Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Piparin tuoksua, tonttujen juoksua


Jouluun kuuluu tietenkin piparit ja niiden ihana tuoksu! Vielä ei taikina sentään tule korvista, vaikka ollaan leivottu tälle joululle jo uskomattomat 4 kiloa piparitaikinaa! Mutta nyt ne viimein riittää jouluksi, ja ylikin ;) 

Tänä vuonna korvasimme piparkakkutalon piparikuusella sekä sydämenmuotoisella korurasialla, piparista sekin ;) Molemmissa oli mukava näprääminen ja sehän se on joulun ajan puuhasteluissa mukavinta! Meidän Isosisko 12v. on oikea piparkakkumestari, sillä häneltä luonnistuu jos jonkinlaiset kuorrutukset. Nimittäin kekseliäisyyttä ja kärsivällisyyttä riittää!


Piparikuusi syntyy helposti eri kokoisista tähtipipareista, sillä kun ne kiinnittää sokerikuorrutteella päällekkäin niin, että suurimmat ovat alhaalla, muoto muistuttaa joulukuusta. Idean piparitaikinasta tehtyyn korurasiaan puolestaan sain selatessani Stockmannin kanta-asiakaslehteä. Ohje siihen löytyy täältä. Ihmeekseni se myös onnistui ensiyrittämällä, vaikka sitä kyllä hieman epäilinkin (taikinan tosin olisi voinut kaulita hieman ohuemmaksi ;)
 
Kansi ja reunat koristeltiin strösseleillä ja rasiaan laitoimme pieniä kuivattuja hedelmän paloja, mm. kookosta, ananasta ja papaijaa. Syötävät korut olisivat olleet kivoja, ehkäpä teemme vielä sellaiset jokaiselle jouluksi. Pieniä kuution muotoisia kuivattuja hedelmän paloja myydään valmiina ja sopivat hyvin kaveriksi pähkinöille ja vaihtoehdoksi rusinoille.
 

Pikkusiskolta lähti tässä tohinassa hammaskin. Eiks oo hieno hammasrivi nyt? Tonttu oli hiippaillut yöllä talossa ja vaihtanut irronneen hampaan kolikoksi. Olipa ihme juttu! Jouluvalmisteluista ollaan selvitty ilman suurempaa piinaa ja paniikkia, sillä kinkku ja muut ruokaostokset on jo tehtynä ja lahjasouvi hyvällä mallilla (eli kaikki hankittu ja paketoitukin, ja vielä piilossa uteliailta katseilta). Voin tyytyväisenä taputtaa itseäni olalle ja rauhoittua pikkuhiljaa Joulun viettoon ;) Huomenna vielä siivotaan, tuuletetaan petivaatteet, piipahdetaan riisipuurolla vanhempieni luona ja täällä blogissa on luvassa juttu joulukattauksestamme.
 
"Piparin tuoksua, tonttujen juoksua, siinäkö Joulu on?
Kiirettä, huisketta, salaisuuskuisketta, siinäkö Joulu on?"
 
Kolme yötä enää! Jänskää ;)
 
-Sally-
 

7 kommenttia

 1. Voi, miten kaunis tuo sydämenmuotoinen rasia... mahtava! Ihan ensimäisen kerran näen, että joku on tehnyt piparirasian - ja minä olen jo aika vanha;))

  Rauhallista joulua sinne teille.

  terkuin, Frida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana Frida. Rasia onnistui yllättävän hyvin! On mukava etsiä vaihtoehtoja perinteiselle piparitalolle, vaikka sekin on aivan ihana kyllä ;) Meillä on ollut muumitaloa ym. mutta jonain jouluna "rakennan" vielä sellaisen hienon piparkakkukartanon, jossa on 2 kerrosta ja ruutuikkunat!

   Poista
 2. Vitsi miten hienoja pipariteoksia. WAU!

  Mukavaa joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna-Leena. Ei näitä raaski syödäkään...

   Ihanaa Joulua sinulle!

   Poista
 3. Ihana joulukoti ja ihan mahtava idea tuo piparirasia. Rauhallista joulua toivotellen, Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanainen! Arvostamme perinteitä, mutta haluamme luoda myös uusia perinteitä. Piparirasia voisi olla yksi sellainen ;) Täytyy pujotella nuo pienet kuivatut hedelmät vielä kaulanauhaan, niin jokainen saa syötävän korun jouluksi!

   Poista
  2. Ihanaa Joulua perheellenne! ♥

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★