Sisustus & lifestyle since 2009

Search

ASUNTOMESSUT 2023 LOVIISASSA: OMAT SUOSIKKINI

Loviisan asuntomessualue on rakennettu aivan meren rantaan ja alue on nimetty Kuningattarenrannaksi. Osalla taloista on omarantainen tontti, mutta vaikka alue on rakennettu aika tiiviisti, on talot on sijoitettu siten, että jokaisesta olisi näkymä merelle.


- Onnistunut messupäivä syntyy, kun jätät kiireen kotiin. 

Lähde liikkeelle jo vaikka edellisenä päivänä ja yövy kauniissa Porvoossa tai upeassa messukaupungissa Loviisassa. Messualueen kahvilat ja ravintolat palvelevat messuvieraita joka nälkään, mutta pakkaa silti mukaan riittävästi juotavaa + kevyttä syötävää, sillä messuilla on aina omat "messuhinnat". Kurkkaa säätiedot jo ennakkoon ja pukeudu mukaviin vaatteisiin sekä laita jalkaan kengät, joissa jalat ei niin helposti väsy (lenkkarit on oikein hyvät asuntomessukengät). Sporttikellon mukaan meille tuli yhtenä messupäivänä kävelyä liki 8 kilometriä!

Vinkki! Vältä ruuhkat ja vieraile messuilla arkisin. Asuntomessut ovat avoinna 10-18. Torstaisin messutalot ovat auki pidempään eli 20 asti ja alueella esiintyy silloin vaihtuva artistivieras, jota pääset kuuntelemaan samalla lipulla:

13.7. Pete Parkkonen
20.7. Ressu Redford
27.7. BESS 
3.8. Teflon Brothers

Ikärajattomat keikat järjestetään asuntomessujen ohjelmalavalla klo 19-20.
Suurin osa messukävijöistä kertoo etsivänsä messuilta ideoita ja inspiraatiota omaan kotiin. Messuille tullaan myös haaveilemaan, ihmettelemään ja ihastelemaan ja monelle se on jokavuotinen käyntikohde. Tunnetusti messuilla on aina esillä on uusimmat trendit, mutta myös paljon pinterestistä, instagramista ja sisustuslehdistä tuttuja juttuja sekä tietysti myös niitä asioita, joita ei ehkä itse tulisi koskaan valinneeksi omaan kotiin. 

- Seuraavaksi esittelen Loviisan messutaloissa mua miellyttäneitä sisustusratkaisuja sekä kerron omat suosikkini.


Julkisivut

Loviisan messualueella talojen julkisivut ovat pääosin tummanpuhuvia, joten yksittäinen valkoinen tai vaaleansininen talo näyttää joukossa kodikkaalta. Meren läheisyydestä johtuen julkisivut altistuvat kovalle säänrasitukselle, siksi kivitalot kestävät Kuningattarenrannassa parhaiten, mutta puutaloja on alueella silti suurin osa. Talot on asemoitu tonteille niin, että ympäröivä luonto on otettu huomioon, ja meri on alueella vahvasti läsnä. Näin sisämaan asukkaana se tuntuu jo itsessään luksukselta.

Kohde 13: Villa Kruunu ja upeasti esille jätetty louhittu kallio
Kohde 25: Villa Kungen ja talon takapiha kunttaa

Kohde 24: Lilla Hygge vastapäisen talon pihalta katsottuna


Kohde 25. Villa Kungen sisältä kuvattu messualuetta sekä kohdetta 13 Villa Kruunu
Kohde 13: Villa Kruunu korkeuserot rantaan
Kohde 14: Ledvance rantasauna ja laituri

Kohde 12: Cabin Havstrand terassi

Kohde 20: Villa Havu (vasemmalla kohde 19: Kuningattarenhelmi)- Kaikista kauneimpia messutalot ovat mielestäni mereltä päin katsottuina. 

Vinkki! Läntisen ja itäisen rannan väliin on rakennettu kelluva kävelysilta, joka mahdollistaa kulkemisen sekä messutalojen ihailun rannan puolelta. 


Ulkotilat

Joka vuosi messutalojen ulko-oleskeluun panostetaan aiempaa enemmän. Lasitetut terassit tarjoavat säältä suojaa ja käyttökuukaudet pitenevät sen myötä aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Tiloja katsellessa on kuitenkin hyvä muistaa, että ne on pääosin sisustettu lainakalustein, ja ainakin omasta mielestäni myös ulkotiloissa "vähemmän on usein enemmän".  

- Ihania pieniä oleskelualueita oli rakennettu myös aivan rantaan, samoin laitureita, joilta on varmasti onni pulahtaa veteen. Ainakin yhdessä talossa on sekä oma uima-allas että myös ranta. Aika täydellistä!

Kohde 10: Villa KuningatarKohde 17: Villa Havet- Grillausalueisiin on panostettu ja terasseilta löytyy myös erillisiä pizzauuneja. Ihana idea on myös lämmittää puukiuas terassin puolelta, niin sauna ei roskaannu ja kiukaan luukku toimii ulkotakkana!


Upeimmat näkymät

Suuret maisemaikkunat jatkavat voittokulkuaan, sillä ne saavat tuntemaan kuin luonto tulisi sisään. Tämä tottakai asettaa haasteita mm. yksityisyydelle, sillä tuskinpa kukaan oikeasti haluaa asua akvaariossa muiden töllisteltävänä. Mutta onhan nämä lattiasta kattoon ulottuvat suuret ikkunapinnat toki upeita, jos ei tarvitse miettiä niiden käytännöllisyyttä (kuka pesee ja miten se tapahtuu). Saunoissa meillä suomalaisilla on totutusti aika pienet ikkunat, joskus ei ikkunoita lainkaan, mutta messutaloissa ikkunat ovat parhaimmillaan koko seinän kokoisia ja/tai niistä näkee jopa kahteen eri ilmansuuntaan. Wau!

Kohde 13: Villa Kruunu näkymät saunasta
Kohde 13: Villa Kruunu
Kohde 11: Villa Sten sauna (huomaa suuri maisemaikkuna)
Kohde 11: Saunan suuresta ikkunasta ei onneksi näe kovin hyvin sisälle
Kohde 11: Villa Sten makuuhuoneesta olisi upea herätä aamuisin
Kohde 14: Talo Ledvance näkymät olkkarista suoraan merelle
Kohde 18: Villa Aurora, mitkä ikkunat!
Kohde 17: Villa Havet
Kohde 17: Villa Havet kuntosalista hulppeat näkymät merelle
Messualueen parhaat hiekkalaatikkonäkymät!

Sisustus

Messutalojen sisustuksessa pääosaa näyttelee erilaiset puumateriaalit. Itse asumme valkoisen eri sävyillä sisustetussa kodissa, joten eri puulajien ja -materiaalien käyttö näin runsaina pintoina on vaatinut kyllä muutaman vuoden totuttelua. Messutaloissa on kuitenkin tänäkin vuonna varsin taidokkaasti yhdistetty erilaisia puunsävyjä ilman, että tilat olisivat tunkkaisia, esim. kohteessa 20 en edes tajunnut olleeni hirsitalossa ennenkuin katsoin kuvat kamerasta. 

Edelleen muistutan, että messutalot on sisustettu pääosin lainakalustein ja -tekstiilein, joten sisustukset eivät välttämättä korreloi rakentajaperheen omien mieltymysten kanssa, senpä vuoksi ihanaa messutaloa ei kannata arvostella erikoisen sisustuksen takia. Ihailtavaa Loviisan messuilla on, kun oli maltettu pysyä riittävän minimalistisena ja annettu arkkitehtuurin & merimaiseman näytellä pääosaa. Myös tilankäyttö oli paikoin hyvin hyödynnetty eli korkeaa tilaa oli otettu käyttöön mm. säilytyskalusteiden avulla.


Kohde 13: Villa Kruunu ja 3 metriä korkeat eteisen tammikaapitKeittiöt

Keittiöitä tulin kuvanneeksi tänä vuonna tosi vähän, mutta vaaleat keittiöt ovat tehneet vahvan paluun, ja kokovalkoinen keittiö on vaihtunut pehmeisiin luonnosta poimittuihin sävyihin. Ja nekin keittiöt, joita luulin ensivilkaisulla mustiksi, olivatkin havunvihreitä tai tummansinisiä. 

Aamiaiskaappi on edelleen in, sillä keittiöt ovat yhtä oleskelutilojen kanssa ja kaapinovet sulkemalla sotkut saa helposti piiloon. Suuret saarekkeet ovat tulleet jäädäkseen suomalaisten keittiöihin, ja niitä voi olla keittiössä jopa kaksin kappalein (ihana idea!), mutta saarekkeet ovat saaneet pyöristetympiä muotoja.

Kohde 13: Keittiö Arkkikaluste

Kohde 13: Arkkikaluste


Saunat

Messusaunat ovat poikkeuksetta upeita, mutta harmillisesti tilankäyttö osassa kohteita on sellainen, ettei lauteilta näe merelle. En tiedä teistä, mutta itse nauttisin katsella lauteilta merimaisemaa. Mustat saunat ovat myös vaalenemassa eli kaikenlaisia ihania saunoja on tänä vuonna paljon ja rantasaunat niistä tottakai kaikista kiehtovimpia!

Kohde 13: Villa Kruunu


Kohde 17: Villa Havet sauna (huom. puukiukaan luukku aukeaa terassille
Kohde 11: Villa Sten saunaKohde 20: Villa Havu sauna (kuusi)Messuilla esittelyssä myös Påppa -saunakonsepti

Påppa sauna


Kylpyhuoneet

Kylpyammeet ovat tehneet paluun. Useassa kohteessa amme on sijoitettu suuren maisemaikkunan eteen, ja sisältä katsoen voisi ajatella, että naapuri näkee suoraan sisään, mutta ikkunat ovat nykyään moninaisia eli ulkoa katsoen näkymä voikin olla vaikka peilipintaa. Kylvyssä tulee arkena käytyä ihan liian harvoin, mutta nämä messutalojen kylpyammeet nähtyäni aion ottaa sen itsekin taas tavaksi.

Suuret laatat ovat tulleet jäädäkseen ja ne tuovat kylpytiloihin seesteisyyttä ja tyylikkyyttä. Yhden mikrosementtikylppärin bongasin messuilla, kerro ihmeessä, jos löysit useamman.

Kohde 13: Villa Kruunu

Kohde 10: Villa Kuningatar pukeutumistila ja mikrosementti kylppärissä 

Kohde 20: Villa Havu saunarakennuksen kylpytilat
DEKO-lehti esittelee kaikki messukohteet

Omat suosikkikohteeni

Meille kävi messupäivänä pieni moka, kun yhtäkkisen rankkasateen vuoksi juoksimme suojaan erään messutalon katokseen (sateenvarjo oli autossa, sillä mies oli sitä mieltä, että sinä päivänä ei sada) ja siitä sitten jatkoimme talokierrosta niin, että vasta kotona tajusin, että tuo Dekon kannessakin komeileva kohde 16 Tommy Hellstenin atriumtalo jäi meiltä kokonaan välistä! Niinpä talovertailuni on siltä osin puutteellinen. 

- Muutoin kiersimme miehen kanssa muutamaa taloa lukuunottamatta kaikki meitä kiinnostavat messutalot eli tänä vuonna kohteiden lukumäärä 25 on oikein sopiva ja nähtävää riittää kyllä jokaiselle, sen vuoksi ei kannata jäädä kotiin.

Kohde 3-4: Kannustalo paritalo

Kohteet 3-4 eli Kannustalon mustat paritalot Pikku Maininki ja Iso Maininki ovat uusi tervetullut konsepti tiiviiseen kaupunkirakentamiseen. Kannustalon 2023 messutalossa on ideana, että lapsiperhe sekä vielä työssäkäyvä isoäiti voivat asua paritalossa toistensa seinänaapureina. Tosi kätevää ja asunnot voi yhdistää halutessaan yläkerran lasitetulla parvekkeella sijaitsevat ulko-oven kautta. Mika Uusimäki kertoi, että paritalon puolikkaat on myös saatavilla pieninä omakotitaloina. 

- Liki 300-neliöiset kookkaat messulinnat ovat siis jääneet historiaan ja kuluttajat arvostavat tätä nykyä jokaisen saatavilla olevia unelmia!

Mutta nyt on aika paljastaa, mistä kohteesta pidin eniten. Mun omassa mielessä messutalot ja sisustusratkaisut sekoittuvat ja kietoutuvat jotenkin ihanalla tavalla toisiinsa ja ehkä sen vuoksi paras messutalo olisikin se, johon voisi napsia parhaat palat jokaisesta: keittiön yhdestä, makuuhuoneen näkymineen toisesta ja upean pihan vaikka kolmannesta.

- Mutta koska lupasin, niin tässä mun TOP3 Loviisassa (satunnaisessa järjestyksessä):


Kohde 20: Villa Havu 

Kohde 20: Villa HavuVilla Havu on virtaviivaisen tyylikäs "latomainen" musta moderni hirsitalo skandinaaviseen tyyliin. Sen sisustuksen on suunnitellut aiemmistakin messutaloista tuttu Laura Seppänen. Nelihenkisen perheen koti täyttää kaikki asumisen haaveet - ja enemmänkin! 

Saari-keittiöt, saarekkeessa pyöristetty pääty

Kylpyhuonekalusteet Saari-keittiöt, betoninen pesuallas 16Juin, hanat ja suihkut Axor Design


Makuuhuoneen seestenen tunnelma


Kohde 20: Hienoa työnjälkeä saunarakennuksen oleskelutilan sisäkatossa sekä upea merimaisema
Kohde 20: Saunarakennuksen kylpytilat

Kohde 20: Messujen upein sauna!


Kohde 20: Villa Havu saunarakennus meren syleilyssä


Kohde 13: Villa Kruunu

Kohde 13: Villa Kruunu on mustanpuhuva Lakka kivitalo, johon on onnistuttu hienosti luomaan pehmeää tunnelmaa runsaalla puunkäytöllä sekä taidokkaasti valitulla sävymaailmalla. Sisustuksesta vastaa Johanna Hernesniemi, joten siinä avaimet näiden messujen upeimpiin kuuluvaan kohteeseen. Aikuisten makuuhuoneen yhteydessä sijaitsee näiden messujen upein, aikuisten oma kylpyhuone, josta näkymä merelle ja kuvia siis myös jo tuolla hieman ylempänä. 

- Tämä Arkkikalusteen keittiö kaksine saarekkeineen olisi aivan mun unelma ja pehmeä värimaailma muutenkin koko talossa niin hieno, että voisin ottaa meillekin.

Kohde 13: Villa Kruunu amme Duravit

Kohde 13: Villa Kruunu seisova allas Glass Design/ LVI Juhani Niemi, vesikalusteet Gessi 
Kohde 13: Villa kruunu keittiö Arkkikaluste
Olohuoneen taideteos Noora Kämppi, sohva Kuusilinna
Olohuoneen kamiina Jotul, parketti Kymifloor, daybed Tebian Design
Kohde 13: Villa Kruunu, makuuhuoneen taideteos Niina Korkiakoski
- Ja jos ei tämä vielä vakuuttanut, niin Villa Kruunussa on aivan upea erillinen saunarakennus ja ranta, jotka saavat tuntemaan kuin olisi mökillä vailla kiirettä ja aikatauluja:

Kohde 13: Villa Kruunu sauna

Kohde 13: Villa Kruunu erillinen saunarakennus


Kohde 10: Villa Kuningatar 

Kolmantena kohteena esittelen vielä yhden suosikkini eli kohteen nro 10 Villa Kuningatar. Kuten jo aiemmin totesin, niin tämä TOP3 -kärkikolmikko on vaikea panna paremmuusjärjestykseen, sillä tämäkin kohde on nimensä mukaisesti täysi kymppi. 

Villa Kuningatar on Jämerä Kivitalo, jonka arkkitehtisuunnittelusta vastaa Studio Rosberg ja sisustuksen messuille ovat suunnitelleet Maria Pennanen ja Jenni Stockus/ Vepsäläinen. Itseäni ilahduttaa erityisesti se, miten upeasti meri on tuotu sisälle sisustukseen suurilla maisemaikkunoilla sekä tyyliin sopivilla Lexington tekstiileillä - ja onhan nuo ulkotilat sekä upea musta venevaja ehdottomasti näiden messujen tyylikkäimmät!


Kohde 10: keittiö Poggenpohl Finland Oy + Segmento


Sohvatyynyt Lexington Company

Kohteessa on upea musta takka sekä valkoinen Poggenpohl keittiö, jollaista en muista aiemmin nähneeni. Kylppäreissä on Woodion altaat sekä musta amme. Tässä kohteessa 10-vuotiaalla juniorilla on käytössään ihka oma kylppäri Amerikan malliin ja ulkouima-allas oli hänen vaatimuksensa toiveensa messutaloon!

Kohde 10: Pojan makkarissa oma kylppäri, vuodetekstiilit Lexington Company


Kohde 10: Uima-allas Allasmaailma


Kiitos teille messuseurasta!Asuntomessut Loviisassa 7.7.-6.8.2023


Liput saatu - Sally kiittää!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★