Sisustus & lifestyle since 2009

Search

VENETSIALAISTUNNELMIAHeipparallaa! Se olis sitten syyskuu - ja ens kuun jälkeen jo marraskuu ;)

Eilen vietimme kotosalla pienimuotoisesti Venetsialaisia eli huvilakauden päättäjäisiä. Grillasimme ribsejä ja katoin kaikille lautaset ulos. 
Kuusitoista vuotta Pohjanmaan rannikolla asuneena tiedän, mitä oikeat Venetsialaiset ovat, kun merenrantahuvilat siivotaan kesän jäljiltä, sytytetään kymmenittäin ulkotulia rantaan ja ihmiset ajelevat sankoin joukoin esim. Kokkolan ja Pietarsaaren välistä seitsemän-sillan-tietä katsomassa soihtuja. 

Kaupallisuuden myötä Venetsialaisviikonlopun juhlallisuudet ovat levinneet nyt myös tänne Pirkanmaalle ja pitihän meidänkin lähteä illan tullen katsomaan, minkälaiset veden, tulen ja valon juhlat Tampere tarjoaa.

Tampereen Ratina oli kerännyt monituhatpäisen yleisön. Pulse soitti Pink Floyd hittejä ja ilotulitespektaakkeli jytki tummalla taivaalla. Pikkuporukka nukahti takapenkille, kun vähän ennen puoltayötä ajelimme kotiin. Yhden viinilasillisen jälkeen olin aivan valmis liittymään seuraan ;)

17 kommenttia

 1. Mahtava ilotulitus! Lapsena, elokuun viimeisenä vietimme huvilakuden päättäjäisiä kokon sytyttelyn merkeissä. Mukavat muistot siitä on kotipuolesta. Leppoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hurjat ilotulitukset. Jotkut hurjapäät ampuivat keskustassa omiakin ilotulitteitaan, joten olin vain iloinen, kun päästiin väentungoksessa viimein autolle ;)

   Ihanaa syyskuuta!

   Poista
 2. Kaupungissa ilotulitukset ovat ihan jees, mutta en oikein innostunut, kun mökillä istuimme ulksalla pimeässä illassa ja jatkuva pauke kuului ympäristöstä.
  Tuli ihan sotatanner mieleen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Mun mielestä Venetsialaisiin kuuluu nimenomaan soihdut ja ulkotulet, jotka sytytetään veden ääressä.

   Koiria ja lemmikkejä käy sääliksi, kun monella noi paukuttelut tuppaa joskus karkaamaan käsistä.

   Ihanaa syyskuuta myös sulle, Hanne!

   Poista
 3. Moikka!
  Hienot ilotulitukset! :)
  Täällä Turun saaristossa vietetään elokuun viimeisenä Muinaistulien yötä. "Vanhimmat kirjalliset lähteet muinaistulien käyttämisestä viestintävälineenä Itämeren alueella ovat peräisin viikinkiajalta.  Merkkitulien avulla voitiin osoittaa merenkulkijoille turvallinen tie satamaan tai rantaan. Laivaväylien läheisyydessä käytettiin myös yhtenäistä, ulkomereltä sisämaahan ulottuvaa merkkitulien muodostamaa valvontajärjestelmää. Varoitukseksi vaarasta tai muun tärkeän sanoman levittämiseksi sytytettiin näkyville paikoille peräkkäisiä tulia, jotka loistivat kymmenien mailien päähän. Jokaisen rannikolla asuvan yhteisön piti osallistua järjestelmän ylläpitoon sytyttämällä ja hoitamalla merkkitulia. Vastuusta luistaminen ja viestin katkeaminen tiesivät syyllisille ankaraa rangaistusta. 

  Nykyisin muinaistulia sytytetään Itämeren rannikolla symboloimaan Itämeren maiden yhtenäisyyttä. Samalla muistutetaan mereen liittyvästä historiasta ja kulttuuriperinnöstä. Elokuun lopussa sytytettävät tulet viestivät ihmisten vuosituhansia kestäneestä katkeamattomasta siteestä Itämereen ja lupauksesta ryhtyä toimiin sen suojelemiseksi. Muinaistulia poltetaan myös niiden muistoksi, jotka eivät koskaan palanneet mereltä."

  Et suostuisi luopumaan tuosta Martinexin pienestä kiposta/coolerista? ;) Sulla on niitä vissiin kaksi vai enemmänkin? Mä tarttisin juuri tuollaisen pienen coolerin lokakuussa oleviin juhliimme, ilmoitteletko! :) Kyllä teidän koti on niin kaunis ja lautaseinä on kyllä just eikä melkeen! :)
  Mukavaa syksyä!
  t. Sallamari/ zamia@suomi24.fi


  VastaaPoista
 4. Ai kauhee kun mä säikähdin tota MARRASKUUTA! :D

  VastaaPoista
 5. Täälläkin olisi rannassa ollut Venetsialais-juhlat, mut päivän puuhailujen jälkeen kotisohva voitti. Pientä fingerfoodia nautittiin dippaillen ja jälkkäriks Rocky Roadia. Sen jälkeen olikin mukava köllähtää täyden vatsan viereen. ;)

  Hämärtyvissä illoissa on jo niin syksyn tuntua ja tuoksua ilmassa. Jotenkin kiehtovaa, mutta toisaalta taas tuo kaihon kesään. Olen silti myös talvi-ihmisiä, joten niitä hankia ja pikkupakkasia odotellessa. ;) On hienoa, että meillä on neljä vuodenaikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans rakastan kaikkia neljää vuodenaikaa. Kaikissa niissä on omat hyvä (ja huonot) puolensa. Talven valo on niin kaunis. Kevät on herkkä. Kesäyöt ihania. Syksy riisuu lehdet puista. ♥ Melkein runollista.

   Poista
 6. Venetsialaisperinne on kyllä ihana, niin harmi ettei sitä täällä keski-suomessa juuri harrasteta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla Pohjanmaan rannikolla se on ollut perinne jo kohta varmaan sadan vuoden ajan. Kannattaakin, jos vaan mahdollista, ajella siellä Venetsialaisten aikaan :)

   Poista
 7. what a beautiful outdoor eating area. My friend has just bought me some very similar lamps!
  http://missbbobochic.blogspot.co.uk/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks, Miss B. And sorry for my lazy English. But gladly pics are telling more than thousand words.. ;) Take care!

   Poista
 8. Ihana perinne... täytyy varmaan itsekin aloittaa tällainen... eihän nämä espoolaiset tällaisista tiedä mitään:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, uusia perinteitä kehiin vaan! Aina pitää olla tilaa pienille juhlille ja seikkailulle ;)

   Poista
 9. Heippulis taas... laitoin sinulle haasteen tuonne blogiini... toivottavasti otat sen vastaan:=)

  Terkuin, Friidu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsulivei ja kiitos ihanainen. Tulenpa kurkkimaan, mistä on kysymys ;)

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★