Sisustus & lifestyle since 2009

Search

PINKKI KESÄ WITH GATO NEGRO ROSÉ


Kaupallinen yhteistyö JUOMAVINKKI.FI ★ GatoNegroWine


- Kesään kuuluu aurinko, grillaus ja hyvä viini. Gato Negro on Suomen suosituin viinimerkki ja hyvä valinta illan istujaisiin. Gato Negro "kissaviinien" tuoteperheestä löytyvät niin rosé-viini kuin punkku & valkkarikin.

Sain maisteluun kätevän 1 litran kartonkitölkin, joka saa multa oitis pisteet ekologisuudesta, särkymättömyydestä sekä kätevästä korkista, joka on helppo sulkea. Pahviin pakattu viini on myös kevyt kantaa ja ottaa vaikka piknikille mukaan.


Grillipizzat

Me grillasimme lämpimänä iltana kivoja pikkupizzoja, joista jokainen perheenjäsen sai loihtia lempitäytteillään mieleisen. Käytin pizzapohjan tekoon tällä kertaa Myllyn Paras pizzajauhoja, joihin lisättiin vain vesi + hiiva, mutta hyvän grillaamiseen sopivan pizzapohjan valmistat myös näin:

Pizzapohja

3 dl vettä
1 tl suolaa
2 tl hunajaa
30 g tuorehiivaa
8-9 dl durum- tai 00-vehnäjauhoja
5 rkl oliiviöljyä

Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola ja hunaja. Liota joukkoon tuorehiiva. Lisää vehnäjauhot koko ajan vaivaten. Jatka vaivaamista 5 min ja lisää loppuvaiheessa oliiviöljy.  Kohota liinan alla huoneenlämmössä noin 45 min.

Tomaattikastike

500 g paseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)
4 murskattua valkosipulin kynttä
4 rkl hienonnettua tuoretta oreganoa (tai 2 rkl kuivattua)
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
2 tl sokeria (tai kunnon töräys ketsuppia)

Sekoita ainekset keskenään. 


Tee näin:

Kauli pohjataikina jauhotetulla pöydällä keittiössä mahdollisimman ohuiksi pizzapohjiksi. Nosta ne esim. leivinpaperilla peitetylle uunipellille, jonka avulla ne on helppo kantaa grillin luo. Levitä päälle tomaattikastiketta ja juustoraastetta sekä haluamasi lempparitäytteet esim. pepperonia, tonnikalaa, kinkkua, ananasta, parsaa, valmiiksi kypsennettyä jauhelihaa, oliiveja, sipulia, valkosipulia, mozzarellaa jne. Muista maltti eli laita vain hintsusti täytteitä (max 3), niin pizzat on helpompi siirtää grilliin ja paistaa.

Kuumenna grilli tulikuumaksi ja liu'uta pizzat yksi kerrallaan grilliin. Säädä sen jälkeen grilli keskilämmölle, sillä ohut pizzapohja palaa helposti. Kypsennä pizzoja kuvun alla noin 10-15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja juusto sulanut. Syö heti!


- Rohkea kokki grillaa vielä jälkkäripizzat! Gato Negro Rosé sopii loistavasti niidenkin kaveriksi.

Korvaa tomaattikastike kermaviilillä, johon laitat hieman sokeria + vaniljasokeria makeutta antamaan sekä yksi kananmuna (ei pakollinen, mutta valkoinen pizzakastike pysyy siten paremmin pizzan päällä) tai käytä esim. kaupan valmista vaniljakastiketta. Ripottele päälle mansikkasiivuja ja vaahtokarkkeja. Juuston jälkkäripizzassa korvaa sulatettu suklaa. PS. Varo polttamasta vaahtokarkkeja eli nyt ei kannata unohtua siemailemaan kissaviiniä aurinkotuoliin ;)


+ Tuottaja on vahvistanut, että Gato Negro Rosé soveltuu myös vegaaneille, vaikkei siitä vielä ole pakkauksessa merkintää

+ Alkon tilausvalikoiman kautta voit tilata ja maksaa viinit, jolloin ne on helppo ja nopea noutaa haluamastasi myymälästä tai noutopisteestä

+ Lisää tuotetietoa löydät halutessasi tuotesivulta Gato Negro Rosé 100 cl

+ Muiden vaikuttajien ruoka-, piknik- ja muut ideat Gato Negro Rosélle löydät Juomavinkki.fi sivustolta


Kuvan viinit saatu ★ Sally kiittää.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★