Sisustus & lifestyle since 2009

Search

KÄYTÖSSÄ: ELISA VAHTI LIVEBLOGIYHTEISTYÖ 

Meillä on ollut viime syksystä saakka käytössä Elisan Vahti Live palvelu. Sen avulla näkee kodin tapahtumat, missä ikinä itse olemmekin!

"Elisa Vahti Live -palvelu välittää arjen tapahtumat matkapuhelimeesi tai tablet-laitteeseesi laadukkaana livevideokuvana, äänen kanssa. Voit kätevästi tarkistaa myös tietokoneeltasi mitä kotiin kuuluu, silloin kun itse olet poissa. Palvelu on helppo ottaa käyttöön, ja sen avulla pidät kodin lähellä missä ikinä oletkin." 


- Onhan se tosi kätevää, kun voi tarkistaa omalta kännykän ruudulta, että kuka lapsista tuli koulusta ja mihin aikaan vai heitettiinkö vaan reppu eteiseen ja mentiin suoraan kaverille. 

Eli lähinnä meitä kiinnostaa näin vanhempina, kuka kulkee ovesta ja mihin aikaan. Sen vuoksi tämä palvelu hankittiin. Ja onhan se tietty mukava reissun päälläkin kurkata kotiin, ettei siellä ole ylimääräistä liikettä. Elisa Vahti Live käyttää kodin omaa langatonta verkkoa ja tallentaa/näyttää tapahtumat viimeisen 24 tunnin ajalta. Aikakone kertoo selkeästi, milloin kamera on havainnut liikettä - ja se valvoo myös yöaikaan. Palveluun kuuluvan kameran voi liittää kodin kiinteään laajakaistaan tai mobiililaajakaistaan. Kiinteä laajakaistayhteys voi olla miltä tahansa operaattorilta eli sen ei välttämättä tartte olla Elisa. Itse kamera on valkoinen, nätti ja pieni. Eli ainakin meillä se sulautuu mainiosti sisustukseen! 


Ihan ekassa kuvassa muksut on lähdössä kouluun ja Pikkusiskolle laitetaan just ponnaria. Sininen palkki kuvan alaosassa on "aikakone" ja käyrät siinä ovat liiketunnistimen havaitsemia tapahtumia. Aikakonetta voi kelata eteen ja taaksepäin eli jos sinisessä palkissa on tapahtumia, ne voi kätevästi tsekata koskettamalla kyseistä kellon aikaa janalla. Tapahtumat tallentuvat 24 tunnin ajalta, mutta nykyhetkestä eteenpäin eli tulevaisuuteen ei tietenkään voi kurkata :) 
Elisa Vahti Live palvelun avulla ...olet mukana arjen hetkissä, missä ikinä oletkin.

"Elisa Vahti Live -palvelu välittää arjen tapahtumat matkapuhelimeesi tai tablet-laitteeseesi laadukkaana livevideokuvana, äänen kanssa. Voit kätevästi tarkistaa myös tietokoneeltasi mitä kotiin kuuluu, silloin kun itse olet poissa." 


...huolehdit rakkaimmistasi silloinkin kun et itse ole paikalla.

"Elisa Vahti Live –palvelulla selvität helposti yhdellä puhelimen vilkaisulla mitä kotiin kuuluu ja mikä parasta lievität samalla omaa koti-ikävääsi. Pienten koululaisten kanssa palvelu on korvaamaton. Kännykkä jää usein reppuun äänettömälle ja on mukava tietää, että on päästy perille kotiin."


...näet mökille siellä missä haluat.

"Elisa Vahti Live näyttää mitä kesämökilläsi tapahtuu, missä ja milloin vain - vaikka kesken työpäivän. Parhaat näkymät ja hetket voit halutessasi jakaa ystävillesi ja sukulaisillesi linkkinä tai upottaa livekuvaa vaikka omaan blogiisi."


...tiedät mitä lemmikkisi touhuaa poissaollessasi.

"Elisa Vahti Live näyttää mitä lemmikillesi kuuluu, kun olet itse vaikka töissä. Palvelun liikevahti ilmoittaa sinulle kun lemmikkisi liikkuu ja leikkii esimerkiksi lelujensa kanssa."
Palvelu tarvitsee toimiakseen nettiyhteyden + sähköt + käyttölämpötilan pitää olla plussan puolella. Ja ikkunasta ulos (esim. naapurien liikkeitä) ei saa kuvata! Laki kieltää sen. Itse tarvitset vain älypuhelimen ja/tai tabletin, johon lataat sovelluksen ja syötät palveluun kuuluvan salasanan. Meillä muksut purnasivat aluksi tätä ideaa, sillä luulivat, että kameroita on useita (kuten BB-talossa) ja niitä sijoitetaan epämukaviin paikkoihin, mutta ymmärtävät nyt, että tämä on heidän parhaakseen ja ovat jo tottuneet tähän valvovaan silmään - eikä me yleensä siis edes muisteta koko kameraa!

Näin kesän kynnyksellä Elisa Vahti Live on myös kätevä olemassa, kun koululaiset jäävät ansaitulle 10 viikon kesälomalle. Aikakoneesta on nimittäin kätevä kurkata, mihin aikaan kukin ryömi kolostaan päivänvaloon - ja muistivatko muksut ylipäätään sulkea kotioven lähtiessään uimarannalle!


Voit tutustua palveluun Elisan sivuilla. Siellä näet livenä esim. Korkeasaaren veikeät mangustit puuhissaan ja löydät vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin.
Postaus on toteutettu yhdessä Saunalahti Elisan kanssa. Sally kiittää!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★