VALKOSUKLAAKAKKU


- Leivoin pitkästä aikaa kakkua! Torttuja ja pipareita on syöty koko joulukuu, ja jo marraskuussakin, joten mieli teki jotain muuta jälkkäriksi joulun ajan kahvipöytään. Ja tämähän sopii mainiosti myös vaikka Uudenvuoden juhlintaan tai synttäreille!

Suklainen pohja on ihanan mehevä, muttei liian makea. Makeutta kakkuun tuo valkosuklaatäyte ja -kuorrutus, minkä vuoksi esim. vadelmamelba sopii hyvin tarjoiltavaksi kakun kera. Ohjeessa on monta vaihetta eikä suklaassa, saati kaloreissa, ole säästelty. Kakku on laktoositon ja hieman muuntelemalla siitä saa  helposti gluteenittoman (vaihda vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin).


Valkosuklaakakku (laktoositon)

Suklaakakkupohja

150 g tummaa suklaata
150 g laktoositonta leivontamargariinia
150 g laktoositonta ranskankermaa
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
½ dl laktoositonta kermaa


Vaahdota munat ja sokeri. Sulata vesihauteessa voi ja suklaa ja lisää siihen lopuksi ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Lisää margariini-suklaasula munasokerivaahtoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Lisää lopuksi kerma ja sekoita tasaiseksi. Paista 175°C noin 50-55 min. Anna kakun jäähtyä. Kumoa ja halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Valmista valkosuklaatäyte. 


Valkosuklaatäyte & kuorrute

400 g valkosuklaata
400 g laktoositonta vaniljatuorejuustoa
50 g laktoositonta leivontamargariinia
2 tl vaniljasokeria
7 dl tomusokeria

Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon sulatettu margariini. 
Sulata valkosuklaa vesihauteessa, lisää joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Kokoa kakku. Kostutusta ei tarvita. Levitä kumpaankin väliin 1/4 täytteestä 
(puolet täytteestä tarvitaan kakun kuorruttamiseen). Levitä päälle loput täytteet ja koristele valkosuklaalla. 
Laita kakku jääkaappiin kovettumaan. Vinkki! Valkosuklaalevystä saa helposti kauniita lastuja esim. juustohöylällä. 
Kakku on kaunis sellaisenaan, mutta voit lisätä halutessasi kakun päälle koristeeksi esim. ananaskirsikoita (kuvassa). 


Vadelmamelba 

400 g pakastevadelmia
tomusokeria
1 tl sitruunamehua

Sulata vadelmat (huom. mikäli käytät ulkomaisia vadelmia, kiehauta niitä muutama minuutti kattilassa). Painele lusikalla vadelmista mehu siivilän läpi talteen. Lisää mehuun tomusokeria maun mukaan (0,5-1 dl) sekä lopuksi tilkka sitruunamehua. Sekoita tasaiseksi ja tarjoile kakun kaverina pienestä kannusta. 


Vaikeustaso: haastava 



Ei kommentteja

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin.