- Viime kesänä ihastuttiin tähän Maisemakahvilan raparperipiirakkareseptiin ja meidän raparperipiirakat leivotaan nykyään aina näin! Lopputuloksesta tulee paksu ja mehevä ja ohje on helppo muuttaa gluteenittomaksi ja laktoosittomaksi tarvittaessa.
Gluteeniton maisemakahvilan raparperipiirakka
Muruseos
8 dl gluteenitonta jauhoseosta
(tai ei-gluteenittomaan piirakkaan vehnäjauhoja)
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voita (tai leivontamarg.) sulatettuna
1 litra raparperia paloina
500 g maitorahkaa (tai esim. vaniljarahkaa)
2 dl sokeria
2 munaa
3 tl vaniljasokeria
Piirakan pinnalle
1/3 muruseoksesta
Tee näin:
1. Valmista ensin muruseos. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Ota muruseoksesta sivuun 1/3. Se säästetään piirakan pintaa varten.
2. Sekoita piimä ja muna keskenään ja lisää seos jäljelle jääneeseen (2/3) muruseokseen. Sekoita ja levitä leivinpaperilla peitetylle korkeareunaiselle uunipannulle.
3. Pese ja halutessasi kuori raparperit. Pilko paloiksi ja ripottele pohjataikinan päälle.
4. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada tasaisesti piirakan päälle. Viimeistele piirakka ripottelemalla päälle muruseosta.
5. Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa. Piirakan voi myös pakastaa!
Annoksia: noin 24 palaa (pellillinen)
Alkuperäinen ohje löytyy täältä
Ehdottomasti mualiman paras piirakka!
VastaaPoistaVeit jalat suustani! ♥ Niin hyvää ja helppo muuttaa resepti tarvittaessa gluteenittomaksi ja onnistuu myös vehnäjauhoilla ;DD
PoistaIhanaa kesää!