- Hyvää Runeberginpäivää!
Flunssa-aaltoa on havaittavissa meidänkin suunnalla, sillä Junior on ollut nyt muutaman päivän petipotilaana. Oma olokaan ei ole kovin kehuttava, niinpä siirsin paria sovittua menoa, sillä lämmin peitto tuntuu juuri nyt houkuttelevammalta. Sairastuvalla tai ei, niin sokerihammasta kuitenkin kolotti päivällä siihen malliin, että oli pakko leipoa Runebergin päivän kunniaksi pellillinen porkkanakakkua!
Sovelsin joulun aikaan tekemäni porkkanakakun reseptiä *klik* hieman, sillä halusin tällä kertaa tehdä kakkua pellille. Meillä ei myöskään ollut kaapissa fariinisokeria, eikä liioin leivinjauhetta ja appelsiinejakin löytyi vain yksi. Tuorejuustoa oli kuitenkin jääkaapissa, samoin porkkanoita ja leivinjauheen korvasin ohjeesta ruokasoodalla.
Mehevä porkkanakakku (koko pellillinen)
5 keskikokoista porkkanaa
100 g leivontamargariinia
6 kananmunaa
6 kananmunaa
4 dl sokeria
4-5 dl vehnäjauhoja
4-5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa
1 appelsiinin puristettu mehu
Kuorrute:
50 g leivontamargariinia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3-4 dl tomusokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
1 appelsiinin raastettu kuori
(pähkinärouhetta)
Tee näin:
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat. Sulata margariini. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mukaan porkkanaraaste ja jäähtynyt sulatettu margariini. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää sekoittaen taikinaan. Pese appelsiini ja raasta sen kuori erilliselle lautaselle (tarvitset appelsiininkuoriraastetta kuorrutteeseen). Halkaise appelsiini ja purista sen mehu mukaan taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 20
minuuttia.
Anna kakkupohjan jäähtyä. Sulata kuorrutusta varten margariini. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja appelsiinin kuoriraaste jäähtyneen margariinin
kanssa tasaiseksi massaksi. Lisää tomusokeria, kunnes kuorrute on riittävän paksua. Levitä kuorrutus kakun päälle ja ripottele pinnalle halutessasi hasselpähkinärouhetta. Anna jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua ;)
Voi ei, nyt tuli porkkanakakkuhimo! Kiitosta vaan tästä, Sally! :) Paranemisia teidän tupaan!
VastaaPoistaAivan! Kiitos paranemisterkuista ;) Tätä kakkua mutustellessa on ainakin mukavampi sairastaa...
PoistaKiitos reseptistä! Näyttää niin herkulliselta että taidan viikonloppuna kokeilla.
VastaaPoistaOllos hyvä. Mietin just, jos sujauttais pari palaa pakkaseen, että riittäis viikonlopulle ;)
PoistaOnpa mehevän näköistä!
VastaaPoistaKiitti! Mehevä on just oikea sana kuvaamaan tätä! ♥
PoistaEijeijei tälläisiä herkkukuvia kesken viikon saa postata ;)
VastaaPoistaIhan tajuttoman mehevän ja hyvännäköistä! Kiitos reseptistä, taidan viikonloppuna leipasta tätä. Porkkanakakku on kyllä ihan lempparia :) Toisaalta tekis mieleni leipoa "nanaimo bar":ia, jonka avulla lihoin Kanadassa sen 20 kiloa vuoteen. Oliko jenkeissä nanaimo bar-nimistä herkkua?
Tsemppiä teille sinne sairastuvalle <3
Carrot cake rules! Meillä on jo 2 muksua petipotilaana, vain Pikkusisko lähti tänään eskariin!
PoistaToi Kanadan herkku kuulostaa niin eksoottiselta, että sen on pakko olla taivaallisen hyvää! Leivo hei sitä, niin mekin saadaan ohje ;) Pliiiiiis..