Sisustus & lifestyle since 2009

Search

JOULUTUNNELMAA ETSIMÄSSÄ


- En etsi valtaa, loistoa, en kaipaa kultaakaan, mä pyydän taivaan valoa ja rauhaa päälle maan.  Tiesitkö, että sävelen tähän kauniiseen joululauluun on tehnyt Sibelius, jonka syntymän 150-vuotis juhlavuotta vietetään parhaillaan? 

Viimeöinen vesisade sulatti lumen maasta ja huuhtoi samalla joulumielenkin mennessään, mutta onneksi tänään jaetut muksujen koulutodistukset kimmeltävät hienoina olohuoneen ruokapöydällä. Kaikki alkaa olla valmista Joulun tulla, paitsi kinkku on vielä kaupassa ja ensi viikolla leivotaan lasten kanssa.
- Karkasimme tänään miehen kanssa kaksistaan viime hetken lahjaostoksille

Olipa mukavaa laatuaikaa kahden. Poikkesimme myös Tampereen Joulutorilla fiilistelemässä entisaikojen joulujuttuja mm. seppää työssään, taitavien käsityöläisten valmistamia tuotteita sekä upeita suklaaomppuja, kuin jättitikkareita. Ja nähtiin me Joulupukkikin! Ihmiset tungeksivat kojujen luona enkä voinut olla miettimättä, miten hieno tunnelma täällä olisi ollut, jos maassa olisi ollut lunta.


Tampereen torin joulukuusi voitti kaunein kuusi -äänestyksen tänä vuonna.


Taivas oli kaunis sininen ja ilma kirkas +5, aurinko paistoi matalalta, metsänrajan korkeudelta. Enpä ihan hetkeen muista toista joulun alusaikaa, kun joulukukkiakin pystyi ostamaan suoraan ulkona kadulta naapurimaidemme tyyliin.. 

- Onnistuneiden ostosten jälkeen poikkesimme vielä Kauppahalliin. Siitä lisää ensi kerralla ;) 


Tampereen Joulutori avoinna ajalla 4.-22.12.2015

6 kommenttia

 1. Kovin jouluinen fiilis näistä kuvista tulee, vaikkei lunta näykään! <3 On tässä kyllä joutunut itselleen myöntämään, että kelillä on suuri merkitys omaan joulumieleen. Opettelua vaatii, että saa mielen keskittymään muihin asioihin kuin luonnon valkoisuuteen! Siitä huolimatta, jouluisia ja tunnelmallisia päiviä täältä Savosta sinne hieman etelämmäksi! <3 *<|:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos. Ihanaa joulun aikaa myös teille!

   Torin joulukuuset olivat todella tuuheita ja kauniita ja kojujen käsityöt taidolla ja sydämellä valmistettuja. Kyllä fiilistä tarttui mukaankin ja onnistuneet lahjaostokset kruunasivat reissun. ♥

   Jos meinaa käydä ihastelemassa Joulutoria Tampereella, niin nyt alkaa olla jo kiire. Myyntikojut ovat nimittäin avoinna enää 22.12.2015 asti.

   Poista
 2. On tässä vaan asennoiduttava siihen, että tässä maassa ei lunta enää jouluisin ole. Mutta kun vetää verhot kiinni ja sytyttää kynttilöitä niin siinähän se joulutunnelma onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan ilmaston muutos! Just eilen puhuttiin siitä, kuinka ENNEN jouluna oli aina lunta ja talvella paljon pakkasta. Mäetkin olivat ennen paljon korkeampia ja nyt aikuisena kun ajelee lapsuusmaisemissa, niin pitää melkein nauraa ääneen, että tuoko oli se pelottava pulkkamäki tai mäki koulumatkalla, jota ei koskaan jaksanut polkea kokonaan..

   Ihanaa joulun aikaa teidän perheellenne! ♥ Jokos siellä puuropata porisee?

   Poista
 3. Mekin käytiin tänään tuolla torilla. Oli pimeää ja valot loi tunnelmaa. Ei haitannut lumettomuus yhtään. Joulu on mielentila. Hyvää joulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin: Joulu on mielentila! Hienosti puit sen sanoiksi. ♥

   Tänään tungeksin vielä kinkkuostoksille ja nyt on mieli tyyni ja rauhaisa. Kaikki tarvittava on hankittu joulua varten, lahjat kääritty ja visusti piilotettu lasten uteliailta katseilta. Huomenna nukutaan pitkään ja sitten meillä käynnistyy piparkakkutehdas. Tiistaina leivomme lasten kanssa vielä pullaukkoja ja kakkuja. Keskiviikkona kinkkukin on sitten jo sulanut ja pääsee uuniin muhimaan. Joulu saa tulla ;D

   Lämmintä joulun aikaa teille!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★