Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Italialaiset ruokajuhlat - Bellissimo!
Mukavaa myöhäisiltaa ja tervetuloa mukaan uudet lukijat! Saimme eilen olla mukana viettämässä rakkaan ystävämme viiskymppisiä aivan uskomattoman upeissa puitteissa, maalaismiljöössä Hämeen sydämessä. Talon isäntä halusi tarjoilla rouvalleen yhteisiltä Italian matkoiltaan tutut teemajuhlat - ja onnistuikin siinä täydellisesti!

Itse olin pukeutunut hieman glamouristi kuin olisimme tulleet huvijahdilta, raikkaasti tummansinistä ja valkoista yhdistäen. Mieheni solmiosta löytyivät samat sävyt kuin omasta asustani. Päivänsankarin ja puolison asuissa oli häivähdys kultaa, mikä oli täydellinen valinta tähän tilaisuuteen. Kesäsateen ja auringonpaahteen varalle pihapiiriin oli pystytetty upea katos, jonka alla ruokailimme. Pöydät notkuivat ihania tarjottavia! Menu oli italialainen: ensin alkupalat ja kuohuvaa, sitten runsas vihersalaattipöytä sekä inkiväärimarinoitua lohta, katkaravun pyrstöjä, grillattua kanaa, ricottajuustotäytteisiä pastanyyttejä, kaprista, oliiveja, valkosipulia, marinoituja herkkusieniä, paistettua munakoisoa, marinoituja artisokan sydämiä, parmankinkkua, grillattua vuohenjuustoa.. Pääruokana pihagrillistä härkää, grillattua fenkolia, paprikaa, sipuleita sekä tuorepestolla maustettuja maalaislohkoperunoita. Jälkkärinä gorgonzola- ja valkohomejuustoja, viikunahilloa, tuoreita mansikoita ja limoncello sitruunalikööriä. Aterioinnin päätteeksi nautittiin vielä kakkukahvit ja konjakit. Tarjolla oli tietenkin myös tiramisua. *huokaa*

Tenori Pentti Hietanen esitti upeasti O sole Mion, Sua vain yli kaiken mä rakastan sekä monia muita ihania klassikoita ja juhlaväki, sekä myös Päivänsankari itse, joutuivat kuivaamaan silmäkulmiaan. 


Ilmassa oli Romantiikkaa isolla ärrällä, ja sitä näissä juhlissa todellakin riitti monessa muodossa: rakkautta, maalaisromantiikkaa, rakkautta Italiaan, italialaiseen ruokakulttuuriin, Suomen kesään, olihan juhlapäivä Runon ja Suven päivä, Eino Leinon päivä ja vieläpä meidän kahden oma hääpäivämme ♥. Täydellinen paikka siis aivan kaikelle! Illan tahdeista vastasi vielä tanssiorkesteri ja viimeistään laskeva aurinko kietoi juhlaväen kesäyön taikaan.

- Kiitos P + J upeasta kestityksestä ja sydämellisesti onnea vielä Päivänsankarille!

6 kommenttia

 1. No voihan bellissimo mitkä kekkerit - ja onnea hääpäivän johdosta! Rouva on ollut niin tyylikkäänä liikkeellä!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa mahtavilta juhlilta! Ihanan notkuvat herkkupöydät :)

  VastaaPoista
 3. Juhlat vaikuttavat onnistuneilta :)
  Kiva asu sinulla!

  VastaaPoista
 4. No nyt on kyllä ollut juhlat isolla Jllä :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos teille ihanat kommenteistanne! Näitä juhlia on muisteltu lämmöllä ♥

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★