Sisustus & lifestyle since 2009

Search

VIHDOIN!
- Voitteko nipistää mua, sillä mä en meinaa vieläkään uskoa, että mä sain töitä!

Niin paljon toiveita, haaveita, valmistelua, yrittämistä ja jännitystä mahtuu viime kuukausiin, että jo tilastollisestikin oli aika onnistua. Mulla oli viime perjantaisen haastattelun jälkeen asiasta "hyvät kutinat" ja viikonlopun yli jännitettyäni eilen oli paras maanantai ever, kun puhelin soi ja esimieheni toivotti lämpimästi tervetulleeksi töihin! 

Instagramin ja Snäpin seuraajat tietävätkin asiasta jo. Enhän mä malttanut pitää sitä salassa, sillä niin tsemppaavia viestejä olen saanut teiltä matkan varrella ;) Kiitos ihanat, kun ootte eläneet hetkessä mukana ja jaksaneet kannustaa. Peukutuksista on ollut ihan selkeesti apua!


Tarvittiin lujaa uskoa itseen ja omaan osaamiseen, sillä liki parisataa hakemusta meinas kyllä saada hymyn hyytymään. Se kertoo karua kieltään maamme jamasta. Olen korkeasti koulutettu, terve ja  motivoitunut työnhakija, nainen parhaassa iässään! Muutama sangen raskas pettymys mahtui työnhakurintamalle viimeisen puolen vuoden sisään, sillä jäin ihan viime metreillä parista makeasta paikasta kakkossijalle, mutta vielä en suinkaan ollut valmis heittämään kirvestä kaivoon. Eräässä postauksessani viime syksynä tuskailin juuri tällaisen pettymyksen äärellä asiaa ja yksi teistä ihanista lukijoistani lohdutti silloin sanomalla, että mun aika ei ole vielä, sillä mun paikalla istuu vielä joku toinen. Ihanaa ja aika creepiä! Ennustajan lahjoja selvästi.

Todettava on kuitenkin, että työnhaku 45-vuotiaana ei oo ihan sama asia kuin kolmikymppisenä! Toisaalta, näen tässä iässä paljon hyviäkin puolia työnantajan kantilta: kokemus, näkemys, motivaatio, terveys, lapset hankittu/ jo isoja jne. Viimeksi mainittujahan ei saa edes kysyä haastattelutilanteessa, mutta mä olen aina kertonut vapaaehtoisesti myös perheestäni, sillä mulle perhe on suuri onni ja voimavara - ja koska mulla on kotiasiat kunnossa, olen myös hyvä työntekijä.


- Huomenna onkin sitten jo eka työpäivä! 

Huuu, jännää, super cool! Tänään kävin nimittäin jo työhöntulotarkastuksessa ja huomenna klo 8.00 alkaa mun uusi pesti. Niin ne asiat muuttuu aivan yhtäkkiä. Kiitollisena otan vastaan, mitä tuleman pitää. Pari muutakin asiaa käynnistyy nyt samalla, mutta niistä lisää tuonnempana. Osa teistä kyllä arvaakin, mistä on kysymys.. KEEP SMILING! Asioilla on taipumus järjestyä, minä jos kukaan uskon siihen.

72 kommenttia

 1. Hirrrmuisesti onnea vielö tätäkin kautta <3

  Nopeasti alkaa työt. Omaa onnistumistani vielä odotan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Kaksi työpäivää ja vieläkin on pää ihanasti pyörällä tästä kaikesta! ♥

   Kyllä se sullakin pian iloksi muuttuu! Pidetään peukkuja ;D

   Poista
 2. Onnea muru. Nyt oli oikea aika.♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää oli kyllä nyt nappiajoitus! Kaikella on tarkoituksensa..

   Peukut on pystyssä täällä sullekin Suvi! ;DD

   Poista
 3. Ihanaa että olet saanut töitä, olen iloinen puolestasi! :) Itsekin olen ollut työttömänä n. vuoden, ja voin kyllä sanoa, että on aika masentavaa välillä, kun lähettelee hakemuksia, ja ei kuitenkaan sitten onnistu saamaan sitä paikkaa. Itse olen vielä niin nuori, että kokemusta ei paljoa ole, joten sekin vaikeuttaa työn saantia :/ Mutta vielä toistaiseksi mennään positiivisella asenteella, että josko pian tulisi minun vuoroni saada töitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Positiivisuutta kannattaa ruokkia! Omalla kohdallani päätin keskittyä siihen, mistä tykkään ja nautin, niin eiköhän se työpaikkakin sieltä tupsahda eteen ennen pitkää.. Eli liiat suorituspaineet pois ja lisää rentoutta tekemiseen, niin hyvä tulee! Tsemppiä!

   Poista
 4. Hei ihan huippu juttu :) Tsemppiä työnaloitukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä tätä oli jo odotettukin! I am so happy! ♥

   Poista
 5. Onnea! Todella iloinen uutinen! Tarpeeksi kun yrittää, niin kyllä se nappaa kun on sen aika! Itse olen onneksi saanut olla töissä, mutta tilanne kun on mikä on, niin koskaan ei tiedä mitä uudelleenjärjestelyjä milloinkin tulee eteen. Pitkästä ja vahvasta kokemuksesta ja osaamisesta huolimatta tällaisen 50+ naishenkilön voi olla vaikeaa löytää uutta työitä. Olen kyllä todella iloinen puolestasi Sally! T. Lenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen! Olen todella iloinen ja suorastaan onneni kukkuloilla tästä työstä. Ja tuli kyllä "kreivin aikaan" :D

   Poista
 6. Paljon onnea vielä tätäkin kautta! Tosi upee juttu, sen olen saanut itsekin tässä kokea, että ei saa helpolla töitä ei. Kivaa ekaa työpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heei, kiitos ihana! Ja kyllä se sullakin tärppää, usko mua!

   Poista
 7. Onnea uuteen työhön. Mahtava juttu! Motivaatio tehdä töitä on varmaan todella korkealla. Kyllä niitä järkeviä tylönantajiakin löytyy. Itse olin ollut 16 vuotta kotona ja sain sijaisuuden, vaikka hakijoita oli paljon.
  Ja sitten odotellaan uutisia uusista projekteista :D

  Sirkku Pirkanmaalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! Työnantajani on aivan huippu. Nyt laitetaan iso pyörä pyörimään ;D

   Poista
 8. Lämpimät onnittelut uuden työsi johdosta:) olen seurannut blogiasi nyt kahden vuoden ajan ja aidolle ja välittävälle ihmiselle suo tämän onnen!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kuulla! Kiitos onnitteluista. ♥ Elämä on antanut monta arvokasta oppituntia ja nämä ovat juuri niitä kasvun hetkiä pienen ihmisen elämässä. Se on jännä juttu, miten ihmisen todellinen luonto paljastuu siinä, miten hän suhtautuu asioihin silloin, kun hänellä ei ole mitään -- ja miten hän suhtautuu ympärillään oleviin silloin, kun hänellä on kaikkea. "Stay humble, work hard, be kind."

   Poista
 9. Paljon onnea uuteen työhön😊. Millaiseen työhön menet? Itse olen hoitoalalla ja aina saanut töitä kun on halunnut mut ei niin olekaan kaikilla aloilla. Kivaa viikkoa 😊T.jonna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna. Uusi työpaikkani on suuressa metsäteollisuuden yrityksessä ;DD

   Poista
 10. Lämpimät onnittelut<3 Iloitsin niin paljon eilen sinun vuoksi kun näin iloisen ilmoituksen instagrammissa:) Tzemppiä työelämään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen! Mun piti sitoa lyijypainot nilkkoihin, etten liitele tähtiin! Niin onnellinen olen tästä uutisesta!

   Poista
 11. Tulin niin hyvälle tuulelle tästä!! Onnea ihan hirmupaljon <3 olen onnellinen puolestasi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Kiitos Jutta! ♥ Tämä tuo toivoa myös niin monelle muulle työnhakijalle ;D

   Poista
 12. Onnea! Hienoa, että asiat vihdoin järjestyivät! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mulla on ollut hyvät tukijoukot kotona - ja te lukijat ootte jaksaneet peukuttaa ja tsempata niin paljon, että sillä on ollut suuri vaikutus onnistumiseen!

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Kiitos Teija! &heart; Oon niin kiitollinen tästä kyllä.

   Poista
 14. Huikeeta! Onnittelut 👌🏻

  VastaaPoista
 15. Hieno juttu! Onnea! Ikä on vaikea asia työmarkkinoilla. Työnantajat ovat käsittääkseni alkaneet nähdä myös "aikuisten" (siis +40v) hyvät puolet... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Aikuinen nainen mä oon.." alkoi heti soida päässä ;D Totuushan on, että meillä on kokemusta ja näkemystä, jota monet työnantajat arvostavat - ja jota toiset pelkäävät.

   Poista
 16. Hienoa!!! Onnea tätäkin kautta! Kovasti pidin peukkuja, niinkuin moni muukin <3

  Ja nyt se maailman ärsyttävin lause...mutta kaikella on tarkoituksensa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Joo, mä tiedän, toi on maailman ärsyttävin lause, mutta se on niiiiiiin totta! Soisin kenen tahansa omaan työhönsä kyllästyneen kokeilevan vuotta työttömänä. Se pistää kyllä asiat tärkeysjärjestykseen. Mä olen aina tiennyt, mitä mä haluan. Mutta viime vuosi kirkasti sen oleellisen, ja ennenkaikkea sen, mitä mä en halua. Onneksi työnsä voi pääosin itse valita. Olisi kurjaa riutua työpaikassa, joka ei esim. tarjoaisi minkäänlaisia kehittymisen tai ylenemisen mahdollisuuksia. Ainakaan mulle sellainen ei riitä ;DD

   Poista
 17. Ihanaa, olen niin iloinen puolestasi! Tosi upea juttu! Vaan nopeasti alkaa työt, onnea matkaan siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Töistä tuli selkeästi toive nopealle aloitukselle - ja sehän oli selkeesti yksi mun valtteja, kun pystyin aloittaan nopealla aikataululla ;DD

   Poista
 18. Ihan superisot onnittelut! Koitahan saada unta ens yönä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllähän se uni sitten lopulta tuli.. Tunnin pyörimisen jälkeen! Heh. Jännää!

   Poista
 19. Jee! onnea vielä tätäkin kautta! Niin ne asiat vaa loksaktelee paikoilleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On tää kyllä makee juttu! I'm soooooo happy!

   Poista
 20. Jes! Paljon onnea uuteen työhön. Mulla on sohvatyyny jossa lukee: "trust the timing of your life". Pätee hyvin tässäkin - kaikelle on aikansa. Huisia, että pääset aloittamaan näin pian!

  //Kaisa J - Koti-ikävä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Mulla taitaa olla se sama tyyny.. Teksti on valkoisella.

   Uskon kans johdatukseen eli asioilla on tarkoituksensa. Niiden merkitys ei vaan aina aukea samantien vaan joskus vasta vuosienkin päästä..

   Poista
 21. Onnea kovasti uuteen työhön. Itsekin olen hakenut töitä vaikka töissä olenkin. Se ei ole aina helppoa mutta onnistuminen palkitsee. Tsemppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Terhi. Kyllähän omia unelmia kannattaa jahdata! ♥ Mä pääsin kyllä niin mun unelmapaikkaan nyt, jos ei sisustamista lasketa ;DD

   Poista
 22. Onnit vielä tätäkin kautta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Yritän ehtiä vastailemaan sun meiliisi ;D

   Poista
 23. Jippii hyvä sinä! Onnea vielä tätäkin kautta ja hei, tsemppiä hurjasti huomiseen ekaan työpäivään!! Jään mielenkiinnolla odottelemaan niitä muitakin kuulumisia - sen verran usein olen tietyllä suunnalla lenkkeillessäni niitä jo odotellutkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ihana! Olispa makeeta saada hommat vihdoin käyntiin ;DD

   Poista
 24. Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Koville otti kyllä, mutta lopputulos palkitsee! ;)

   Poista
 25. Vastaukset
  1. Kiitos Marina! Tämähän oli vaan ajan kysymys, koska tärppää :)

   Poista
 26. Vastaukset
  1. Kiitos Riitta. Minun "kissanpäivät" loppui kertarysäyksellä! ;D

   Poista
 27. Mahtavaa, onnea uusiin haasteisiin! :)

  VastaaPoista
 28. Onneksi olkoon! 40 ja risat ikäisellä on vielä ainakin 20 vuotta työuraa jäljellä - voipi olla että eläkeikä keritään nostaa 70:n korvillekin vielä. Joten on ihan hullua, että 40-50 vuotiasta karsastetaan työnantajan vinkkelistä. 45-vuotias on yleensä vasta työuransa puolivälissä. Mutta hyvä, että vihdoin tärppäsi!! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin minäkin ajattelen ;) Mutta kokeneempi työntekijä pyytää myös enemmän palkkaa kuin koulunpenkiltä tullut.. Pitää siis pystyä osoittamaan olevansa joka pennin arvoinen! Perheen kokoon liittyviä asioita ei myöskään saisi kysyä haastattelussa, mutta mä olen aina kertonut avoimesti perheestäni - ja siitä, että meille ei tulee enempää lapsia. Neljä on ihan hyvä saavutus.

   Poista
 29. Vau, onneksi olkoon! Tsemppiä ekaan työpäivään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Eka viikko takana ja täytyy sanoa, että ihmeen hyvin on kaikki sujunut! Muksutkin on olleet tosi reippaita ;D

   Poista
 30. Vau miten ihania uutisia! Onneksi olkoon kovasti! On muuten pitkään pitänyt kommentoida ja liittyä virallisesti lukijaksesi, mutta niin ne asiat näyttää aina venyvän... Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tervetuloa virallisestikin lukijaksi ;DD

   Poista
 31. Vastaukset
  1. Kiitos kiitos!! Kyllä tätä on odotettukin!!! ;DD

   Poista
 32. Upea juttu Sally! Onnea ja tsemppiä uusiin haasteisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Uudet haasteet odottaa juu! Mahtavaa!

   Poista
 33. Onnitteluhalit vielä tätäkin kautta! ❤️
  Ihanaa todellakin että vihdoinkin tärppäsi, sä jos kuka olet sen niiiin ansainnut.
  Kummasti se vain tämä harmaa helmikuukin näyttää nyt niin paljon valoisammalta, eikö?
  Rutkasti työniloa! 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen! Mikä harmaa helmikuu? Mä näen vaan tähtiä!!! Reach for the stars..

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★