Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Sisustusala kutsuu

 
Huhtikuu jo piiiiiitkällä menossa, ihanaa. Hirmuisen iso kiitos kaikille tsemppausviestejä lähettäneille! Nyt on sisustusalan ammattitutkinnon näytöt rutistettu mun osalta läpi ja voi huokaista todenteolla ja alkaa taas keskittymään normaaliin eloon. Tutkinnon osien arviointikokous pidetään huhti-toukokuun vaiheessa ja tutkintolautakunta suorittaa lopullisen arvioinnin kesäkuun toisella viikolla. Itsellä on vahva tunne siitä, että sukkana mennään läpi ja paprut valmistumisesta tulee siis kesäkuussa.
 
Eilen tosiaan vetäisin haalarit niskaan ja vakuutin arvosteluraadin huoneiston sisäpintojen käsittelyosaamisestani. Kohteena mulla oli 1997 rakennetun ok-talon vierashuone 11 m2, jossa kattoa ja lattiaa lukuunottamatta kaikki pinnat uusittiin: vanha tapetti irrotettiin, seinät tasoitettiin, hiottiin ja pohjamaalattiin. Yksi seinä maalattiin Tikkurilan täyshimmeällä sisustusmaalilla vaalean harmaanbeigeksi, sävy X486, muut seinät tapetoitiin non-woven kuitutapetilla. Lisäksi huoneen kaikki katto-, lattia- ja ovilistat maalattiin + ovenkarmit paklattiin, hiottiin ja maalattiin uuteen uskoon. Ja siis minä tein nämä kaikki (osa työvaiheista olin siis tehnyt jo aiemmin ja eilen sitten tapiseerasin ja maalasin). 

Kohteen maalaus- ja tapetointisuunnitelman liitteeksi olin tehnyt vierashuoneesta värityssuunnitelman, jossa asiakkaalle näkyy, mihin muutoksella pyritään sekä laskelmat, mitä kaikki tulee maksamaan ja mistä tavarat hankitaan. 
Kaikesta sisäpintakäsittelyosaamisestani piti myös kirjoittaa dokumentit eli käytännössä työselostukset, kuinka esim. laminaatin asennus suoritetaan, mitä pitää ottaa huomioon + kuvat asennuksesta. Tämän eilisen vierashuoneen muutokseen ei nimittäin sisältynyt laminaatin asennusta, sillä kohteessa oli hyväkuntoinen vaalea parketti. Niinpä osaaminen piti todentaa tekemällä asennustyö jossain muualla ja kuvata sen vaiheet portfolioon. 

Sama juttu oli sitten kuivan tilan laatoittamisesta, koska eiliseen kohteeseen ei sisältynyt laatoitusta, samoin puulattian maalaus, betonilattian maalaus, laakaoven maalaus ja huonekalumaalaus/ lakkaus, jotka olin tehnyt muualla, mutta näyttöä varten dokumentoin myös nämä työt. Melkoisen moneen piti siis venyä nyt kakkosvuonna ja eka opiskeluvuosi olikin tähän verrattuna tosi helppo, kun oli pääosin ihanaa suunnittelua, piirtämistä ja valaistuksen sekä värien ym. peruskäsitteiden opettelua.
 
Kahden vuoden opiskelut ovat kartuttaneet hurjasti kokemusta ja pieni haikeus sydämessä aletaan nyt olla loppusuoralla. Ensi viikolla mulla on vielä yksi rutistus, kun esittelen pohdintani sisustusalan yrittäjyydestä liiketoimintasuunnitelman muodossa. Yrittäjäksi ryhtyminen on nimittäin aina kiinnostanut.
 

12 kommenttia

 1. Mahtava että niin moni täällä blogimaailmassakin on uskaltanut (ja voinut) lähteä opiskelemaan sisustusta! :) Itseäkin kiinnostaisi kovin, mutta minulla on 5 vuoden opinnot kesken ja sitä ennen 4 vuoden opinnot tehtynä eli ehkä pitää tämä sisustus pitää pelkkänä harrastuksena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeita naisia aina tarvitaan! Eikä koskaan pidä sanoa: ei koskaan ;)

   Tsemppiä opintoihisi!

   Poista
 2. Onnea SARI! Hienosti olet jaksanut. Kaikki on mahdollista, kun vaan päättää niin. Ihanaa kevättä sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana! Mä muistan aina sun tsemppaavat sanasi ;)

   Onnea teille nyt myös, kun syksyinen elämänmuutos varmistui! Onko herra M. aivan täpinöissään?

   Koskas me ehdittäisiin tavata? Voitais ajella vaikka siellä tai ihan miten vaan. Aurinkoa päivääsi!

   Poista
 3. Aivan mahtava juttu, onnea ja tsemppiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Vielä on muutama lähiopetuspäivä jäljellä, mutta tutkintotilaisuudet on nyt alta pois ;)

   Kivaa viikonloppua!

   Poista
 4. Oi, sä olet jo tuossa vaiheessa! Mahtavaa, ja hyvin se varmasti meni :)
  Mulla alkaa ens viikolla kans se lopullinen rutistus, näyttöpäivä on kesäkuussa, mutta meidän näyttö poikkeaa hieman tuosta teidän. Tai ainakin näin olen ymmärtänyt. Viikon päästä on viimeiset lähipäivät, niin saadaan tarkemmat tiedot kaikesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia, kiva kuulla että sullakin on jo noin hyvässä vaiheessa ;) Meilläkin on vielä muutama lähipäivä jäljellä. Kunnostetaan ja maalataan vielä pari huonekalua. Pieni haikeus meinaa olla tässä vaiheessa, kun maalisuora häämöttää..

   Mukavaa viikonloppua sinne teille!

   Poista
 5. Hurjasti onnea minultakin! Nyt vaan rohkeasti unelmia toteuttamaan :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos AnniK! Sä se jaksat olla aina niin ihanan kannustava!

   Oikein mukavaa viikonloppua teillekin! Upeita yo-kortteja olit hei väsännyt. Harmi, ettei meillä ole suvussa tänä keväänä yhtään ylioppilasta..

   Poista
 6. Ihan mahtavaa! Onnea ja tsemppiä!
  Oikea unelma :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Aino-Kaisa! ♥

   "Happiness is having what you want and wanting what you have"

   Ihanaa viikonloppua!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★