Sisustus & lifestyle since 2009

Search

PILVESSÄAlla mukava lenkki lasten kanssa ulkona, kun lohikiusaus hautui uunissa parisen tuntia. Nyt jatkuu vuodenvaihteessa aloittamani kunnianhimoinen projekti siirtää kaikki tietokoneellani olevat yli 50.000 valokuvaa pilveen turvaan.

SkyDrive Nyk. Onedrive on ilmainen tallennustila nettipalvelimella. Kuin ulkoinen kiintolevy, mutta se sijaitsee "pilvessä". Sinne ladatut kuvat ja asiakirjat ovat tallessa ja niitä voi sitten halutessaan katsoa, lisätä, muokata, poistaa ym. hallinnoida kännykällä, tabletilla ja tietokoneella.


Vuonna 2005 rakentamamme talo ♥

Talviset lumiukkokuvat tammikuulta 2010. Lapsetkin olivat suloisen pieniä vielä :)


- Olis tosi kurjaa, jos tietokoneen kovalevy hajoaisi ja kaikki tärkeät kuvat menisivät sen siliän tien!

Mä olen sen vuoksi jo vuosia ottanut 3-4 kertaa vuodessa varmuuskopion kotikuvista ja videotallenteista polttamalla ne erilliselle dvd-levylle. Levyjä on kuitenkin kertynyt jo melkoinen pino eivätkä niidenkään säilyminen ole esim. tulipalon, rikkoontumisen tms. varalta kovin varmaa. Yhtä epärealistista on olettaa, että esim. 20 vuoden kuluttua olisi enää olemassa juurikaan laitteita, joihin voisi laittaa cd tai dvd-levyn sisään ja katsoa kuvia. Kun nyt miettii esim. miten lyhyessä ajassa vaikka vhs-kasetteja ja c-kasetteja toistavat masiinat poistuivat markkinoilta, niin en ennusta cd- ja dvd-levyillekään kovin pitkää ikää. Meiltä löytyy vielä yksi mäsä videonauhuri jostain, samoin varaston perukoilta mun 25 v. vanha stereosarja, johon kuuluu kaksi kasettipesää, radio ja perinteinen levysoitin. Niin retroa!Tarvitaan vain rekisteröityminen palvelun käyttäjäksi ja heti voit alkaa ladata kuvia talteen. Mulla on ollut tämä Microsoft SkyDrive nyk. Onedrive jo yli kaksi vuotta. Olen skannannut sinne talteen takuukuitit, työtodistukset sekä perheen muut tärkeät paprut ja sopimukset, lasten koulukuvat, piirustuksia ym. On myös kätevää ladata esim. ristiäisten tai syntymäpäiväjuhlien kuvat omaan erilliseen kansioon, jonka voi kätevästi jakaa sukulaisille, mummeille ja kummeille. Jakaminen on tehty helpoksi, sillä Onedrive muodostaa sitä varten erillisen koodilinkin, jonka antamalla kuvat ovat vain linkin saaneiden katseltavissa, eivät muutoin julkisia. Omat asiakirjat ym. ovat tietenkin vain henkilön itsensä katseltavissa.

Kuvat latautuu pilveen "itsekseen" tässä taustalla samalla, kun kirjoitan tätä, lukaisen kohta lempiblogini ennen saunaan menoa ja tietokone on auki. Tuhat kuvaa siirtyy noin puolessa tunnissa, riippuu tietenkin kuvien koosta ja nettiyhteyden nopeudesta.  

Jos kiinnostuit, niin suomenkieliset ohjeet löydät täältä ja itse Onedrive aukeaa tästä. 

10 kommenttia

 1. Juu ehdottoman fiksua! Meillä on kopiot ulkoisella kiintolevyllä, jota säilytän mun vanhemmilla! Päivitetään sitä 1-3kk välein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä sekin. Tiedän muutaman, jolle on käynyt kenkusti kovalevyn kanssa, joten haluan itse olla kaukaa viisas. Asiapaprut, opiskeluaikaiset jutut ja Tanskan lomakuvat mulla on olleetkin jo SkyDrivessä, mutta näiden kotikuvien siirtäminen 10 vuoden ajalta on ollut niin hurjalta tuntuva urakka, että olen lykännyt sitä vaan aina tuonnemmaksi. Vielä muutama ilta tässä menee, mutta sitten onkin valmista ;)

   Poista
  2. Hirveen työlästä se onkin! Kyllä miehellä tohon varmuuskopiointiin menee paljon aikaa. Mutta kyllä se sit palkitsee kun saat homman tehtyä, tsemppiä!

   Poista
 2. Kiitos, tämä pitäisi ottaa työn alle. Viime vuodet vielä menis helposti, kun valmiit kansiot koneella. Meillä on kuvista kopioita muistitikuilla - osa... Mutta isolta urakalta vaikuttaa. Ne vanhemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen. Mulla on kans nää viime vuodet järjestelmällisemmin kansioituna koneella (kuukausittain), joten napsii vaan kuukausi kerrallaan talteen. Mutta noi vanhemmat kuvat vuodelta 2005 alkaen on melkoista sillisalaattia, kun silloin meillä pääosin mies siirteli kuvia koneelle, kun meillä oli muksut pieniä jo oman ajan vähyyden vuoksi annoin miehen vielä esittää meidän perheen nörttiä. Tässä bloggailussa on se hyvä puoli, että paitsi että kuvakansiot on järjestyksessä, niin myös monenlaiset tietsikkaongelmat ratkaisuineen ovat tulleet tutuiksi vuosien aikana ;)

   Poista
 3. Iso homma varmasti. Itsellänikin on ulkoinen kovalevy jonne kopioin kuvia säännöllisesti. Olen kuljettanut sitä mukanani mökille, sillä läppärissä ei ole kaikkia kuvia. Sitten kuulin, ettei se tykkää hyvää tärinästä. Onneksi se on säilynyt vielä ehjänä.
  Nuoriso meillä käyttää Dropboxia. Vastaa varmasti SkyDrivia.
  Järkevää olisi aloittaa siirtourakka Pilveen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut kans samaa, että ulkoiset kovalevyt ois herkkiä tärinälle eli niitä ei juurikaan kannattaisi liikutella minnekään työpöydän reunalta.

   Mä olen ladannut osan kuvista tonne Dropboxiin. Lähinnä Instagram kuvia, blogijuttuja ym. Mutta jotenkin musta tuntuu, että toi SkyDrive on monipuolisempi. Tai sit se on vaan, kun sitä on käyttänyt enemmän. Mutta vaihtoehtoja on onneksi olemassa, ei tartte ku hieman viitseliäisyyttä aloittaa, niin voi kohta jo huokaista helpotuksesta, että kuvamuistot on tallessa :)

   Poista
 4. No tuo on kyllä iso homma. Se olisi ihan kauheata jos kuvat katoaisivat :(
  Mietin usein samaa. Minulla kaikki (sadattuhannet:)kuvat ovat kovalevyllä, mutta onhan niitä hankalampi sieltä aina noutaa kun käyttää läppäriä joka on aina sylissä milloin missäkin.
  Voisin hyvinkin ottaa Skydriven käyttöön :)
  suloista sunnuntaita sinne :)

  VastaaPoista
 5. Mullakin SkyDrive käytössä, lisäksi on kyllä käytössä myös tuo varmuuskopion ajaminen ulkoiselle kovalevylle tietokoneella olevista valokuvista noin joka toinen kuukausi.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★