Sisustus & lifestyle since 2009

Search

TOPI-KEITTIÖKIERTUE TAMPEREELLA


Yhteistyössä TOPI-KEITTIÖT/ Sarikum Oy


Topi-Keittiöiden KOTIMAISUUS -kiertueella tiistaina oli vuorossa Tampere. Iloinen joukko naisia, rohkeita miehiä ja pariskuntia oli kokoontunut Tampereen Topi-Keittiöt myymälään ja kauppias Sari Airu toivotti kaikki tervetulleiksi kuusenkerkkäkuohuvan kera. 

- Illan juonsi tyylikäs ja niin ihanan rempseä Hanna Sumari, jonka kädet kävivät kilvan puheen kanssa.

Upea rantapyökki keittiö, jossa tehostevärinä musta


Topin tarina

Topi-Keittiöiden tarina sai alkunsa vuonna 1939 kun Toivo Ojala perusti Kalajoelle pienen puusepänverstaan, jossa valmistettiin aluksi pulpetteja. Nykyään yritys työllistää yli 150 henkilöä ja on yksi Suomen suurimmista kiintokalusteiden valmistajista. Suomalaisuus ja perinteiden vaaliminen ovat edelleen yrityksen tärkeimpiä arvoja ja sama Ojalan suku omistaa yrityksen tänäkin päivänä. 


Keittiötrendit

- Uniikki on uusi luksus, sanoo sisustustoimittaja Hanna Sumari. 

Kautta aikojen luksukseksi on mielletty tuotteet, jotka ovat kalliita ja/tai harvinaisia esim. jalokivet, kulta, turkikset, marmori, silkki, mohair + erilaiset ylellisyyteen ja hemmottelevaan elämäntapaan liittyvät tuotteet kuten kalliit vaatteet, hajuvedet, timanttikorut, isot asunnot ja nopeat urheiluautot. Ajat kuitenkin muuttuvat ja tänä päivänä käsintehdyt, uniikit tuotteet ovat suurinta luksusta, sillä niitä saattaa olla olemassa vain pieni sarja tai maailmassa ehkä vain yksi ainoa kappale! "Ja mitä rumempi pytty, sitä trendikkäämpi (ja kalliimpi) se usein on," lisää sisustussuunnittelija Piia Kalliomäki

Tällä hetkellä puu ja puun näköiset materiaalit keittiössä, ja sisustuksessa yleensäkin, ovat vahvasti keittiötrendien aallonharjalla, niin myös kasvit ja luonnon tuominen mukaan sisustukseen, ekologisuus sekä valon erilaiset muuntelumahdollisuudet (värilämpötilat ym). Enää ei pelkästään valaista tilaa tai himmennetä valaistusta, vaan nyt on trendikästä vaihtaa valon värilämpötilaa halutun tunnelman ja tilaisuuden luonteen mukaan. Kalustevalmistajilla kuten monilla muillakin aloilla on lisäksi yhteinen huoli maapallon tilasta, joten pitkäikäiset ja kestävät materiaalit kuten kivi ja teräs ratsastavat keittiötrendien aallonharjalla, samoin vettä/ energiaa säästävät hanat sekä ekologiset kodin kylmälaitteet. Lähellä tuotettu ja kotimaisuus ovat myös aina in! Ja onhan se päivänselvää, että kotimaisen keittiön hankkimalla antaa paitsi työtä suomalaisille, mutta myös esim. varaosien tai yhden uuden kaapinoven hankkiminen on huomattavasti helpompaa, kun voi asioida omalla äidinkielellään, tutun kauppiaan kanssa.


Kattausideat

Piia Kalliomäki teki Suomi 100 v. teemaan hienosti istuvan sinivalkoisen kattauksen Lapuan Kankureiden pellavatuotteilla ja käytti Leena Kouhian upeita Raaka Rå keramiikka-astioita kattaukseen. Astioissa saa nyt näkyä rouhea käsityön leima ja on erittäin sallittua yhdistellä eriparisia lautasia ja juomalaseja kattaukseen. Kirpputoriaarteet siis kunniapaikalle juhlapöytään! Lautasliinat saavat myös olla rennosti rypyssä eikä aterimienkaan tarvitse olla kaikilla ruokailijoilla samanlaiset. Niin, ja mikä parasta, tämäkin kattaus on tehty päiväpeiton päälle! Kyllä vaan, luit ihan oikein, sekin on nyt oikein trendikästä!

- Kauniin kattauksen kruunaa tietenkin kukka. Perunanarsissista on trendikkäästi pesty mullat pois ja sipulit on aseteltu läpinäkyvään lasikulhoon. Kaikki saa siis nyt näkyä juuriaan myöten! Myös luonnosta kerätyt erilaiset oksat ja mustikanvarvut sopivat hyvin kattaukseen.

Leena Kouhian Raaka Rå keramiikkaa


Yhteistyökumppanit

- Mukana Topin Kotimaisuus -teemaillassa olivat mukana myös Stalan, Oraksen ja Festivon edustajat, joilta saimme hyviä vinkkejä ja ideoita omaan kotiin. 

Oraksen valikoimasta löytyy vettä säästäviä hanoja, itsestään sulkeutuvia/ ajastinkäyttöisiä pesukoneventtiilejä jne. ja Stalan keittiöaltaat ovat nykyään ihanan suuria, aiempaa syvempiä, materiaaliltaan terästä tai trendikästä komposiittia ja niihin on saatavissa lisävarusteita (kuten leikkuulautoja, valutusaltaita ym), jotta altaasta ympäristöineen muodostuisi keittiön monitoimipiste. Kodin kylmälaitteista Festivo edustaa alansa huippua ja tarjoaa useita vaihtoehtoja ruuan säilytykseen. Festivo kotikylmiötä on saatavilla eri kokoisina, mutta kaikilla niillä on yksi yhteinen ominaisuus: elintarvikkeet säilyvät niissä pidempään hyvänä. Erinomaisten ominaisuuksiensa lisäksi Festivo erottuu keittiöstä myös tyylikkäällä muotoilullaan. Vinkki! Ensi syksyn Habitare-messuilla saattaa myös olla esillä Festivon uusi aluevaltaus - laatikkojääkaapit! Mikä loistava idea esim. saarekkeeseen tai pieneen keittiöön.

Stala komposiittiallas, hana Oras, taso Topi-Keittiöt mustaksi öljytty tammi


Kotimaisuus-illan kruunasivat herkulliset pöydän antimet. Tarjolla oli karjalanpiirakoita ja munavoita, savupororullia ja lohitäytteisiä ruisnappeja sekä kotimaisista juureksista valmistettuja sipsejä. Jälkiruuaksi nautimme vielä kahvit mehevän mustikkapiirakan kera ja illan lopuksi osallistujien kesken arvottiin 3 kpl Piia Kalliomäen ja Pauliina Salosen Cozy Homes from Finland sisustuskirjaa. Onnittelut voittajille! 

- Kiitos vielä kivasta illasta! Oli ihanaa saada olla mukana ja olla ylpeästi suomalainen.Viinikankatu 47, Tampere
0207 435 722
Avoinna ma-pe 10-17, la 10-13

2 kommenttia

  1. Topikeittiöt on kyllä tuttu nimi, vielä näin vuosien jälkeenkin. Enpäs tiennyt alkutarinaa, pulpetteja. Aika hieno juttu! Kauniita, tyylipuhtaita linjoja. Ja tarjoamisethan tuolla oli sitten ihan viimeisen päälle. Meillä edelleen se farmhouse sink jatkaa voittokulkuaan. Se näyttäisi olevan kaikissa uusissa keittiöissä.

    VastaaPoista
  2. Oli kiva ilta ja hienoja keittiöitä. Tarjoilu bueno! Ja Sally 💚

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★