Sisustus & lifestyle since 2009

Search

ASUNTOMESSUT 2021 LOHJALLA

Asuntomessut järjestetään tänä kesänä Lohjalla ja me vierailimme messuilla heti ensimmäisten joukossa. Messualue sijaitsee kauniin Lohjanjärven rannalla, mutta omarantaisia tontteja aluella on silti vain yksi. Ranta-alue on tarkoituksella haluttu jättää yhteiskäyttöön ja messualueen asukkailla on mm. yhteinen soutuvene.

Asukkailla on yhteiskäytössä soutuvene


Etätyö on nyt IN - Työhuone kohteessa 3. Kannustalon Suomi

Vuoden 2021 messutalot ovat maltillisen kokoisia ja pihat suorastaan pikkuruisia, mutta sitähän se rakentaminen Suomessa tällä hetkellä etupäässä on. Suomalainen unelma suuresta omakotitalosta järven rannalla keskellä kaupunkia on pikkuhiljaa muuttumassa. Tehokkaat neliöt, kestävät valinnat ja vastuullisuus ovat tätä päivää myös rakentamisessa ja tämä ideologia on huomioitu messuilla yleisesti hyvin mm. asunrakennusten energiatehokkuutena. 

Rakentamisen kustannukset niin materiaalien kuin työnkin osalta kohoavat koko ajan ja mielestäni olisi ollut kiinnostavaa nähdä, paljonko messutalot ovat tulleet maksamaan. Hinta-arvioita ei kuitenkaan ollut tänä vuonna lainkaan nähtävillä, sillä Talo-pelin avulla lasketut kustannukset ovat aiempina messuvuosina olleet vain suurin piirtein suuntaa antavia eivätkä kertoneet koko totuutta. Ehkä ne olikin siis parempi jättää pois, jos niillä voi johtaa kuluttajia pahimmillaan harhaan.

- Messutaloissa sininen on tänä vuonna uusi musta! Se jakaa varmasti mielipiteitä, mutta itse olen sinisen ystävä ja trendi on monelle tuttu 90-luvulta. Mutta pidemmittä puheitta tässä kuvakavalkadi 2021 asuntomessuilla nähtyä, olkaapa hyvät. Jutun lopussa kerron oman suosikkikohteeni Lohjan messutaloista. 

Topi-Keittiöt kohteessa 1.Villa Ilta

Ranta-alueen puisto

Shokeeraava sininen on nyt IN
Fototapetti makuuhuoneen tehosteena
Kohde 2. ProModi: Johanna Oraksen taidetta sängyn yläpuolella 

Kohde nro 7 eli pyöreä talo Pyörre herätti jo ennakkoon paljon mielenkiintoa ja olihan talo totisesti käynnin arvoinen. Pyörre on rakennettu asukkaiden loppuelämän kodiksi ja siinä on teräsrunko, jonka valmistamiseen on käytetty mm. 4 autonromua. Talossa on jännittävä 10,5 metrin pituinen sininen keittiökalusteseinä, jonka katseenvangitsija on Johanna Oraksen maalaus "Viimeinen ehtoollinen". Talon tulisija Glamm Fire istuu muotonsa vuoksi olohuoneeseen täydellisesti, tosin ihmettelin hieman sen sijoitusta seinän viereen, kun totutusti "katosta roikkuvia" tulisijoja näkee yleensä sijoitetun keskelle tilaa. Tässä kohteessa on käytetty muuten rohkeasti vaaleaa kokolattiamattoa niin makuuhuoneessa, vaatehuoneessa kuin wc:ssäkin!

Kohde 7: "Kiertotalouden emotalo" Pyörre
Kohde 7: Keittiössä Johanna Oras maalaus Viimeinen ehtoollinen

Asuntomessutaloissa huomioni kiinnittivät myös erilaiset akustiikka- ja äänetoistoratkaisut. Kiinteitä kaiuttimia oli asennettu rohkeasti myös ulkotiloihin. Keittiöt ja saunat ovat ilahduttavasti jälleen vaalenemassa ja erityisesti lastenhuoneissa näyttäisi olevan muodikasta sisustaa Afrikka-teemalla eläinkuvioin ja savannisävyin.
Vaaleanpunainen keittiö kohteessa 2. ProModi


Musta keittiö 6. Kastelli Plazia Järven sydän

Näinkin rennosti voi somistaa kattauksen! Kohde nro 15

Kohde 16: Petra-keittiöt


Kohde 8: Talo Sensu, keittiö Diesel by Scavolini
Lapset ja lemmikit on huomioitu messutaloissa ja piha-alueilla kivasti mm. kulutusta kestävin pintamateriaalein. Tämä tyylikäs koirankoppi löytyy kohteesta nro 3. Kannustalon Suomi. Messutalojen pihat ovat pieniä, mutta piha-alueista on tehty helppohoitoisia mm. heinäkasveilla ja erilaisilla kivien rytmityksillä. Myös istutetut kukkaniittykaisteleet sopivat mielestäni hienosti rannan yhteisalueisiin.


Oma suosikkini messuilla

Oma suosikkini Lohjan messutaloista on Lakka kivitalot Joutsela eli kohde nro 10. Tyylikäs talo on suunniteltu kahdelle aikuiselle, joiden lapset ovat jo lentäneet pesästä. Oleskelutilat on ryhmitelty hienosti ja järvinäkymä on saatu taloon todella laajasti esiin suurten maisemaikkunoiden avulla. Messutalon sisustuksesta vastaa Harri Koskinen. Erityisesti pidin kohteen Saari keittiöstä, jossa mm. aivan loistava keksintö: laatikosta esiin vedettävä astianpesukone - ja vieläpä kaksin kappalein! Olohuoneessa takka on upotettu seinään ja seinäpinta toteutettu Timberwisen seinäpaneeleilla. Talon master bedroomin kylpy- ja vaatehuonetila ansaitsee erityismaininnan, samoin tyylikäs musta sauna, jonka löylyistä avautuu näkymä Lohjanjärvelle.

Saari keittiöt / Pinjasto Oy

Astianpesukone Fisher & Paykel
Stretch-katto Vecta/ Mesk Stretch-katto Oy
3D-tapetti, vuodetekstiilit Lexington
Puuseinä Timberwise, kaasutakka Schmid Lina G 10051h
Suuri vaatehuone/ pukeutumishuone toimii tarvittaessa vieraiden majoitustilana
Kylpyhuone LVI Juhani Niemi

Asuntomessut Lohjalla 9.7.-8.8.2021

www.asuntomessut.fi

Messuliput saatu. Sally kiittää!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★