpäivän osalta albumillisen verran ja niitä voit käydä tutkimassa siis facebookin puolella *klik* 

Omasta mielestäni messut olivat tänä vuonna aika tavanomaiset eivätkä sisustusrintamaltakaan katsoen tarjonneet juurikaan uutta. Nekin kohteet, jotka ihastuttivat, oli esitelty jo ennakkoon miltei puhki sisustuslehtien toimesta eli yllätyksellisyys ja wau-efektit jäivät ainakin itsellä laimeiksi. Toki esim. lehtikuusella vuorattu kivitalo Maja (kohde nro. 25) oli atmosfääriltään sellainen, että vaikka kuvia kuinka selasi sisustuslehtien aukeamilta, on tunnelma itse talossa mieletön ja todella onnistunut!

MajaMajan rohkea arkkitehtuuri ei jätä ketään kylmäksi (se siis joko ihastuttaa tai vihastuttaa) - ja messuthan tarvitsevat juuri tällaisia kävijämagneetteja.

Neljän lapsen äitinä arvostan sujuvaa arkea enkä ehkä aivan allekirjoittaisi noin pitkälle vietyä yhteisöllisyyttä, ettei lasten huoneissa, kuten ei vanhempien makuuhuoneessakaan, ollut ovia - ihan vaan perusteluna se, että ihmisen ei ole hyvä olla möllöttää yksin. No jaa, meitähän on moneksi ja perheiden voimavarat ovat erilaisia, mutta normiperheessä duuria ja mollia piisaa ja välillä on hyväkin vetäytyä mekkalasta ja saada vetää ovi kiinni. Se on siis perheenjäsenen etuoikeus eikä tarkoita, että kaiken aikaa oltaisiin omissa koloissa, ovet kiinni. Sitä paitsi, niskottelevan nuorison pistää kyllä kuriin ilmoittamalla, että seuraavasta sääntörikkomuksesta menettää yksityisyyden eli oman huoneen oven määräajaksi. Kokeiltu on - ja toimii. Siis jo pelkkänä uhkauksena! (Kiristys, lahjonta, uhkailu - nykypäivän kasvatusteesit ;)
Sisääntuloon oli onneksi kiinnitetty monessa talossa erityistä huomiota. Eteistilat olivat avarat ja liukuovikaappia paikoin metreittäin. Liukuovet olivat muutoinkin suosittuja eli monen talon veski löytyi kätevästi liukuoven takaa - ja olipa osassa terassinovetkin liukuovia, niin sai koko olohuoneen yhden seinän auki - ja maiseman kirjaimellisesti sisään!


KeittiötMessutalojen keittiöt maastoutuivat hienosti muuhun kokonaisuuteen eli keittiörintamalla pakollisesta ruuanlaitto- ja tiskitilasta oli paikoin tehty miltei taidetta, niin luontevasti ne istuivat talon sisustukseen. Yksi ainoa maalaisromanttinen keittiö osui mun kameran etsimelle, tosin ihan kaikissa messutaloissa ei ehditty päivän aikana käymään.


Olohuoneet
Olohuoneet olivat Hyvinkäällä ilahduttavasti suurempia kuin vuosi sitten Tampereen asuntomessuilla. Silloin sydäntäni riipi, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, nimenomaan olohuoneitten pieni koko. Yhdessäoleminen ja seurustelu ovat tärkeässä roolissa ja kotiteatterit valkokankaineen oli nyt tuotu erillisistä tv-huoneista kaikkien saataville.


MakuuhuoneetMakuuhuoneet olivat melko tavanomaisia, mutta ilahduttavaa oli huomata, että vaatehuoneet tekevät come-backiä! Lastenhuoneista löytyi väriä ja ikkunat alkoivat ihanasti jo lattiatasosta (täynnä pieniä sormenjälkiähän ne ovat sitten hetken päästä kyllä).


Mitä jäi käteen?

Summa summarum, tavanomaisuudestaan huolimatta, tai ehkä juuri siksi, asuntomessutalot ovat tänä vuonna lähimpänä tavallista kuluttajaa pitkään aikaan. Kohteet esitellään tuttavallisesti taloon muuttavan perheen tiedoin esim. "Tähän taloon muuttaa äiti, isä ja kolme pientä lasta sekä koira ja kaksi kissaa. Perheellä käy usein vieraita ja seurustelu sekä yökyläily on haluttu huomioida kodin toimivan arkikäytön lisäksi. Materiaalivalinnoissa on huomioitu kulutuskestävyys ja helppohoitoisuus. Yläkerran tilava makuuhuone on kodin helmi ja jokaisella lapsella on oma persoonallinen huoneensa."

Hyvinkäällä ei nähdä pienkerrostaloja, ei liioin luksuslukaaleja eikä useiden satojen neliöiden kivikuutioita, sillä kohteiden pinta-alat ovat inhimillisiä, pääosin 120-150 neliötä. Hyvinkään Metsäkaltevan alueen tontit ovat mukavan kokoisia, noin 1000-neliöisiä ja mikä positiivisinta, niiden hinnat useimpien kukkarolle sopivia, eli kaukana pääkaupunkiseudun hintatasosta, vaikka Hyvinkää kuuluukin vahvasti Helsingin työssäkäyntialueeseen.

Kohde 8: Mammuttihirsi Talvipalatsi

Mikä messutaloista sitten oli oma suosikkini? 

- Kohde nro 25 eli Maja oli tietty mieleenpainuva, mutta silti sanoisin, että suosikkitaloni on kohde nro 8: Talvipalatsi. Sen ehjä kokonaisuus miellytti itseäni kaikista eniten plus että kaksikerroksinen talo oli oikea lapsiperheen unelma + sisustettu rentoon tyyliin ja modernin maalaisromantiikan henkeen, pääosassa mm. ihana Tine K Home (Tanskasta, tottakai)!

Passiivitalo Lumikin tulevaa perheenäitiä kohteessa 15 kävi jo nyt sääliksi - etupihalta piti nimittäin kiivetä 25 porrasta ennenkuin pääsi etuovelle. Voi tuskaa. En voinut olla miettimättä meidän perheen viikon ruokaostoksia eli portaat joutuisi kiipeämään parhaassa tapauksessa 2-3 kertaa ennenkuin pääsisi edes laittamaan kauppatavaroita jääkaappiin. 

Muutama messukohde oli sisustettu överiksi eli hieman vähemmän olisi palvellut paremmin. Moni valaisin, matto ja huonekalu oli myös vähän liian tuttu jo muutaman vuoden takaa Kuopion messuilta, taisipa taloissa olla sama sisustussuunnittelijakin kuin tuolloin. Innovatiivisuudesta täytyy antaa kuitenkin täydet pisteet kohteelle nro 29: Merikonttikoti, joka oli kompakti kaksio ja kierrätystä parhaimmillaan! Ei ehkä toimi täällä meillä Suomessa, kun tontteja ja plänttejä vielä riittää asukaslukuun nähden, mutta keski-Euroopassa ja muualla maailmassa varmasti oikein toimiva jopa kerrostaloratkaisuna.Loppukevennyksenä todettakoon, että näiden messujen parhaat naurut saimme kohteessa nro 6: Aurinkorinne, jossa sievä nuori tyttönen huhuili meitä katsomaan messutalon erikoista saunaa, jonka lauteet on tehty kierrätyspuusta. Kun kysyin, että missä käyttötarkoituksessa laudepuut ovat palvelleet aiemmin, hän katsoi minua huuli pyöreenä, naama kysymysmerkin muotoisena. Täsmensin kysymystäni, että mikähän mahtaa olla lauteiden puulaji, johon tyttö vastasi ulkoa-opetellusti, että kierrätyspuu. Niin niin, kierrätyspuu hyvinkin, mutta että onkohan siinä ollut aiemmin lehdet vai neulaset, siitä hänellä ei ollut hajuakaan..

7 kommenttia

 1. Hei muuten pakko sanoa tähän eka, etten unohda, että itseasiassa meitä ei ole vielä kertaakaan oikeastaan haitannut se, että asutaan rinnetalossa ja keittiö yläkerrassa. Eli ruokakassit kannetaan ylös. Meil pääsee kuitenkin autolla oven eteen, eli kävelyä ei juuri ole kassien kanssa ulkona. Tästähän tosi moni oli alunperin huolissaan, mutta ei ole mua haitannut :-) Taitaa olla sama juttu tässä meidän kadulla kaikilla, kun on rinnetalot ja joko pääsee oven eteen autolla tai sit tarvii ulkona kantaa kasseja, jos on suora sisäänkäynti yläkertsiin ulkoa. Että näin :-)

  Kiitos raportista! Saas nähdä, lähdenkö käymään. En ole aikoihin käynyt messuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentistasi Hannis. Me asutaan tällä hetkellä kans rinteessä, joten tuttu juttu, mutta en voinut olla laskematta messupäivämme viimeisessä talossa kiviportaita, jotka johdattivat talon päädyssä ulko-ovelle. Että sata rappusta siinä tulee helposti kipaistua, kun käy kahdesti autolla hakemassa kasseja ;)

   Kannattaa piipahtaa messuilla, jos vaan mahdollista. Pitkästä aikaa inhimillisyys nimittäin näkyy, kun sekin närästää kansaa, kun kaikki kämpät maksaa miljoonan ja rahaa on tuhlattu käytännöllisyyden kustannuksella. Mutta ehkä en ihan Oulusta asti lähtisi ajamaan vain todetakseni tämän.

   Mukavaa myöhäisiltaa!

   Poista
  2. Päivittelin aivan samaa äidilleni, kun kävelimme niitä kivipirtaita ylös ;)

   Poista
  3. Minttu: Aamen ;) Kävinkin jo lukaisemassa sun messupostauksen. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Heips!

  Oltiin tänään messuilla eli ihan tuoreeltaan pääsen kommentoimaan omia kokemuksiani. Oli tosiaan hyvin tavallisia koteja, mikä oli positiivinenkin juttu mielestäni, koska sitä tavallista, toimivaa ja tutun turvallista suurin osa taitaa hakea. Toisaalta taas kuten sanoitkin, eipä juurikaan mitään uutta! Osassa taloista oli makuuhuoneiden koko kasvanut, mikä ilahdutti nimenomaan lastenhuoneiden osalta. Ja ne vaatehuoneet...

  Maja oli mielestäni sisältä yllättävän hieno ja se rokkimiehen talo oli taas sillä lailla kiva, että siinä oli varmasti tehty itselle mieluinen talo, mutta mä ahdistuisin ;) Mun suosikkitaloja olivat Aurinkorinteen (6) maalaisromanttisuus ja ennen kaikkea kodikkuus (!), Villa Domus (22) viehätti tosi paljon + muutama muukin oli ihan kiva mm. Talvipalatsi.

  Niin ja vielä jos "mukisen", mä en tykännyt paljon hehkutetusta Durofix Kototalosta (20), vaikka sitä niin lehdissä on hehkuteltu.

  Mutta mielipiteitä nämä vain ;) Oli kiva messupäivä joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla JohannaV sun tuoreet messukommentit ;) Oliko paljon porukkaa liikkeellä?

   Messutalot jakaa mielipiteitä ja ihmiset hakee messuilta eri asioita. Siksi on hyvä, että sieltä löytyy monenlaista. Aika rohkea veto myöskin jättää kerrostaloasukit kokonaan messujen ulkopuolelle..   Poista
 3. Kiitos, olipa mukava postaus. En ole ollut koskaan asuntomessuilla ja siksiki tämä on tosi kiinnostavaa.

  Mulla pitäisi olla 25 askelmaa, voisi auttaa painonhallinnassa :) Ei ole hyvä sekään, kun autotallista on melkein keittiössä.

  Täkäläisittäin katsoen häiritsee kuinka pienillä tonteilla talot ovat, kuin sattumanvaraisesti summamutikassa paikoilleen heitetty. Suomessa olisi tilaa rakentaa vähän avaramminkin niin, että olisi enemmän omaa rauhaa.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★