Sisustus & lifestyle since 2009

Search

OLKKARIN COUNTRY LOOKOlen saanut teiltä ihanilta jonkin verran postia ja kyselyitä tähän valkoiseen lautaseinäämme liittyen, joten vastaan tässä postauksessa kaikille yhteisesti. Koko juttu työvaiheineenhan löytyy aiemmin blogista täältä *klik* 

Kuvan seinä löytyy siis meiltä olkkarista ja se näytti heti valmistuttuaan siltä, kuin se olisi aina ollut siinä! Peltitähti komeilee itseoikeutetusti siinä ja toistaiseksi seinä on aiheuttanut meillä käyneissä ihmisissä ihastusta ja silkkaa ihmetystä - sillä tälläiseltä höpsöltä sisustajalta kun nyt voi odottaa ihan mitä vaan ;)
Miestähän piti vähän toppuutella tämän rakentamisessa, ettei tekisi niin millimetrin tarkkaa työtä. Kun minusta tällaisen seinän pitää näyttääkin rouhealta - että olisi tarpeeksi country! Olisihan tuo halunnut laittaa vielä listatkin pistorasioita ym. varten jätettyjen syvennysten reunoihin, mutta eih, ei missään nimessä!

3 millimetrin raolla toteutettu laudoitus suunniteltiin siten, että makkariin johtavan oviaukon yläpuolelle saataisiin yhdeksän ehjää lautariviä. Näin lopputulos näyttää rauhalliselta, kun kesken laudoituksen etenemisen ei ole tarvinnut kaventaa mitään. Muutoinkin laudat vaan sahattiin määrämittaan ja kiinnitettiin koolauksiin. - Puu hieman elää ilmankosteuden vaikutuksesta, joten nää nyt vähän vääntyilee, mutta mielestäni se vaan tuo särmää seinään, sillä täydellisyys on tylsää!
Pistorasioille ja lattialämmityksen säätöpanelille sahattiin aukot. Oviaukon oikealla puolella olevien katkaisijoitten annettiin jäädä sellaisenaan, sillä sähkövetojen vuoksi koolausta olisi ollut liki mahdoton saada noin kapeaan paikkaan laitettua. Sitä paitsi, musta on ihan kivakin, että siitä näkee, millainen seinä oli ennen laudoitusta:Tarkemmat tiedot toteutuksesta ja käytetyistä materiaaleista löydät täältä *klik*

6 kommenttia

 1. Voi juku, tuo seinä on ihana!! Oon nyt viikon pähkäillyt/haaveillut samanlaisen toteutuksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuumasta toimeen vaan ja puutavarakauppaan ;) Pari päivää sen tekemiseen menee ja nyt voi onneksi vielä sahata ulkona, kun ei oo pakkasta!

   Poista
 2. Lautaseinä on niin upea ja rouhea. Mulla oli edellisessä Vaniljatähden tilassa kanssa yksi seinä valkoista lautaa ja tykkäsin tosi paljon. Country-style rules! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkis Päm, kiva kuulla susta! Kävinkin just pari viikkoa sitten kurkkimassa blogissasi, että vieläkö sä ehdit kirjotella.. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Hei ihanainen Sally, ensinnäkin KIITOS monesti haasteestasi, jonka minulle annoit edellisessä päivityksessäsi, otan sen vastaan ja yritän väkertää vastaukset ihan vaikka jo tänään!
  Tuo lautaseinä on...miten sen nyt sanoisin, IHAN MIELETÖN, niin HIENO!!
  Tuo kävisi meidän makuuhuoneeseen myös, koska seinä elää ja siihen tulee aina halkeamia, vai mitä luulet. Leikkasin muutama päivä sitten juuri ideakuvan paneloidusta seinästä makkarissa. Tosi kiva idea ja suuri muutos pienellä vaivalla, sitä se on, kun osaa!
  xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Seinä o-n makee! Ja livenä vielä hienompi. Puutavaraliikkeen lautatavara on melko tuoretta, joten lankut hieman vääntyilee. Liki 300 ruuvia pitää ne onneksi taatusti seinässä ja koolaukset kannattaa kiinnittää pitkillä ruuveilla.

   Makkariin lautaseinä toisi varmasti viehkoa huvilahenkeä, sellaista kepeää lomafiilistä ;) Kun joskus rakennamme oman talon, aion kokeilla sitä taatusti!

   Jännityksellä odotan jo vastauksiasi saamaasi haasteeseen ;) Ihanaista viikonloppua! Täällä Suomessa vietetään nyt Venetsialaisia, huvilakauden päättäjäisiä - veden, tulen ja valon juhlaa.

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★