Sisustus & lifestyle since 2009

Search

ITSENÄISYYSPÄIVÄN PARAATIKATSELMUS


- Onnea Suomi 102 v.

Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet saavat joka vuosi sydämen läikähtämään. Tänä vuonna Tampereella järjestettiin valtakunnallinen Puolustusvoimien paraatikatselmus sekä ohimarssi. Joukot kokoontuivat Ratinan niemeen ja stadionille, josta ohimarssi käynnistyi klo 13 Laivaston soittokunnan rumpujen tahtiin. Sää oli pilvinen, mutta vesisade taukosi sopivasti ja saimme seurata paraatin kulkua stadionin ylimmältä penkkiriviltä käsin.


Puolustuvoimilla on käytössään kielekkeinen valtiolippu, jonka ristin sakaroiden leikkauskohdassa on Suomen vaakuna. Sitä käyttävät puolustusvoimien esikunnat, joukko-osastot, laitokset ja alukset.


Kenttärovastin puhe Ratinan stadionilla
Puolustusvoimien paraatikatselmus ja ohimarssi Tampereella 6.12.2019

- Olipa juhlallista saada seurata tätä kaikkea näin läheltä. 

Paraatissa marssi siis kaikkiaan yli 1000 ihmistä, lisäksi mukana oli kalustoa maalla sekä ilmassa - ja nähtiinpä lopuksi ratsuväkeäkin. 


Illalla katsottiin tyttöjen kanssa telkusta Presidentin linnan juhlavastaanotto etkoineen ja jatkoineen. Hieno idea rouva Jenni Haukiolta uudistaa aiempi juhlapukunsa ja näyttää esimerkkiä. Mitä tykkäsit? 

Mulle Suomen itsenäisyys on arvokas asia. Se tarkoittaa paitsi turvallista kotimaata ja kansalaisten maanpuolustustahtoa, myös sitä, että meillä on tarjota tuleville sukupolville edelleen hyvä maa asua ja elää. Niiden keinoin voimme mielestäni parhaiten kunnioittaa ja vaalia veteraaniemme jättämää arvokasta perintöä. 🇫🇮

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★