Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Laivalla Helsinki - Tukholma - Helsinki


Kesä näytti kauneimman puolensa, kun laivamme irtosi Helsingin satamalaiturista kohti Tukholmaa. Ilta-auringon laskiessa näkymät hytin ikkunasta olivat suorastaan henkeäsalpaavan kauniit ja tuultakin merellä vain nimeksi. 

Lapsille oli laivalla monenmoista aktiviteettia ja pisteet Siljalle, sillä keulan conference-tilat oli muutettu kesäsesongin ajaksi Summer Landiksi, joka oli siis mahtavan kokoinen leikkisali kaksine pallomerineen, karuselleineen ja temppuratoineen. Lisäksi tiloissa oli mahdollista nauttia Muumiaamiainen, joka erosi laivan runsaasta meriaamiaisesta sillä, että lapsimatkustajat oli otettu paremmin huomioon. Tarjolla oli nimittäin runsaan noutopöydän lisäksi myös lättyjä + karnevaalikeksejä + mahdollisuus leikkiä aamupalan jälkeen, jotta aikuiset saivat halutessaan juoda santsikupin aamukahvia rauhassa.


Tyyni hiljaisuus. Vain potkurien tasainen jyminä. Täysikuu kajotti iltataivaalla ja laskeva aurinko maalasi taivaanrannan vaaleanpunaiseksi. Voiko ollakaan romanttisempaa näkyä kuin tyyni kesäilta merellä? Hetki oli ehdottomasti saatava ikuistettua. Lumoavasta kesäillasta ja taianomaisista maisemista huolimatta antaisin kaikenkaikkiaan myös Siljalle 9+. Lapset oli otettu kaikessa hienosti huomioon. Pääsimme myös tutustumaan komentosiltaan ja laivan ohjauslaitteisiin isompien lasten kanssa, sillä 20 ensiksi ilmoittautunutta kelpuutettiin mukaan. Eli minäkin näin sitten vilauksen niistä kaipaamistani uniformuista....

Entäpä kesäinen Tukholma sitten? Vaikuttavaa... Jätti ainakin minuun lähtemättömän vaikutuksen. Päivästämme tässä Skandinavian pääkaupungiksi julistautuneesta kaupungista kuulette ensi kerralla. Ja silloin siis myös luvassa se odotettu a-r-v-o-n-t-a.

Nyt mukavaa alkavaa viikkoa!


The view behind the cabin window was breath-taking. Soft colors of the setting sun and full-moon almost put the spell on me. Summer night on the sea. Wow! Could anything be more romantic? Kids enjoyed the trip, played and ate well. And bought at least a ton of candy, but as a mother I couldn't be happier for everything. Next time I will tell you the story from Stockholm. Now wishing you all a happy new week!

4 kommenttia

 1. Kivoja kuvia.. Onko jokaisessa Silja Line veneissä samat muumi jutut? Millä laivalla te menitte?

  Terkuin Linda

  VastaaPoista
 2. Hejsan Linda. Laivamme oli Silja Serenade. Lähtöpaikka Helsinki. Myös Silja Sympohonyllä Helsingistä on samat Muumijutut lapsille. Viime kesänä matkustimme Turusta Silja Europalla. Silloin ainakaan ei siellä ollut Summer Landia eikä Muumiaamiaista. Mutta normaalit lasten leikkipaikat ym. kuitenkin. Men stig om bord. Det är jätte fint! Och Stockholm.. Vad vackra stan den är!

  VastaaPoista
 3. Hej,
  näyttipäs tutulta ;)

  Hyvä, että reissu onnistui! Meillä nuo Muumit ja muumiaamiainen pelastivat reissun :)

  Aurinkoista viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 4. Varmasti ollut mukava reissu :) Meillä on suunnitelmissa suunnata elo tai syyskuussa Viikkarilla Tukholmaan :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★