Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Kuusikaupoilla

Tänä vuonna ajattelimme hankkia muovikuusen sijaan ihan aidon ja oikean joulukuusen! Saas nähdä, kuka aivastaa ensimmäisenä ;) Lapsuudenkodissani meillä oli aina aito ja oikea joulukuusi, mutta jo kaksikymmentä vuotta on menty muovikuusella ja onhan se tietty helppo, hajuton ja ekologinen. Vai onko? Kaikkein ekologisinta taitaa nimittäin olla kotimainen metsäkuusi omasta metsästä, mutta harvalla meistä on omaa metsää, joten viljeltyjä kuusia + tuontikuusia on tarjolla paljon.
 
Pikkuisen ollaan jo kierrelty kuusikaupoilla ja yllättävän vaikeaa tämä kuusen ostaminen kyllä on.. Mistä mä esimerkiksi tiedän, että pihamyymälän umpihangesta kaivamani kuusi on hyvä?
 • Eli mistä tunnistaa hyvän kuusen? 
 • Ja pitääkö sen olla kotimainen kuusi, vai voiko se olla ulkolainen tuontikuusi tai esim. paksuneulasinen pihta?   
 • Ja mitä sellainen sitten maksaa??
 
-Sally-

9 kommenttia

 1. Käytiin viikonloppuna perinteisesti hakemassa anoppilasta joulukuusi. Appeni on aikoinaan istuttanut kuusentaimia metsän rajaan joulukuusiksi, mutta nyt suuri osa niistä kuusista alkaa olla liian isoja joulukuusiksi.

  Olisin halunnut hieman pienemmän kuusen tänä vuonna, pari sellaistakin oli vielä, mutta täyskokoisissa oli yksi niin upea, varsinainen Disney-kuusi, että se lähti meille kotiin.

  VastaaPoista
 2. Viime vuonna emme ensimmäistä kertaa henkkineet kotiin enään kuusta. Aikaisemmin sen aina aatonaattona haimme oman kylän kuusimyyjältä. Saimmekin aina hyvin kauniin ja kestävän metsäkuusen. Viimevuonna ostin suuren sypressin johon kiedoin vain pieniä jouluvaloja ja vähän kimallenauhaa. Taidan tehdä saman tänävuonna. Sypressi kaunisti Joulun jälkeen vielä pitkään takapihamme terassilla.

  VastaaPoista
 3. Meillä oli viime vuonna kotikotona pihta joka oli todella kaunis :) sitä en sitten tiedä mistä vanhempani sen hakivat mutta kaunis se oli :)

  VastaaPoista
 4. En osaa kyllä auttaa ssuna kuusen valkkaamisessa, koska yleensä me saadaan vaarin metsältä kaatama kuusi. valitse ainakin tuuhea ja tasaisesti oksien välit. Upea tämä sinun blgisi, tykkään kovasti!

  VastaaPoista
 5. Oi, kuuset ovat ihania ja ihanan tuoksuisia, kuusi on yhtä kuin JOULU. Riippuu varmasti hiukan siitä missäpäin Suomea asuu, mutta ainakin pääkaupunkiseudulla myydään kauniita, edullisia tanskalaisia kuusia, jotka kaiken lisäksi ovat trendikkäitäkin...toivottavsti ette innostu aivastelemaan...

  VastaaPoista
 6. Sen tiedän, että sellaista muovipussissa olevaa kuusta ei kannata IKINÄ ostaa. Niistä on surullisia (ja koomisia) tarinoita netti täynnä. Eli älä osta kuusta, jos et näe, miltä se näyttää. Jokainen kuusi on kuitenkin yksilö. Meillä on aina suomalainen metsäkuusi, koska metsää löytyy molemmilta puolilta sukua. Onhan siinä oma työnsä etsiä se nätti tuuhea kuusi, mutta tietynlainen perinne sekin.. :)

  VastaaPoista
 7. Hmm apua! Minä en ole ikinä ostanut kuusta...Emme ole joulua kotona vaan vanhempieni ja muun perheen seurassa, ja siellä on kaunis kuusi :)
  Muutamana vuotena olen mökiltä pienen kuusen noutanut, sellaiset on hyvä poistaa/pelastaa sieltä jotka kasvavat väärässä paikassa :)
  Olen samaa mieltä, kuusi on tärkeä ja kannaataa valita sellainen jonka voi "tutkia" ennen ostoa :)
  Minäkin oeln joskus lukenut "kauhu"tarinoita kuusista....:/

  VastaaPoista
 8. Kuusi joulun tekee! Aikoinaan haettiin mummupappalan metsistä, mutta viime aikoina ollaan ostettu tuolta Lielahden Löytötavaratalon päässä olevilta myyjiltä. Kuuset ovat aikas hintavia, mutta kestävät! Sekä tuontikuusia että suomalaisia.

  Harmittaa hiukka sanoa, mutta mä tykkään niistä tanskalaisista paksuneulaisista kuusista, jotka ovat väriltään vähän tummemman vihreitä. Ja jämäkät oksat olla pitää, että kestää koristeet.

  Meillä tulee tällä viikolla kotiin pikkukuusi sinkkisankoon...siis heti kun keksin, että miten sen saa pysyyn siellä pystyssä. Nyt kun ei ole enää hiekkalaatikkokaan sulana :D

  VastaaPoista
 9. Lämmin kiitos teille ihanista viesteistänne. Kuusi on nyt hommattuna. Tanskalainen viljelty kuusi, pituutta huimat 310 cm. Kuljetin sen autossa itse kotiin ja olisittepa nähneet miehen ilmeen, kun pyysin auttamaan ja hakemaan autosta tavaraa... Tuolla se nyt sulaa pesuhuoneessa isossa saavissa ( siis kuusi, ei mies ;) ja suihkuttelemme sitä välillä vedellä, että olisi pehmeämpi lasku tänne sisäilman liki tropiikin lämpötilaan. Kuusenkoristelusta tulossa juttua lähipäivinä! Mukavaa keskiviikkoa teille.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★