Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Piparminttukaakao

Moikkis! Tämä postaus tulee ajastettuna, sillä tänään (ja huomenna) meillä on koulupäivä ja istun parhaillaan bussissa matkalla Teknoksen maalitehtaalle, joka sijaitsee Rajamäellä. Aina on mukavaa, kun monta samanmielistä kokoontuu yhteen. Tiivis porukka hyväntuulista naisväkeä. Ihan sama vaikka ulkona pyryttää, hyvä porukka saa opiskelunkin maistumaan makoisalta!

Mutta tosiaan, tänään päästään tutustumaan maalinvalmistuksen saloihin, eri maalisävyihin, pigmentteihin, seuraamaan tehtaalle maalinvalmistusprosessia ja toivottavasti kuulemaan jotain ihan uuttakin alalta. Viime keväänä kävimme tutustumassa Tikkurilan maalitehtaalla, joten jonkinlaista vertailupohjaa on jo olemassa. Jännää.


Eilen illalla oltiin koko perhe päiväkodin joulujuhlassa. Aina se on meistä vanhemmista yhtä liikuttavaa. Kynttilät loistivat pimenevässä illassa ja lapset lauloivat ja olipa meille järjestetty kiva jouluinen temppuratakin päiväkodilla.

Mukavat tarhantädit saivat kiitokseksi pienet "omatekemät" lahjat, jotka käärimme sellofaaniin Pikkusiskon innokkaalla avustuksella. Ohje on monesta blogistakin tuttu "lumiukkosoppa" tai Marshmallow Maniac, niinkuin kaakaopakkauksen kääntöpuolella se oli trendikkäästi nimetty. Luokanopet saavat ensi viikolla tällaiset myös ;)  


Ohjeet tulevat tässä eli jos joku vielä miettii viimehetken pientä jouluviemistä, niin tässä on juuri sellainen!

Tarvitset:
vaahtokarkkeja
kaakao-annospusseja
karkkikeppejä
sellofaania
pakettinarua, sakset, teippiä
paperia + kynän
(tai tulostimen)

Tee näin:
Kerää yhteen 3 vaahtokarkkia + karkkikeppi + kaakao-annospussi. Sujauta mukaan valmistusohje eli lumiukkosoppaloru ja kääri edellämainitut sellofaaniin.
xoxo


Muksut tietenkin mankuivat, että haluavat tällaiset kans. Niinpä iltapalalla nautittiin lumiukkokaakaot. Kertaa viisi. Pitihän iskän ja äidin saada omat myös. Vaahtokarkit sulavat ihanasti sekaan ja onhan tää mukava piristys vaikka pulkkaretkelle mukaan.

Ihanaa perjantaita!
-Sally-

9 kommenttia

 1. Herkullisen näköistä!
  Tuo on kiva idea lasten hoitajille/opettajille jouluviemiseksi. :)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Mia. Hintakaan ei kirpaise kukkaroa, mutta ilo lahjasta on sitäkin suurempi ;)

   Poista
 2. Lumiukkosoppaa valmistin itsekkin viimevuonna ystävilleni, se on niin herkullista!
  Itsetehdyt lahjat ovat niitä parhaita ja itsekin suosin opelahjoina "syötävää tai juotavaa" tuikkukuppeja opeilla on varmaan jo liiaksikin :) Mukavaa viikonloppua opintojesi parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos AnniK. Just näin. Voin vain kuvitella, kuinka paljon opet ja tarhantätit saavat vuosien mittaan lahjoja..

   Viikonloppu tuli ja meni. Reissu maalitehtaalle oli oikein onnistunut. Opin paljon uutta ja onhan tuollainen excursio tilaisuus, johon ei kuka tahansa pääse. Mutta väsy painaa. Onneksi tulee Joulu ja hieman vapaata ennen uutta vuotta ja uusia haasteita. Mukavaa viikkoa sulle!

   Poista
 3. Aivan loistavava idea! Tämän kyllä toteutan ;0) Ei sulla sattusi olemaan englanninkielistä versiota valmiina? Ihanaa talvista viikkoa!
  Terkuin, Innokas lukijasi Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Johanna, että luet blogiani. Enkunkielistä versiota ei valitettavasti ole, sillä kaakaopakkauskääre meni takan sytykkeeksi (siellä takakannessa se kuitenkin luki). Haluatko, että käyn "vakoilemassa" ohjeen sulle seuraavalla kauppareissulla? Onnistuu kyllä ;) Terkuin Sally

   Poista
 4. Kiitos, mut mä lähden tänään metsästämään noita kaakaopussukoita eli jos teksti on siinä paketissa, niin saan sen siitä ;0) Voihan tuon itsekin kääntää, mutta tulisi nyt sitten oikein tuo runonmuotokin ;0) Kiitos Sally ajatuksesta kuitenkin! Lumisin terkuin, Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heiii, siinä pakkauksessa on vain ohje, ei runoa :/ Runo on löydetty netistä. Mielestäni se oli kivempi kuin pelkät ohjeet :)

   Mukavaa joulun odotusta!

   Poista
 5. Kiitos Sally! Koitanpa kaivella netistä tai sitten vaan teen "oma näköisen käännöksen" ;0) Kaakaopussukat löytyi eilen ja suomenkieliset versiot jo paketissa. Kiitos vielä loistavasta ideasta ja oikein lämpöistä joulua!
  t. Johanna

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★