Sisustus & lifestyle since 2009

Search

LAHJAHANKINNAT PULKASSA



Päätettiin miehen kanssa yhteistuumin, että tänä vuonna ei tuskailla tungoksessa ja juosta kieli vyön alla lasten lahjahankintojen perässä vaan hankitaan muksujen toivelahjat netistä (kuvat viime joululta). 

Viikonloppuna muksut kirjoittivat toiveensa Pukille ja hämmästys oli suuri, kun tonttu oli käynyt noutamassa toivelistat takan päältä. Pari iltaaa kiertelin nettikauppojen ihmeellisessä maailmassa ja nyt voin tyytyväisenä todeta, että lahjahankinnat alkavat olla niinsanotusti "pulkassa" (Muksujen toiveet olivat onneksi melko maltillisia, paria poikkeusta lukuunottamatta, mutta nettihankinnoissa budjetti pysyy aika hyvin kasassa, kun voi tulostaa itselleen tilausvahvistukset, jotka täytyy toki muistaa piilottaa uteliailta katseilta). Nyt vain odotellaan postipoikaa kotiovelle!



- Paras osa onkin tää helppous, kun voi tehdä vuoden stressaavimmat hankinnat helposti omalta sohvalta!

Ja suurimmassa osassa nettikauppoja näyttää olevan voimassa lisäksi ilmainen toimitus kotiovelle tai smartpost automaattiin (vertauksen vuoksi kerron, että kävin eilen ostamassa postimerkit joulukortteihin ja jonotin postikonttorissa uskomattomat 25 minuuttia parin postimerkkiarkin takia eli kaikki muut vaihtoehdot kuin edellämainittu saavat mun mielenkiinnon kyllä heräämään).

Meille tulee tänä vuonna joululahjoja ainakin Zalandolta, cdon.com:ista, NetAnttilasta ja Stockmannilta. Niissä kaikissa on ilmainen toimitus tai noutopaikan sai valita itse (NetAnttilasta saa lisäksi 10e arvoisen ostosetelin mukaansa, kun noutaa paketin). Tarinoita Talosta -blogin arvonnasta voitin lisäksi ihan yllärinä Ifolorin kuvakirjan ja yritän ehtiä naputella tilauksen sinne vielä tänä iltana!

Tänä vuonna meidän muksujen lahjatoiveista löytyi mm. näitä tavararoita.


Liityin jo kesällä, ennen Tanskan reissuamme, ostohyvitys.fi sivustolle ja olen käyttänyt mahdollisuuksien mukaan myös sitä nyt jouluostoksissa hyväksi (tiedäthän, sieltä saa verkko-ostoksista rahaa takaisin tilille). Ostoksia voi myös jaksottaa eli useassa nettikaupassa voi maksaa luottokortilla ja muullakin tavalla maksamalla maksuaikaa tulee useimmiten ilman lisäkuluja helposti helmikuulle asti. Myös Klarnalla voi pilkkoa hankinnat useampaan erään. Ihan kätsyä, mutta toisaalta voi saada mopon karkaamaan käsistä, kun ostelusta tehdään liian helppoa.. Laskuthan on maksettava kuitenkin joskus, eikösjuu.

Vielä haetaan kauppareissun yhteydessä suklaata ja marmeladia kaikille sekä tietty hyvältä tuoksuvia kempparilahjoja. Aatonaattona 23.12. ollaan perinteisesti pidetty joululahjavalvojaiset eli laitettu kinkku uuniin ja kääritty lahjoja pakettiin lasten mentyä nukkumaan. Nyt nuo tosin alkavat olla jo niin isoja, että ollaan yleensä annettu avata yhteinen peli/leffalahja jo aatonaattoiltana eli taitava harhautus vie huomion muualle! Se lahja mulla onkin vielä hankkimatta ;)

- Tasan kaksi viikkoa h-hetkeen eli jouluaattoon! Missäs vaiheessa teillä mennään lahjavalmisteluissa?

22 kommenttia

  1. Puuh, meillä on nuo jouluvalmistelut hyvin "vaiheessa" eli hyvin alkutekijöissään... Olen kanssa miettinyt että tuo nettikaupasta ostelu voisi olla ainakin hermojen kannalta olla paras vaihtoehto lahjojen hankintaan varsinkin kun aletaan olla jo näin lähellä joulua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Mäkin tuskailin nimittäin viime viikolla saman ajatuksen kanssa, kun ei todellakaan houkuttaisi viettää lyhyitä iltoja tuolla tavaratalojen loisteputkivaloissa... Siispä glögikattila kuumenemaan ja kynttilät palamaan, pyjamanhousuissa on mukava surffailla nettikaupoissa ;)

      Poista
  2. Apua kun kuulosti lyhyeltä tuo 2 viikkoa! Täällä alkaa myös olla lahjat aika hyvin pulkassa :)
    Kävin kans eilen postissa keskellä päivää ja voi mitkä jonot siellä olikaan!:O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vauhti sen kun kiihtyy vaan, mitä lähemmäs aattoa mennään! Vielä kun sais noi joulukortit kirjoitettua ja postitettua -- aluksi meinasin vaan laittaa nekin rahat Uudelle Lastensairaalalle, mutta eihän sukulaiset sellaista kuitenkaan ymmärrä ;)

      Poista
  3. Mulla kaikki jo hankittu ja jopa pakattu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt narraat? Wau! Ihailtavaa organisointikykyä! ♥ Sä voitkin sitten vaan nauttia tästä Joulun lähestymisestä ♥

      Poista
  4. Yhtään lahjaa en ole vielä ostanut. Luulenpa että omatekoiset yllärit pienten rahalahjojen lisäksi ilahduttavat meidän nuorisoa kaikista parhaiten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, mäkin toivon, että tulee vielä sekin Joulu, että kahiseva kelpaa mieluiten ;) Ja itsetehdyt lahjathan ovat kaikista parhaita! Tai ainakin näin aikuisiällä niitä osaa jo kovinkin arvostaa.

      Lämmintä joulumieltä!

      Poista
  5. Meilläkin on joka vuosi enemmän käytetty nettishoppailua. Niin kätevää, todellakin. Muutamat pikkulahjat ostan kaupasta, nekin onneksi jo hankittuna. Miehen lahja vielä ostamatta, mutta sekin on suht helppo, kun vain saisi itsensä liikkeelle.

    Meillä tonttu tuo joulukalenteriin yleensä aatonaattona juurikin filmin rauhoittamaan joulunodotuksesta sekaisin olevaa lasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se leffa on kyllä hyvä idea ja toimii myös meidän muksuilla ;) Ihaninta on sitten rauhoittua Jouluna ja nauttia yhdessäolosta lasten kanssa.

      Ihanaa Joulun odotusta!

      Poista
  6. Täällä lahjat on aika hyvin hankittuna, osa netistä ja osa paikanpäältä. Sen olen huomannut, että netistä saattaa saada aika paljonkin halvemmalla, kun osuu vaan oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Esim. tänä vuonna löysin pojalle yhden PS3 pelin nettikaupasta yli 20€ halvemmalla kuin normi kaupassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä hyvä! Nettihankinnoissa voi oikeesti säästää hurjia summia! Vertaa.fi ja hintaseuranta.fi ovat meilläkin olleet ahkerassa käytössä..

      Paras säästö syntyy ehkä kuitenkin, kun voi säästää omia hermoja: ei tartte tuskanhiessä jonottaa missään, etsiä turhaan parkkipaikkaa, on tuntikausien kaupassakiertelyn jälkeen nälkä ja jano, kuuma ja jalat pa***na. Ja sit pitää vielä kestää pettymys, että etsimä tuote onkin loppunut, vääränlainen tai yrittää epätoivoisesti piilottaa sitä, niin ettei lapset näe, kun tunkee sitä kaupan pihassa lumen alta kaivettuun autoon. Sillä just sen kauppareissun aikanahan sataa tietty tiskirätin kokoisia räntätolloja :/

      Poista
    2. TUO! oli sangen osuva kuvaus joululahjaostosahdistuksesta :D

      Poista
    3. Yeah babe, mä tiedän mistä mä puhun ;) Neljä lasta, you know.

      Rauhallista joulumieltä toivottelen siis, ja nettishoppailua vaikka kera suklaarasian :D

      Poista
  7. Mä en oo tehnyt mitään joulun eteen enkä tässä tilanteessa oikein jaksakaan ja kaikenlisäksi mulla on kauhea tauti päällä. ja toisaalta hyvä sillä joka vuosi on lähtenyt ihan lapasesta noitten lahjojen kanssa, mutta tänä vuonna pidän pintani jo ihan pakosta ja anoppi tulee laittamaan joulun itsellä kun mehut ja fiilis aivan kadoksissa. tiädät varmaan mistä puhun ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sua pientä, koita jaksella. Ensi vuosi tuo toivon mukaan meille kaikille onnenkantamoisia tullessaan! Mulla on sellainen tunne..

      Onneksi joulumieli ei ole sidoksissa materiaan. Se voi tulla lasten riemusta tai myöhäisen illan yksinäisestä hetkestä, kun talo jo nukkuu, mutta glögimuki vielä lämmittää. Mieleen hiipii tuttu tuoksu, muisto jostakin kaukaa, jo eletystä. Joulumieli saa herkistymään ja ymmärtämään, mikä on oikeasti tärkeää. Se on välittämistä. Kiireen unohtamista. Hetkessä elämistä. ♥

      Rohkeasti uutta päin!

      Poista
  8. Aika hyvällä mallilla ollaan, eilen täydensin Balmuirin ystävämyynnistä ja Kööpenhaminasta tehdään viimeisiä jouluostoksia. Teen aika paljon ruokalahjoja, tänään ostin kasan suklaalevyjä, oliiviöljyä, sitruunoita... kaikki ei mene tosin samaan purkkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kuulostaa herkulliselta! Ja oon niin kade tosta teidän Köpiksen joulumatkasta ;) Ihanaa reissua!

      Poista
  9. Minäkin olen tutustunut nettiostostelun maailmaan joulupuuhiin liittyen ja on kyllä kätevää. Tavaratalotungos ei tosiaan houkuttele, kun ajan voi käyttää niin paljon mukavamminkin. Erittäin osuva mielikuva tuo pyjamahousuissa glögimuki kädessä kaupoissa surffailu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tässä ahteri puutuu ja glögiä mennyt jo puoli saavillista, mutta lahjat on onneksi löytyneet! Nyt vaan odotellaan tekstiviestejä, milloin ovat noudettavissa - tai milloin komea lähettipoika ilmestyy kotiovelle ;) ;)

      Poista
  10. Mä tässä juuri tänään laskeskelin että postiin kerkiän juoksemaan perjantaina 13 pvä ( kuulostaa pahalta... ), ja lahjaostoksille pääsen sitten seuraavana perjantaina, 20 pvä, jolloin eittämättä hiki valuu jonottaessa... Huoh*
    Onneksi on suurin osa paketeista jo valmiina. Ja on kivempi lähteä ostoksille sinne ruuhkiin muutenkin, kun on hankinnat valmiiksi mietittyinä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ou jee, sulla onkin tehokkaat "joulujuoksut", jos meinaat parissa illassa saada hoidettua kaikki ;) Tsemppiä!

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★