Sisustus & lifestyle since 2009

Search

KUTSU KANNUSTALO LEVYVALMIS-ESITTELYYN YLÖJÄRVELLE 29.10.2016


Kaupallinen yhteistyö: KANNUSTALO OY


- Minulla on ilo kutsua Sinut ja perheesi lauantaina 29.10.2016 klo 12-15 tutustumaan rakenteilla olevaan Kannustaloomme! 

Talo Tähtikallio on päältä valmis ja sisältäkin jo levyvalmis eli talotoimittajan osuus projektissamme päättyy ja jatkamme talon viimeistelyt itse. Virallinen tapahtumakutsu löytyy myös Kannustalon omilta sivuilta sekä facebookista. Lämpimästi tervetuloa!


Joustavuutta rakentamiseen


Kun päätimme rakentaa, oli alusta asti selvää, että tietyt vaiheet projektista haluamme tehdä itse. Näitä ovat talon ulkomaalaus sekä sisätöistä mm. seinien tasoitus, maalaus, tapetointi, listoitus, sisäkattopaneelien ja laminaatin ja/tai parketin asennus eli suurin osa niistä pinnoista, jotka jäävät näkyviin. Yhden talon rakentaneena uskoimme onnistuvamme näissä ja jätimme ne rohkeasti pois paketista. Kattopaneelit, listat ja sisäovet otimme kuitenkin tavarana mukaan pakettiin. Halusimme myös, että talo olisi ulkoapäin täysin valmis, sillä julkisivulla on suuri vaikutus koko projektin ryhtiin

- Nyt kun raksailua on takana kolme kuukautta, voimme sanoa, että olemme tosi tyytyväisiä tähän toimitusvalmiuteen! 

Meillä on jäänyt aikaa muuhunkin eli ei olla väsytetty itseämme rakentamisella. Ihan ilman kommelluksia ei kylläkään olla päästy, sillä olishan se aika ihme, jos tämän kokoisessa projektissa ei tulisi vastaan edes tavarantoimituksiin liittyviä aikataulumuutoksia. Mutta ottaen huomioon, että talopaketti tuli viikolla 28, niin nyt 3 kk myöhemmin ollaan kuitenkin jo aika pitkällä!


Raksaviikot 1-15


Aloitimme talon ulkomaalauksen heti heinäkuussa, kun talopaketin pystytys oli vielä käynnissä. Maalauksen parissa ahkeroitiin päivätyön ohessa ja sään salliessa. Pystytysporukalla oli hyvät telineet, joilta oli helppo maalata korkeat ja hankalat paikat. Lattiavalu oli elokuun alussa ja sen jälkeen timpuri aloitti alakerrassa väliseinärunkojen teon ja siirtyi sitten tekemään välipohjaa + yläkertaa. Kymmenen sentin sementtilattia vaatii käytännössä vähintään 10 viikkoa kuivuakseen, joten kun saimme talon ulkomaalauksen valmiiksi ja sisällä oli vaan siivoushommaa, tilasimme 115 kuutiota multaa ja alotimme pihaurakan. Kun talo oli ulkoapäin valmiin näköinen ja istutimme pari omenapuuta ja etupihan tuijat, niin oli oikeastaan aika mukava nähdä ihmisten hämmästyneet ilmeet, kun he kysyivät, että joko te muutatte!

(No ei me nyt sentään ihan vielä, kun kaikki sisätyötkin on tekemättä, mutta hyvää vauhtia mennään uuteen kotiin ;)Talo Tähtikallio


Meillä Kannustalon urakkaaan kuului talon saattaminen ulkopuolelta täysin valmiiksi. Taloelementit valmistuivat Kannustalon tehtaalla lämpimissä ja siisteissä sisätiloissa, jossa kävimme vierailulla, kun talomme oli linjastolla. Kirjoitin aiheesta heinäkuussa täällä. Perustusten teko ei kuulunut Kannustalon urakkaan, joten kilpailutimme alueellamme toimivat perustuksia tekevät yritykset, sillä niiden piti olla mittatarkat ja valmiina ennen talopaketin saapumista.

Viikolla 28 kolme rekkaa toi taloelementit tontille ja taitava pystytyskaksikko ahkeroi ne paikoilleen. Seinäelementeissä oli valmiina paikoillaan ulkoverhous, tuulensuojalevyt, sähköputkitukset, ikkunat + ikkunakoristeet ja vesipellit ja sisäpuolella villat ja gyprocit ym. Myös vesikatto sisältyi Kannustalon urakkaan ja se asennettiin + terassin ja parvekkeen lattiat tehtiin paikanpäällä. Ulko-ovet saapuivat omana toimituksenaan hieman tämän jälkeen ja puhallusvilla asennettiin yläpohjaan viime viikolla. Yksi ulko-ovista on vielä laittamatta paikoilleen, sillä käytämme raksa-aikaista työmaaovea siinä, mistä kuljetaan eniten. Sen saimme kätevästi lainaan Kannustalo-edustajan kautta.
Kannustalo levyvalmis on tervetullut uutuus!


- Asiakkaan kannalta levyvalmiissa toimitusvaihtoehdossa on mukana kaikki suuret ja työläät työvaiheet (talo pystytetty + sisäseinärungot tehty ja levytetty), joiden jälkeen on sitten helppo jatkaa itse tai palkata esim. timpuri avuksi viimeistelytöihin.

Talon sisäpuolella väliseinien tekeminen, niiden levytys sekä alakerran kylppärin seinäharkkojen muuraus kuuluivat meillä Kannustalon urakkaan. Ennen niitä meidän tehtävänämme oli huolehtia lattiavalusta, tehdä maalämpöpumppukaupat, tilata lattialämmitysputkistot, valita ilmanvaihtourakoitsija, ilmanvaihtokone sähköurakoitsija ja putkimies + teetättää LVI- ja sähkösuunnitelmat. Myös keskuspölynimurin putket täytyy asentaa ennenkuin väliseinät voi levyttää umpeen. Äkkiseltään ajateltuna aika monta huomioonotettavaa asiaa, työvaihetta ja aikataulujen sovitusta on ollut siis jo tähän mennessä, että Kannustalo voi tehdä oman osuutensa valmiiksi. Sähkö- ja LVI-suunnitelmia varten on nimittäin määriteltävä valaisinpisteiden ja pistorasioiden sekä viemäreiden ja vesipisteiden paikat, ja ennenkuin ne voi lyödä lukkoon, on kilpailutettava ainakin keittiökalustetoimittajat ja tehtävä alustava keittiösuunnitelma. Tämä kaikki kilpailutus ja suunnitteluosuus on projektissamme ollut minun vastuullani, mutta päätökset olemme tehneet miehen kanssa niistä yhdessä. Ei siis ole ollut aikaa juosta hiplaamassa laattoja ja tapetteja ennenkuin oikeastaan vasta nyt, kun niiden valintakin alkaa olla ajankohtaista ;) 

Miksi nähdä kaikki tämä vaiva eli räätälöity vs. muuttovalmis?


  1. Haluamme osallistua itsekin rakentamiseen ja onhan työn teettäminen tänä päivänä aika kallista, joten ihan selvää kustannussäästöä syntyy, kun hankkii talopaketin ns. levyvalmiina ja tekee viimeistelyt itse.
  2. Olimme pitkään haavelleet omasta Kannustalosta ja tämä toimitusvalmius mahdollistaa sen meille.
  3. Räätälöidyssä toimitusvalmiudessa muutosten tekeminen on huomattavasti helpompaa kuin ns. muuttovalmiissa paketissa, jossa muutoksia voidaan tehdä vain moduulirakenteen asettamien rajoitteiden puitteissa (moduulin pituus max 4 m).
  4. Sisustuksesta saa helpommin omannäköisen, kun kaikki sisäpinnat sekä  kiintokalusteet voi hankkia haluamistaan paikoista.Tervetuloa!   


Sydämellisesti tervetuloa tutustumaan rakenteilla olevaan taloomme Ylöjärvelle lauantaina 29.10.2016 klo 12-15. Opastus perille. Kahvitarjoilu. Mukana tapahtumassa myös Kannustalo-edustaja sekä talounelmamme rahoittanut Aito Säästöpankki Ylöjärvi, joka tarjoaa tilaisuudessa kahvia ja pullaa. Tilaisuudessa mahdollisuus tavata myös taloprojektimme yhteistyökumppaneita.


Talomalli: 2-kerroksinen malli, asiakkaan toiveiden mukaan suunniteltu
Huoneistoala: 93,0 + 88,0 = 181,0 m2
Kerrosala: 134,5 + 98,0 = 232,5 m2
Rakennusvaihe: Levyvalmis

Yhteistyössä: