Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Kitchen - Kök - Cuisine


Perjantain kauppalistalla oli oliiviöljyä, sillä entinen oli loppu ja kokeilimme Syrup & Honey blogin Marian suosituksesta Yhteishyvä -lehdessäkin ollutta ohjetta päärynä-aurajuustopizzoista. Mmmm. Taikina ei kohonnut ihan toivotulla tavalla, sillä käytin gluteenitonta jauhoseosta, mutta maku oli mahtava! Innostuin vielä kokeilemaan reseptin ohi kahta muuta variaatiota:

1. päärynä + mustapekkajuusto + pinjansiemenet
2. paprika + aurajuusto + pinjansiemenet

Viime viikonlopulta oli jäänyt nokare tuota Mustapekkaa - ja se on niiiiiiin meidän lemppari - ja sopikin hienosti päärynä kanssa. Lisäsin myös hieman juustoraastetta reseptiin. Oma suosikkini näistä maukkaista pikkupizzoista oli variaatio nro 2: punaiset paprikasiivut kypsyivät uunissa meheviksi menettämättä makuaan ja aurajuusto toi sille hienosti potkua! Nämä olivat tyystin kasvisversioita, mutta esim. kinkku sopisi hienosti joukkoon mukaan. Pian saa aloittaa joulun leipomukset. Uusi satsi pipareita, joulupullaa, maustekakkua...

Mitä ihanaa te leivotte Jouluksi?
Kukka/rusetti taitteluohje joulutortuille:

4 kommenttia

 1. Kiitos Vekarus!

  Me leivomme lasten kanssa pullaukot jokaiselle, maustekakkua + tiikerikakkua ja paistamme tietty vielä pipareita. Joulutortut on taidettu tältä vuodelta jo syödä ähkyksi asti, mutta kinkun rippeet pääsevät sitten vielä Uudenvuoden aaton pasteijoihin tai tuulihattuihin ;)

  VastaaPoista
 2. Herkuilta näyttää! Kivoilta yhdistelmiltä kuullostaa kokeilusi. Täytyykin kokeilla, kiitos vinkeistä :)
  Kiva välillä poiketa tutuista ohjeista, liian usein nappaan sen tutun ja turvallisen :)

  VastaaPoista
 3. Me leivomme pipareita, torttuja, maustekakun ja nameja (voiko nameja leipoa??:). Joka vuosi olen tehnyt myös yhden kakun. Viime vuonna tein sacher-kakun, sitä edellisenä vuonna tein glögijuustokakun.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★