Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Joulun kaunein kukka on valkoinen


Mitä olisi Joulu ilman kukkia? Kovin toisenlainen ainakin. Rakastan valmistautumista Jouluun ja kauniit kukat kuuluvat ehdottomasti siihen. Nyt, kun muksut ovat jo hieman isompia, uskallan jo hankkia joulukotiimme kukkia, joiden tiedän olevan myrkyllisiä. Nimittäin suuri osa niistä on, ainakin lempikukkani amaryllis, atsalea ja joulutähti, jotka ovat vakavasti otettavia myrkytyksen aihettajia. Itse kärsin myös jonkinsortin hajusteallergiasta, joten joulukukkia valitessani yhtenä kriteerinä on mieto tuoksu. Ykköskriteeri tänä Jouluna on kuitenkin väri. Ja sehän on valkoinen!

Tänä vuonna kodistamme löytyy valkoisia amarylliksiä, joista osasta olen jo katkonut ensimmäiset innokkaat kukkavarret ja laittanut ne maljakkoon. Hyvä vinkki muuten saada kestämään ne pidempään hyvännäköisinä maljakossa on laittaa tiukka kumirenksu leikatun kohdan tyveen. Se estää kukkavartta lähtemästä alareunastaan käpristymään, jolloin se pystyy imemään paremmin vettä ja säilyy pidempään kauniina!

Hyasintti kuuluu jouluun ja sen väri on tietenkin valkoinen. Hyasintteja meillä on joka vuosi, vaikka ne ovatkin voimakkaan tuoksuisia. Mutta yleensä siinä vaiheessa, kun kukkavarret ovat täysin auki ja moni leikkoo ne maljakkoon, minä sidon niistä havujen kanssa kauniin kimpun Joulun välipäivien kyläviemisiksi. Hyasintin sipulin voi muuten pyöräyttää sammalpalloon ja sitoa esim. metallilangalla. Sammal säilöö hyvin vettä, joten ei tarvitse nipottaa kastelun kanssa. Alle on  hyvä laittaa kuitenkin pieni kulho ylimääräisen veden varalta.


Meiltä löytyy myös yksi valmisasetelma, jossa on valkoinen atsalea sammalistutuksessa. Halusin yhden matalan kukka-asetelman, joka olisi kaunis ja helppohoitoinen. Ja sitä se on kyllä. Eikä tuoksukaan juuri miltään, jee! Nappasin sen ruokakaupassa ostoskärryyn ja olen ollut ihan hirmu tyytyväinen.
 

Sokerina pohjalla on tämä kaunis jouluinen kukkakimppu, jonka saimme lahjaksi. En ole aiemmin nähnyt joulutähteä leikkokukkakimpussa. Kaunis kimppu viimeistelee valkoisen kattauksen ja tuo kotiimme ihanan juhlavan tunnelman. 

Mikä on sun lemppari joulukukka?
 
-Sally-

8 kommenttia

 1. upeita kuvia :-)

  mun lemppari joulukukka on kaktus, ainoa kasvi jonka saan pidettyä elossa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivän paras! Kiitti. Sain ihan parhaat naurut ;)

   Poista
 2. Kauniita kukkia. Oma suosikkivärini joulukukissa on myös valkoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos AnniK. Kukat kuuluvat olennaisena osana Jouluun ♥

   Poista
 3. Valkoinen valloittaa...olen samaa mieltä, kauniita kuvia...tähtikakku on aivan uskomattoman upea.
  XX

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin valloittaa! Tähtikakku oli upea ja maistui taivaalliselta! Laitettiin siitä pieni pala pakkaseen, niin saadaan herkutella vielä tammikuussakin ;)

   Ihanaa Joulua sinulle, Päivi! ♥

   Poista
 4. Valkoisia kukkia rakastan minäkin, joulutähdet on aina saatava valkoisina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen hurmaa kauneudellaan ;) Se on niin kaunis pari vihreälle.

   Ihanaa Joulua sinulle, Marjukka!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★