Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Muumioita ja muuta mukavaa

Pois vesisade, räntä ja pakkanen, ens kuun jälkeen on nimittäin toukokuu (oispa aika nastaa skipata tää loskakausi ja siirtyä suoraan Vappuun ja krookuksien aikaan)!

Mukavaa hulinaa ollut tämä koululaisten hiihtolomaviikko, eipä oo paljoa ehtinyt koneen ääressä istuskella. Isosiskon paras kaveri entisestä kotikaupungistamme junaili itsensä meille tiistaina ja sitten ollaankin menty aika haipakkaa neljän 6-12 vuotiaan kanssa ;)
Keskiviikkona käytiin leffassa katsomassa Räyhä-Ralf ja eilen seikkailtiin Tampereella museokeskus Vapriikissa, jossa on vielä tämän maaliskuun ajan muumionäyttely! Huiii. (Ja tietty pysyvästi jääkiekkomuseo, lelumuseo, paperinukkeja, kenkämuseo, luonnontieteellinen ym.) Menkää ihmeessä, jos liikutte Tampereella!

Pikkusisko heittäytyi kovin mietteliääksi nähtyään tämän pikkumuumion, 1-vuotiaana kuolleen ja palsamoidun lapsimuumion, mutta lopulta täytetyt eläimet ja niiden luurangot taisivat viedä voiton. Ainakaan mistään "muumion kirouksesta" ei iltasadulla nimittäin keskusteltu ;)


Vapriikissa vierähti sateinen iltapäivä oikein mukavasti ja illalla isot tytöt kävivät vielä uimassa. Tänään aurinko paistaa ja heitän heidät heti aamiaisen jälkeen Koskikeskukseen, jotta saavat shoppailla kerrankin sydämensä kyllyydestä! Illalla sitten kokkaillaan ja leivotaan yhdessä eli herkkulinjalla mennään tämäkin päivä, jottei sokeritasapaino pääse liiaksi kenelläkään laskemaan ;)

Ihanaa on seurata vierestä tuota lasten ja nuorten riemua! Kuiskuttelevat toisilleen salaisuuksia, napsivat toisistaan hassuja valokuvia, suunnittelevat jo kovasti kesää ja seuraavaa tapaamista, puhuvat ystävyydestä, ihastuksista, iloista, suruista. Ensi viikolla arki jatkuu ja yhteydenpito on taas maratonmittaisia skypepuheluita, tekstiviestejä ym. tämänpäivän tapoja pitää yllä ystävyyttä. Mutta ei onneksi vielä. Sitä ennen on vielä kaksi pitkää päivää bestiksen kanssa! Jos timantit ovat ikuisia, niin on kyllä tämä ystävyyskin. "Friends are forever."

-  "Mario & Luigi." Ja niillä on hirvee viiksivillitys!


Lisätiedot:
Museokeskus Vapriikki, Alaverstaanraitti 5 (Tampellan alue), Tampere

13 kommenttia

 1. Itsekin kävin koluamassa Muumionäyttelyn läpi ja se oli kyllä todella mielenkiintoinen (vaikkakin suppeampi mitä kuvittelin.. :/). Vapriikissa saa aikaa kulumaan vaikka kuinka ja paljon, oma lempparini taitaa olla ihana "kenkänäyttely"! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva! Meillä tuli loppupäässä jo vähän kiirus eli kenkäosasto tuli vaan pikasilmäiltyä.. Noi muumiot oli mun mielestä jotenkin surullisia. En ollut koskaan kuullutkaan, että myös lapsimuumioita olisi olemassa. Vain rikkaat ja tietyssä asemassa olevat palsamoitiin eli tuo 1-vuotias lapsimuumiokin oli varmasti pieni poika.

   Kivaa viikonloppua!

   Poista
  2. Samoin sinulle, aurinkoa viikonloppuun! :)

   Poista
 2. Voii :)
  Lapset olivat varmasti riemuissaan :)
  Minäkin olen koko viikon seurannut tytön ja ystävän puuhia näin loman aikana. Ja on se ystävyys kyllä hauskaa <3
  Minäkin mielelläni skippaisin tämän talven "poistumis" vaiheen ja hyppäisin suoraan toukokuuhun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noi "tippuvat räystäät" tietty ihania, mutta malttamattomana odottelen jo huhti-toukokuuta ja kunnollisia kevään merkkejä!

   Ihanaa viikonloppua teille!

   Poista
 3. Mukavia menoja on osunut lomaviikollenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, rankkoja nää lasten lomaviikot äidille, kun pitää olla ruuanlaittaja, pyykkäri, siivooja, autokuski, keksiä tekemistä ja ajanvietettä, jottei koululaisten lomalla olisi ihan samanlaista arkea kuin normaalistikin ja istuttaisi liikaa telkkarin ja tietsikan ääressä...

   Poista
 4. No, teillä on ollut menoa, mutta kivaa sellaista. Lasten seura on oikeasti ihanaa! Mukavaa sunnuntaita teille...ja odotellaan sitä toukokuuta alkavaksi.
  XX

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, juu. Nyt sunnuntaina ehtii jo vähän huokaista ennen uuden viikon alkua! Happy Sunday! ♥

   Poista
 5. Vapriikki on kyllä varsin mielenkiintoinen paikka. Kävin viimeksi katsastamassa lintu-näyttelyn ja siinä oli todella monipuolisesti katseltu lintuja monesta eri näkökulmasta biologiasta mytologian ja uskonnon kautta nykypäivän viihdeteollisuuteen. Joka kerta kyseisessä paikassa vieraillessani olen ollut ihastuksissani sisällöistä, siellä todella osataan tehdä hyviä ja viihdyttäviä näyttelyitä. Muumionäyttelystäkin sattui silmiini joku mainos ihan muutama päivä sitten, on varmasti näkemisen arvoinen. Mutta vielähän tässä ehtii:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintunäyttely oli kiva, mäkin tykkäsin. Siellä oli mukava Angry Birds osiokin, johon muksut pääsivät mukaan ;)

   Poista
 6. Moiiii, tiedätkö, huomasin vasta nyt syyskuussa postaamasi Ikea-haasteen ja sen, että haastoit mut mukaan. Voi ääkks! Vieläköhän heillä on kamppis päällä ;) Voisinhan mä jotain Ikea jutskaa postailla, tulee vaan käytyä siellä niin harvoin että en ehkä kuulu kohderyhmään :)

  Teillä on ollu tosi kivat menot! :) Räyhä - Ralf pitäs varmaan meidänkin käydä katsomassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nou hätä, Niina ;) Ajattelin, että sulla vois olla kiva "uus" näkökulma haasteeseen!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★