Sisustus & lifestyle since 2009

Search

# Valaisin

Siihen täydelliseen taloon tarvitaan tietenkin täydellinen valaisin (tai mieluummin monikossa eli täydellisiä valaisimia ;) Tämänhetkiset valaisimemme on hankittu lähinnä valontarpeen vuoksi, ei niinkään sisustuksellisiksi elementeiksi. Mutta onneksi olen kokenut valaistumisen ja hokannut, että valaisimen syvin olemus piilee juuri siinä, että se on ensisijaisesti kaunis sisustusesine, joka tuottaa myös valoa ;)

Hankittavien valaisimien listalla ykköspaikkaa pitää Kartellin Bourgie -- ja mielellään 2 kpl.


Hyvänä kakkosena listalla tulee moderni kristallikruunu. Yksi eteisaulaan ja toinen olkkariin, kiitos. Tahtoisin pienen kristallivalaisimen myös kylppäriin ja yhden vaatehuoneeseen. Tukholman huonekalumessuilla oli suurensuuri halli täynnä mitä kauneimpia valaisimia. Wow. Vieläkin kaihoisin mielin muistelen sitä valikoimaa. Nämä kuvat messuilta:


Tässä viimeisen kuvan valaisimessa on myös "sitä jotain". Tykkään!

-Sally-


sisustuskuvahaaste: lempiväri viimeisin sisustushankinta rakkain esine sesonki kylpyhuone kukka mustavalkoista keittiötarvike valaisin yllätyksellistä bloggauspaikkani yöpöytäni jotain mitä en haluaisi näyttää ulkoa sisälle lastenhuone vanhin esine tyynyt itsetehtyä kaapin sisältö makuuhuone tuunaus minun tyylini olohuone keskeneräistä keittiö taulu kattaus kaunein kohta kodissa

4 kommenttia

 1. Heipsistä..Kodin Terrassa on yllättävän hyvä valikoima "kristallivalaisimia". Muutakin sisustussälää siellä näytti olevan.

  VastaaPoista
 2. Oho, aika glamouria tyyliä, kunnon meininki! Mut joo, omia ajatelmia... itse valaistussuunnittelun harrastajana kääntäisin tuon oivalluksen valaisimien olemuksesta vielä vähän eteenpäin... Useimmat suomalaiset ajattelee, että valaisu on pakollinen paha, jolla saadaan sisustus joten kuten esiin ja tila käyttökelpoiseksi. Blogin kirjoittaja on astunut askelen pidemmälle ja ymmärtänyt valaisimien roolin sisustuksessa. Mun mielestä seuraava askel tuosta olisi vielä ajatella, että valaisin on paitsi tärkeä osa sisustusta, myös sen tuottama valo on ratkaiseva koko sisustuksen kannalta. Se, miten valo kohdistetaan ja suunnataan, valon väri, mahdollisuus säätää valaistusta tunnelman vaatimalla tavalla -- nämä ovat aivan korvaamattomia sisustajan apuvälineitä. Itse olen ehtinyt nyt vajaan vuoden ajan viritellä aika paljon valosuunnittelun kanssa ja tajunnut, millaisia ihmeitä valolla voi saada aikaan. Tuntuui melkein, että se on tärkeämpää kuin mikään sistustusesineiden valitseminen tai tällainen. Oikealla valon käytöllä voi suorastaan määrätä tunnelman!

  :) Oletko koskaan kokeillut epäsuoraa led-valaistusta? Valoa heijastavan tapetin kanssa käytettynä se synnyttää täysin häikäisemättömän, pehmeän valon, eräänlaisen "valopesun". Sen tunnelmassa on jotain harmonista ja rauhoittavaa. Se on yksi suositeltava jippo. Sitten kolmiulotteisesti kiinnostavien esineiden ja arkkitehtonisten pintojen rohkea kohdevalaistus voi tuottaa kontrasteja, valon ja varjon leikkejä, jotka tuovat luonnetta ja särmää kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos pitkästä kommentistasi. Luulisi, että me täällä pimeässä Pohjolassa ymmärtäisimme paremmin valon merkityksen. Mutta luulo ei ole tiedon väärtti. Itse olen oivaltanut valaistuksesta monenmonta tärkeää pointtia vasta sisustussuunnitteluopintojen edetessä. Eräässä tekemässäni keittiön muutossuunnitelmassa hyödynsin juuri epäsuoraa led-valaistusta valonauhan muodossa, yläkaappien päällä. Juurikin korostamaan huonekorkeutta ja seinästruktuuria ja luomaan tilaan ilta-aikaan aivan toisenlainen tunnelma. Myös suomalaiset pihavalot ovat usein aivan liian vaatimattomia, tai vain välttämätön lamppu portaanpielessä. Kun voisi valaista talon julkisivua, kauniita puita/pensaita sekä luoda turvallinen kulkureitti pääovelle. Aina kun ei edes tiedä, mistä ovesta taloon kuljetaan.

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★