Sisustus & lifestyle since 2009

Search

# Tuunaus

Kaikenlaista "tuunausta" sitä on kyllä tähän ikään mennessä tullut tehtyä ;) Yleisesti ottaen en juurikaan pidä koko sanasta, mutta voisko englanninkielinen termi DIY eli Do-It-Yourself toimia tässä paremmin?

Kaikki, jotka ovat joskus asentaneet listoja kattoon, tietävät varmasti, että yläkerran sisäkaton taitekohta on hankala listoitettava. Timpurimme ehdottikin aikoinaan siihen ratkaisuksi "sisustusköyttä". No, köyttä ei tullut, mutta vähintäänkin yhtä hurja vaihtoehto, nimittäin Amerikan Itärannikon huvilatyyliset "feikkiparrut".

 

Käytän sanaa "feikki" sen vuoksi, että parrut ovat todellisuudessa raakalautaa ja kirpparilta löytämäni Fiskarsin pultit pääsivät kruunaamaan koko komeuden. "Parrut" kiinnitettiin katton pitkillä ruuveilla ja ruuvin kannat kitattiin peittoon. Koristeeksi liimattiin noin 2,5 metrin välein Fiskarsin pulttien pelkät päät, joista kierteet oli rälläköity pois. Ja prikat tietty tarvittiin myös. Näin lopputulos näyttää aivan siltä, kuin "parrut" olisi kiinnitetty pulteilla.


-Sally-


sisustuskuvahaaste: lempiväri viimeisin sisustushankinta rakkain esine sesonki kylpyhuone kukka mustavalkoista keittiötarvike valaisin yllätyksellistä bloggauspaikkani yöpöytäni jotain mitä en haluaisi näyttää ulkoa sisälle lastenhuone vanhin esine tyynyt itsetehtyä kaapin sisältö makuuhuone tuunaus minun tyylini olohuone keskeneräistä keittiö taulu kattaus kaunein kohta kodissa

12 kommenttia

 1. Tykkään,tykkään.Kekseliästä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanna :) Joskus sitä näköjään pakon sanelemanakin onnistuu keksimään toimivan ratkaisun!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Krista :) Mä ajattelin, että nää olis enemmän jakaneet mielipiteitä, mutta toistaiseksi kaikki on tykänneet!

   Poista
 3. Kauniit ovat! Paremmat kun meijän naapurissa kipsilevystä ja tapetista näperrellyt kurttuiset "palkit"..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts. Onko sellaisiakin? Meillä idea lähti liikkeelle noista Fiskarsin pulteista.

   Poista
 4. Et olis kertonut :-) Olis mennyt multa ihan "läpi" aitoina. Ja kivat on!!!

  Vitsit kaikilla on toi haastetehtävä menossa - mä oon ihan ajanut koko jutun ohi ja nyt vasta tajunnut että sen voisi tehdä. Mutta onko siinä joku aikaraja? Tai no, kai sitä voi vaan aloittaa jos aloitaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Hannis ;) Moni on niitä ihmetellyt. Mulla oli vahva visio siitä, miltä niiden pitäisi näyttää. En halunnut raskaan näköisiä tummia palkkeja, vaan eri tyyliset valkoiset ja kevyet. Vaikein osuus taisi olla käydä rälläköimässä ne pultit.

   Tää haastetehtävä on siitä hauska, että tässä innostuu itsekin kirjoittamisesta. Joskus meinaan voi olla vähän takki tyhjä, mutta mä ainakin huomaan pyöritteleväni näitä aiheita mielessäni kaupan ruokajonossa, ruokaa laittaessani, autolla ajaessani.. Nappaa haaste mukaasi ja aloita vaan! Mitään aikarajaa ei ole olemassa :)

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★