Sisustus & lifestyle since 2009

Search

RIPPIJUHLAT


- Juhannussunnuntaina vietettiin poikamme rippijuhlia. Sää oli kaunis ja kaukaisimmat vieraat saapuivat Pohjanmaalta asti.

Miten nopeasti aika onkaan kulunut, sillä juurihan tuo köllötteli tyytyväisenä potkuhousuissaan, söi ja nukkui hyvin, ja nyt hänestä on kasvamassa kovaa vauhtia salskea ja hyväkäytöksinen nuori mies. Pituutta hurmurilla on jo äidin mitan verran ja jos yhtään isäänsä ja pappaansa tulee, niin voinee ennustaa, että kasvupyrähdys on vasta alkamassa.


Tummansininen puku löytyi Tampereen Ratinan uudesta kauppakeskuksesta, Halosen miesten osastolta (ja vieläpä sangen kivuttomasti = auto parkkihalliin, liukuportaat ylös, josta marssittiin suoraan kauppaan) ja pukujen koot alkoivat sopivasti numerosta 42, malli extra slim fit. Nuoren miehen itsetuntoa tietenkin hiveli, kun ei tarvinnut enää asioida lasten osastolla. Myös miehen puku ja kengät ostettiin Haloselta.

Kengät ja vyö valittiin asuun rennon ruskeat ja juhlapukeutumisen kruunasi valkoinen kauluspaita + punainen rusetti, joka oli hänen oma toiveensa. Meidän muiden juhlapukeutuminen mätsättiin rippilapsen asuun sopivaksi eli laivastonsinisellä teemalla mentiin (mun pitsimekko Noom ja Pikkusiskon Tommy Hilfiger löytyivät Stockmannilta ja Isosiskon housuasu Zarasta).

Vasemmalla mun veli

Tein kaikki tarjottavat itse ja hoidin myös tilaisuuden valokuvauksen, sillä soitto muutamaan paikkaan varmisti, että Juhannussunnuntai oli juhlien ajankohtana aika haasteellinen. Vietettiinkin nämä juhlat sitten rennoissa merkeissä ja tein kaiken mahdollisen etukäteen (kakut, kalat ja paahtopaistin). Kuvanottohetkellä Mummin kulta Ava juoksi ulkona kuin tuulispää eikä häntä saanut millään pysymään valokuvissa, sillä nurmikolta löytyi yllättäen ihana pikkuinen pomppiva sammakko!

- Alkuun nautimme onnittelumaljan (lapsille + autoileville vieraille oli tarjolla alkoholiton Shirley Temple booli) ja kun uudet perunat kypsyivät, söimme niiden kanssa loimulohta, härän paahtopaistia, juustoista mansikkasalaattia sekä silliä. Keittiön suuri saareke toimi seisovana pöytänä.


Jälkkäripöytä unohtui vallan kuvata ennenkuin kaikki kilvan iskivät sen kimppuun, mutta tarjolla oli siis vaniljajuustokakku, suklaakakku limerahkatäytteellä sekä marenkileivoksia, joiden kuorrutteena sitruunarahkaa, kermaa sekä mansikoita & pensasmustikoita. Nämä kaikki oli helppo valmistaa laktoosittomana ja gluteenittomana, ja vaniljajuustokakun päällä olleet macaronit jätin pois gluteenittomasta versiosta (ne voi korvata hyvin esim. mansikoilla ja syötävillä kukilla). 

Juhlakalu oli oikein onnellinen ja nautti huomion keskipisteenä olosta 

Meidän muksut eli  "fabulous four"

Work hard, stay humble, be kind, my child. 
And always remember that a smooth sea never made a skillful sailor. ⚓️


Kiitos ihanat vieraat, jotka teitte juhlapäivästämme täydellisen!

2 kommenttia

  1. Olet uskomaton! Harvalta onnistuu hoitaa kaikki itse ja näyttää vielä niin täydelliseltä. Onnea ja siunausta nuorelle miehelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana! ♥ Do more of what makes you happy eli taidan kyllä vähän salaa nauttia tällaisesta organisoinnista..

      Onneksi kukkakauppa oli auki Juhannuksenakin, samoin marketti. Leivoin kakut juhlia edeltävänä päivänä, suolasin ja paistoin härän paistit sekä pursotin marengit. Juhlapäivänä tarvitsi vain keittää uudet perunat, nostaa loimulohi tarjoiluvadille ja tehdä salaatti + lisätä marjat ja kukat kakkuihin. Koottiin oman näköiset juhlat eli rennot ja ilman nipotusta. Juostiin pihalla sammakon perässä ilman kenkiä ja juotiin kuvien ulkopuolella Pepsiä. Ei tarvinnut muistaa aikatauluja, milloin hakea mitä tilauksia ja mistä, saati kuljetella kakkuja autossa. Omasta porukasta löytyi apukäsiä kattamiseen ja tiskarin täyttöön, mistä oli todella iso apu, kun ruokailijoita ja kahvittelijoita oli paljon, niin pystyi itsekin nauttimaan juhlien tunnelmasta.

      Ihanaa kesää sinne teille!

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★