Sisustus & lifestyle since 2009

Search

WINTER BEAUTY


- Me suomalaiset olemme onnekkaita, kun meillä on neljä vuodenaikaa!

Syksy oli pitkä ja sateinen, mutta kaunista talvea kannatti odottaa. Kymmenen sentin lumipeite on ollut maassa nyt kohta kaksi viikkoa. Kirpeä pakkanen on sinnikkäästi pidellyt mittaria -15, jopa -20 lukemissa, mutta upea auringonpaiste ja sininen taivas suorastaan vetivät tänään kävelylenkille järven jäälle.
Nämä kuvat ovat Ylöjärveltä ja napsittu tänään. Pakkasta oli -15, mutta tunnin lenkki järven jäällä sai veren kiertämään, ei puhettakaan, että olisi palellut ;) Olin aivan hurmiossa kaikesta näkemästäni ja siitä, miten aurinko tuntui lämmittävän takin selkäpuolta. Kameran taltioimia kuvia ei kotiin tultua tarvinnut myöskään parannella mitenkään. Kirkasta ja kaunista, oih!

- Ensi kerralla sukset mukaan!


EDIT: Muista varoa heikkoa jäätä! 

Jään paksuus vaihtelee Suomessa. Joidenkin tietojen mukaan tarvitaan vielä noin viikko näitä pakkasia, niin jää kantaa kaikkialla. Meillä Ylöjärvellä jään paksuuden pystyi tarkistamaan venelaiturin luona rannassa. Oman lähiseutusi jäiden paksuuden voit tarkistaa kätevästi esim. täältä *klik*

16 kommenttia

 1. Uskallat mennä jäälle? Juuri eilen uutisissa vielä varoiteltiin jäälle menosta että ovat vielä heikkoja muualla kuin pohjoisessa.ja vielä lumi vaarantaa tilannetta, ei välttämättä näytä pinnalle kertynyttä vettä.

  Toivottavasti sinulla oli naskalit mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etupäässä kuvasin rannassa, kuten näkyy. Koiranulkoiluttajia ja lenkkeilijöitä oli kymmenkunta muutakin, joten uskaltauduttiin kulkemaan rannan suuntaisesti. Venelaiturissa oli nostettu jääkuutio rannalle, siitä näki jään paksuuden olevan jo yli 10 cm. Mutta toki järki pitää olla aina mukana, siinä olet ihan oikeassa.

   Poista
 2. Vaikka mielestäni saisi ollakin jo kevät, oli tämän päiväinen ajomatka Lahteen kaunis, kun puut olivat huurteessa. Italialaine businesskumppani oli haltioissaan.

  Jäälle en uskalla toviin vielä mennä (joa ollenkaan), olenkin kauhuissani katsonut ulkoilijoita läheisellä selällä, joka oli sentään alle kaksi viikkoa sitten ihan auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huurre ja kevyt pakkaslumi ovat luomoavan kaunista! Uskon italiaanon olleen aivan haltioissaan ;)

   Ensimmäisenä jäätyvät rantavedet. Merijää on aina hauraampaa kuin järven jää. Uutisissa sanottiin jäiden paksuuntuvan keskimäärin 2,5 mm/vrk pakkasastetta kohden. Kun ilman keskilämpötila on esimerkiksi -10 astetta, voi vuorokaudessa syntyä 2,5 sentin vahvuinen jää. Viikko -10 asteen pakkasta puolestaan paksuunnuttaa jäätä 2,5 x 7 = 17,5 cm.

   5 cm paksuinen teräsjää kantaa ihmisen. On kuitenkin muistettava, että jään paksuus voi vaihdella huomattavasti. Erityisesti on varottava salmia, kapeikkoja ja muita virtapaikkoja. Myös kaislikkojen kohdalla ja isojen kivien läheisyydessä jää voi olla heikkoa.

   Poista
 3. Ihania kuvia, ja todella upeita ovat olleet viime päivien kelit. Luonto antaa parastaan. Minäkin piipahdin tänään Ylöjärvellä. Taisinpa olla sinun napsiessa näitä kuvia noin kilometrin päässä :), jos arvaan paikan oikein, hauska sattuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, olet ollut ihan meidän kulmilla ;) Upea pakkaspäivä oli tänään(kin). Aurinko kutitteli nenänpäätä, joten mittarilukemista viis, vähän piti käydä reippailemassa!

   Poista
 4. Niin kauniita kuvia <3 Ja todellakin, olkaamme onnellisia neljästä vuodenajasta (myös niistä syksyn synkimmistä päivistä) :)

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitti. ♥ Talven valo on niin kauniisti kylmä.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos. Ainoa mikä harmitti, ettei ollut sukset jalassa :/

   Poista
 7. Niin tuttuja maisemia :) Kuinkakohan monta kertaa olen ollut kuvaamassa tuossa sillalla tai tuon penkin vieressä, tai uimarannalla... hauska nähdä samat maisemat toisenkin kuvaamina! Ja voi miten kaunista tosiaan nyt on! Tarkeneminen on mun mielestä pukeutumiskysymys! Itse rakastan pakkasia (paitsi lämmityskustannuksia..) ja useinhan se menee niin, että pakkasessa paistaa myös aurinko.. sitten kun pakkanen laskee, katoaa myös aurinko - ja tuo mieletön kuura!! Meidän kulmilla on jotenkin ollutkin nyt tosi tosi valkoista! Olisipa vielä ensi viikonloppunakin niin lähtisin minäkin kuvaamaan taas :) Tosin, nenä tukossa, flunssaa pukkaa. Riittävästi pukeutumisesta huolimatta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih Marja, koitahan sinnitellä, jospa tukkoinen olo menisi ohi. Auringonhattu-uutetta ja inkivääriä kehiin, villasukat jalkaan ja runsaasti valkosipulia ruokaan!

   Arvasin, että tunnistat oitis tutut maisemat ;) Yllättävän paljon jäällä oli kävelijöiden ja hiihtelijöiden jälkiä, joten uskaltauduin itsekin.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos. Ajattelin, että niihin on sitten mukava palata, kun maalis-huhtikuussa pukkaa räntää ja lumi on pelkkää likaista sohjoa :/

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★