Sisustus & lifestyle since 2009

Search

10 x VUODEN 2019 SUOSITUINTA POSTAUSTA


Vuosi 2019 alkaa olla lopuillaan ja tullut on aika kurkata, mitä kaikkea tänä vuonna tapahtui. Tekstit ovat suosituimmuusjärjestyksessä eli eniten luettu on ekana ja kyseisen blogitekstin pääset lukaisemaan kokonaisuudessaan alleviivattua otsikkoa klikkaamalla.

Huom. Blogiyhteistyöt olen jättänyt tämän kymmenikön ulkopuolelle eli mukana on vaan aidot elämänmakuiset tekstit.
Tämä on mun vuoden 2019 luetuin postaus enkä ihmettele yhtään, sillä teksti on informatiivinen ja kannustava. Aika moni ihmettelee kuitenkin samalla, miksi kerron henkilökohtaisesta sairaudestani täällä sisustusblogissa? Mutta tiedättekö, kun itse aikoinaan etsin vertaistukea ennen kilpirauhasleikkaukseen menoa, oli sitä etenkin positiivisten tarinoiden muodossa todella vähän tarjolla. Sen vuoksi, jos oman kokemukseni kertomalla voin auttaa yhtäkään muuta saman asian kanssa kamppailevaa, niin sen kertominen ei ollut turhaa. Kilpirauhassairaudet sekä sen liitännäiset ovat yllättävän yleisiä ja haluan kannustaa, että leikkausta ei tarvitse peltätä ja ilman kilpirauhasta voi elää aktiivista ja hyvää elämää. Ihmisiä me bloggaajatkin olemme näiden kauniiden kuvien takana.

Tässä jutussa kerron käyttökokemuksiimme perustuen plussia ja miinuksia rakennusprojektimme aikana taloon valitsemastamme keittiöstä eli Topista. Kahden vuoden jälkeenkin olen tyytyväinen suureen saarekkeeseen sekä sen valkoiseen corian-tasoon, allaskalusteeseen sähkötoimisella roskalaatikolla - ja onhan toi Blancon hana paitsi kaunis, mutta myös tosi käytännöllinen. Kattoliesikupu huippuimurilla oli myös nappivalinta keittiöön, tosin sen hankimme suoraan Savolta, mutta se on ehdottomasti keittiömme kaunein ja tehokkain kapistus.

Joka vuosi tammikuun vaihtuminen antaa mahdollisuuden kaikelle uudelle, niin oli tänäkin vuonna 2019. On aina ihanan haikeaa pakata joulu takaisin laatikkoon ja säilöä sen kauniit muistot sydämiin, mutta samalla voi jo tähyillä tulevaan, ihan uuteen ja koskemattomaan. Positiivisuutta tarvitsemme kaikki lisää ja se on yksi syy, miksi yhä bloggaan. Te siellä ruudun takana teette tästä kaiken vaivan arvoista.

Tammikuusta hyppäämmekin suoraan vuoden loppuun ja jouluun. Saatiin nimittäin tyttöjen kanssa ihan pähkähullu idea fiilistellä joulua tänä vuonna ennätyspitkään ja koristelimme kuusen jo marraskuun puolivälissä! Moni hieraisi varmaan silmiään ja klikkasi lukemaan jutun arvioidakseen, että onko se Sally nyt lopullisesti seonnut...

Tyttäremme pääsi ylioppilaaksi tänä keväänä ja moni kävi lukemassa siitä kertovan jutun. Toki juhlakalu oli tärkein, samoin kuinka koti pukeutui juhlaan, mutta muutoin keskityin jutussa aika paljon tarjoiluihin, sillä kaiken piti olla gluteenitonta + laktoositonta. Kivat muistot jäivät kaikille ja niiiiiiiiiiin ylpeä olen jo toisesta ylioppilaastani.

Tämän kakun ohjetta kyseltiin paljon, joten päätin julkaista siitä ihan oman postauksen. Kakku onnistui loistavasti ja riitti kaikille, mutta kunnianhimoiseen kakkuprojektiin ryhtyminen etenkin isojen juhlien alla kuvastaa hyvin sitä, että nautin haasteista. Ehkä nyt jälkiviisaana ottaisin kuitenkin vähän rennommin ja tilaisin kakun valmiina leipomosta, mutta melkein siinä samallahan se meni kuin muutkin...

Sininen on mun kevätväri. Kun aurinko rupeaa lämmittämään nenänpäätä, mun tekee mieli pukeutua farkkuihin ja kaivaa kaapeista esiin kesätekstiilit. Niin tänäkin vuonna. Ja onhan tummansinisen ja valkoisen yhdistelmä raikas kuin merellinen tuulahdus.
Oho! Aikamoiset hanget oli viime talvena! Muistatteko? Meidän suurella avoparvekkeella oli lunta liki puolireiteen ja pelkäsin lumikuorman painoa, kunhan kevät ennättäisi pidemmälle. Kauniilta ja ihanaltahan kaikki lumiverhossa näyttää, mutta hikipisara jos toinenkin tuli vuodatettua ennenkuin nämä lumet sulivat pois. 

Koululaisten pitkä kesäloma päättyi ja vihdoin saapui kauan odotettu arki. Tai tokihan kesä ja loma ovat kivoja, mutta silti kuulun niihin ihmisiin, joiden mielestä arki on kuitenkin parasta. Tänä vuonna olen laittanut useammin puhelimen sivuun ja nauttinut somehiljaisuudesta. Ei koko ajan tarvitse olla läsnä ja saatavilla eri kanavissa, sillä silloin se tärkein eli ihan oikea elämä helposti unohtuu. Suosittelen samaa muillekin, olkaa läsnä lastenne ja perheenne elämässä ja vähentäkää ruutuaikaa. Vaikutukset ovat pelkästään positiivisia! 

Sairaudella aloitettiin ja siihen näemmä myös lopetetaan. Blogin 10. luetuin juttu oli tänä vuonna keliakiasta kertova postaus. Meidän neljästä lapsestamme nimittäin kahdella on nyt parin vuoden sisällä todettu keliakia ja kerron tässä jutussa tarkemmin, miten se vaikuttaa meidän perheemme elämään. Keliakia on uusi suomalaisten kansansairaus ja arvioiden mukaan jopa 70.000 suomalaista saattaa sairastaa keliakiaa tietämättään. Keliakiaviikon kunniaksi halusin nostaa esiin tämän tärkeän asian.Sally kiittää!

Kuten viime vuonnakin, niin myös nyt haluan lausua kiitokseni Kiitos kaikille teille ihanille, jotka olette olleet tänä blogivuonna mukana ja/tai löytäneet blogiini 2019! 

Sally's blogi täytti syyskuussa 10 vuotta ja minulta kysellään usein,  että koska aion lopettaa. Niin, aika pitkä aikahan se jo on, mutta ajattelin silti vielä jatkaa kirjoittamista niin kauan kuin se tuntuu mukavalta. Siinä voiskin muuten olla motto myös kohta koittavalle uudelle vuosikymmenelle eli tehdä enemmän niitä asioita, joista oikeasti tykkää ♡

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★