SODASTREAM SHE - ARVONTA!


Kaupallinen yhteistyö SODASTREAM


- Ootteko huomanneet, että kadut on nimetty pääosin miesten mukaan (Mannerheimintie, Kuninkaankatu, Aleksis Kiven katu, Alvar Aallon katu, Mikonkatu)? Samoin 10 ensimmäistä presidenttiämme olivat kaikki miehiä. Mutta onneksi sitten tuli Tarja ja muutti maailmaa.


Tuoreen tutkimuksen mukaan miehet suhtautuvat elämään keveämmin kuin naiset ja murehtivat omaa terveyttään, tulevaisuuttaan ja esim. ilmastonmuutosta huomattavasti vähemmän kuin naiset. Mistä se johtuu? Onko miesten elämä helpompaa? Vai johtuuko se meistä vahvoista naisista miestemme elämässä?

Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Suomea pidetään tasa-arvon mallimaana, mutta silti naisen euro on meillä yhä vain 84 senttiä. Se tarkoittaa, että perinteisillä naisvaltaisilla aloilla keskiansio on selvästi pienempi kuin miesvaltaisiksi mielletyillä aloilla. Onneksi nämä sukupuolisidonnaiset käsitykset ammateista ovat sekoittumassa ja samasta työstä samalla työnimikkeellä nainen saa jo keskimäärin saman verran palkkaa kuin mies (ero on tutkimusten mukaan vain 3%, mutta mielestäni samasta työstä pitäisi maksaa jokaiselle työntekijälle saman suuruinen palkka).


Minä Mummin sylissä ristiäisissä 1970

Mummin 70v. syntymäpäivät (minä oikealla 15v)

Kuka on mun elämän tärkeä nainen?

Hmm. Mietin ensin, että vastaisinko Oprah tai Michelle Obama, sillä molemmat ovat upeita ja rohkeita naisia, mutta jos sallitte, niin vastaan henkilökohtaisemmin ja nimeän mun elämääni eniten vaikuttaneen naisen, mun Mummin. Isäni äiti oli todella herttainen nainen, mun sielunsisko (55 vuoden ikäerosta huolimatta) ja mulle monella tapaa vahva roolimalli. Hän synnytti sotavuosina 3 lasta, hoiti yksin kodin ja lehmänkantturan sekä siinä sivussa lastensa raihnaisen vaarin, jota ei rintamalle huolittu. Ennen naimisiin menoa Mummi oli ompelijattarena kenkätehtaassa, kävi tansseissa polkupyörällä ja pukeutui siististi ja huolitellusti. Voi vaan kuvitella, miten hurja loikka oli muuttaa rakkauden perässä miehen kotikylälle pienen torpan emännäksi ja miten järisyttävää oli pelko päästää tuore aviomies sotaan. Mutta rakkaus kulkee omia polkujaan ja Mummin iloinen nauru ei unohdu mielestäni milloinkaan.

Kun olin ihan pieni, kävimme Mummin kanssa ostoksilla kauppa-autossa, pappa lämmitti meille pihasaunan ja sitten saunoimme, mulle tehtiin tietenkin oma pieni saunavihta, leivoimme yhdessä pullapitkoja ja sain juoda pienenpienestä Arabian kahvikupista äidiltä salaa kahvia. Perunamaasta Mummi kuokki mulle suloisimmat pikkuperunat, jotka pestiin emalivadissa pihakaivosta nostetulla vedellä. Mummi tuoksuu mun muistoissa pullalta, vasta paistetulta pannarilta, itse tehdyltä mansikkahillolta, kuohkealta mullalta, orvokilta ja Lux saippualta. Hänen leninkinsä alta vilahti pitsireunainen alushame, kutrit oli värjätty hennalla, matonhapsut olivat aina suorassa ja mansikkamaassa kasvoi pulleita punaisia mansikoita, jollaisia en ole koskaan maistanut missään muualla.

Mummi heiluttelee nyt jalkojaan taivaallisen tähden sakaralla ja maailmakin on muuttunut noista vuosista hurjasti. Minusta on kasvanut iso tyttö, jonka ei tarvitse enää juoda salaa kahvia. Pullapitkoja en osaa letittää, mutta paljon muuta osaan kyllä, ja minusta on tullut kolmen taitavan tytön äiti sekä äiti reippaalle jääkiekkopojalle. Ja syksyllä 2013 minustakin tuli Mummi, kun Ava syntyi - ja muutti mun koko maailman!

Ava yhden päivän ikäisenä 2013
Mummin kulta 2019

Mitä haluan sanoa mun tytöille? 

♡ Ootte rakkaita ja arvokkaita juuri tuollaisina. 
♡ Tavoitelkaa rohkeasti unelmianne, olkaa aitoja, eläkää, rakastakaa.
♡ Verkostoitukaa, sillä yhdessä ootte vahvempia. 
♡ Älkää antako maailman lannistaa kauniita hymyjänne. 
♡ Asioilla on taipumus järjestyä.
♡ Kun yksi ovi sulkeutuu, niin uusia aukeaa. 
♡ "Don't count the days - make the days count"


Hän muutti maailmaa, nyt on minun vuoroni

SodaStream toivoisi naisten tekevän ympäristöystävällisen muutoksen siirtymällä kertakäyttöisistä juomapulloista uudelleenkäytettäviin. Haluatko tulla mukaan? 
EDIT: ARVONTA-AIKA ON PÄÄTTYNYT!

Arvomme SodaStreamin kanssa yhteistyössä yhdelle onnekkaalle SodaStream Spirit hiilihapotuslaitteen + tällaisen upean SHE juomapullon! Pääset mukaan arvontaan, kun kerrot  tekstin lopussa sijaitsevaan kommenttikenttään, ketä naista ihailet ja miksi. Arvonta-aikaa on sunnuntaihin 10.3.2019 puoleen päivään asti ja illalla kerron sitten onnekkaan voittajan nimen. Huom. Palkinto voidaan toimittaa vain Suomeen.

Voit osallistua arvontaan myös blogin facebook ja instagram sivuilla.Kuvissa näkyvät SodaStream tuotteet on saatu. Sally kiittää!

36 kommenttia

 1. Mun tyttö on sisukas ja hauska mimmi. On koirafani henkeen ja vereen ja innostuu satasella aina asioista. Hyvää Naistenpäivää, CountrySally :) Mukana.
  nelliina (@)yahoo.com

  VastaaPoista
 2. Mummoni. 94-vuotias, niin paljon elämää nähneenä ja siitä kaikesta selvinneenä. Ehdottomasti sankarini.
  T.Mari

  VastaaPoista
 3. Omaa mummuni, hän on voimakkain ihminen ketä tunnen.❤️ Sara.rokman@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Oma marraskuussa 105v täyttävä mummoni. Ollut aina ahkera ja läheisistään välittävä.

  marikax@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Omaa äitiäni, koska hän on niin sisukas, vahva ja päättäväinen. Hän on aina selvinnyt kaikesta, myös vaikeista asioista. ♥

  lifetastesgoodnanne@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Omaa äitiä ja Minna Canthia 😄

  VastaaPoista
 7. Mummoani!
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Äitiäni, joka on minut yksinhuoltajana kasvattanut <3

  VastaaPoista
 9. Omaa äitiäni, joka jo 93v, mutta pirteä ja osallistuva. Samoin hänen äitiään, mummoani, joka Viipurista lähti 2 kertaa evakkoon ja oli aina iloinen, vaikka puutetta oli kaikesta täällä Länsi-Suomessa kun tavarat jäivät Viipuriin. Hieno kirjoituksesi mummostasi, on kuin omasta mummostani olisin lukenut. Ihania Muistoja! Hyvää naistenpäivää! klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 10. Molempia isomummojani jotka olivat todellisia oman tiensä kulkijoita.
  mannanpostiatluukkupistecom

  VastaaPoista
 11. Omaa mummuani,joka sai elää pitkän elämän. Paljon ehti kokea,ei mitenkään helpolla päässyt,mutta säilytti positiivisuuden. En muista hänen koskaan valittaneen mistään ja jätti minulle omalta osaltaan muiston ihanasta lapsuudesta ja nuoruudesta.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Hyvää ystävääni. On aina kaikille ihmisille ystävällinen ja empaattinen, tilanteesta riippumatta. Mahtava esikuva kaikille.

  VastaaPoista
 13. Suvun naisia ajanjanalla:) Pipsa
  pipsaksi@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Ihailen omaa äitiäni. eija.maisniemi@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Oma mummoni. Oli koko suvun rautamummo! Opetti minut kahvinjuontiin pullamössön kautta.
  -merja

  VastaaPoista
 16. Nyt jo edesmennyttä mummuani, joka jäi nuorena leskeksi neljän pienen lapsen kanssa. Kaikesta oli tiukkaa, mutta sisukkaasti hän selvisi, hankki ammatin ja kasvatti lapset aikuisiksi.

  VastaaPoista
 17. Montakin läheistä naista. Mummoni - ja muut sen ajan naiset - hoitivat kodin ja työt, koko kotirintaman, miesten ollessa sodassa.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Siskoni, menehtyi syöpään. Jaksoi rohkaista sairastaessa kaimaen1 at luukku.com

  VastaaPoista
 19. Oma äiti ❤️ Hän jaksaa aina auttaa ja opettaa omille lapsilleni tärkeitä taitoja elämään.
  kaskinen.anna@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Äitiäni ja jo edesmennyttä mummoani. Siksi, että molemmat ovat vahvoja, mutta lempeitä naisia ja hyviä esikuvia.

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Äitini, hän huolehtivainen ja ajattelee muita ennen itseään ja on toiminnan nainen ��❤ kuuklaaja at gmail.com

  VastaaPoista
 22. Kuten ihanasti monet muutkin tässä ketjussa, ihailen kyllä eniten omaa äitiäni. Hän on kasvattanut minut yksinhuoltajana ja ollessani pieni käynyt läpi myös rintasyövän. Tajuan vasta nyt kuinka rankkaa sairauden ja rahan kanssa on varmasti ollut, sillä itse olen kokenut että minulla on ollut mahtava lapsuus. Julkkiksista ihailen esimerkiksi Kristen Belliä ja monia muita naisia :) virve.boesch (at) (gmail) (com)

  VastaaPoista
 23. Oma äiti. Hän antoi minulle kipinän tekniselle alalle ja näytti, että työssäkäyvä nainen voi olla samalla huolehtivainen ja hyvään elämään lapsensa kasvattava perheenäiti. kissankarva85(at)gmail.com

  VastaaPoista
 24. Mummo ♥️ Rohkea ja rakastava nainen joka on aina kannustanut ja tukenut vaikeina aikoina. Niina/niinuska09@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Nyt jo edesmennyt äitini on ollut elämäni tärkein nainen lapsuudessa ja nuoruudessa. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Edesmennyttä äitiäni. Yksinhuoltajana hän hoiti pientä maatilaa ja meitä lapsiakin oli kuusi. Yhteiskunnan avut siihen aikaan olivat olemattomat joten ei voi kun ihailla ja ihmetellä miten kaikki on saatu toimimaan! Rakkaudella ja kiitollisena muistelen äitiäni, voimanaista!

  VastaaPoista
 27. Oma äitini, hän on opettanut minulle niin paljon.
  aiholapp at lailanet.fi

  VastaaPoista
 28. Äitiäni, koska hän on aina niin auttavainen, iloinen ja kuuntelee ja tukee ja on myös opettanut paljon <3

  VastaaPoista
 29. On kaksikin naista eli äiti ja paras työkaveri. Heiltä saan aina hyvää kannustusta ja neuvoja elämän kivikkoisillakin matkoillani.
  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 30. Omaa äitiäni ihailen koska hän on rakkain ja tärkein ihminen minulle, lämmin ja meidän perheen kantava voima. Nyt kun äiti on vanha, haluan olla hänelle sitä mitä häneltä sain, rakastava tytär.
  riittarantanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 31. Äitiäni, hän on niin sisukas nainen.

  sonja.sulkunen@hotmail.com

  VastaaPoista
 32. Omaa äitiä, ahkera ja sydämellinen ihminen❤️
  jmlehtim@hotmail.fi

  VastaaPoista
 33. Entisen poikaystäväni isoäiti teki aikoinaan vaikutuksen, sillä kyseessä oli hyväsydäminen, jatkuvasti uudistuva ja itseään haastava nainen, joka näytti minulle, että nainen voi olla sekä vahva ja kunnianhimoinen, että myös hyväsydäminen ja vastaanottavainen.
  Kaikista rakkain nainen on kuitenkin oma äiti.
  -Vilmis
  vilmakoon@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Isoäitiäni, koska hän teki elämässään vaikeita ratkaisuja

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 35. Äitiäni, aina niin iloinen, ja hyväntahtoinen. Sinnikäs ja vahva <3 lamerinquecit@gmail.com

  VastaaPoista
 36. ARVONTA-AIKA ON PÄÄTTYNYT! Kiitos osallistumisestasi.

  VastaaPoista