INSTAGRAM

Kumpi pohjaratkaisu on toimivampi?

Nyt sinä pääset kertomaan mielipiteesi ja arvostelemaan kahden asunnon pohjaratkaisuja. Kyseessä on paritaloasunto, jossa 5h + keittiö + sauna. Ensimmäinen vaihtoehto on 1-kerroksinen ja toinen 2-kerroksinen, myös muita eroavaisuuksia löytyy. Sisäänkäynnit on merkitty punaisella nuolella, jotta pohjapiirrosta on helpompi hahmottaa.

 1. Mitä hyvää/huonoa löydät näistä?
 2. Kumpi on mielestäsi parempi? Perustele.

Asunto 1

Asunto 2Aikaa kommentoida on maanantai-iltaan 11.6.2012 saakka ;)

-Sally-12 kommenttia

 1. Tykkään itse asua kaksikerroksissa rivarissa mutta jos itse saisin noista kahdesta valita niin valitsisin varmaan tuon yksikerroksisen.
  Keittiö näyttäisi siinä olevan isompi.
  Vaatehuone tosin on aina plussaa mutta näyttäisi olevan ihan kivasti kaappitilaa tuossa yksitasoisessakin. Kaappitilaa tosin ei ole koskaan liikaa.
  Parveke koti kakkosessa on myös kiva juttu:)

  VastaaPoista
 2. Minä tykkään ekasta....huonejako selvä...keittiöön pääsee suoraan eteisestä ja pohja on yhtenäinen...kodinhoitotiloihin pääsee eteisestä,samoin saunaan...asuminen tapahtuu yhdessä kerroksessa...ja olohuoneen vieressä olevan makuuhuoneen voi vaikka myöhemmin liittää olohuoneeseen tai tehdä siitä kirjasto/työhuone/vierashuoneen..
  Arvatenkin vaikea valinta:)

  VastaaPoista
 3. Jos saisin itse valita,niin ottaisin sen 1-kerroksisen,ajatellen sitä että jos vaikka sattuu jotain ja esim.jalka menee poikki tai vammautuu,niin sitten voi jatkaa elämää yhdessä kerroksessa ja ei tarvii tehdä ratkaisua ainakaan muuttamisen suhteen ja näin 3-krr.kodin omistajana olisi ihana kun ei tarvisi ravata rappusia koko ajan!!! ja lapsia on helpompi pitää "silmällä" 1-krr.talossa!!!

  VastaaPoista
 4. Olen itse asunut nuorena 2 kerroksisessa, oman perheeni kanssa 4 kerroksessa (kellari ja vintti, joita käytettiin lähes päivittäin, mukaanlaskettuna) ja nyt yksikerroksisessa. Jos pelkästään sen takia tiedän, että niissä jokaisessa on omat hyvät ja huonot puolet.

  Yksikerroksisessa kaikki on samalla tasolla ja kun siivoat, siivoat kerran. Kaksikerroksisessa siivoat kerroksen ja aloitan taas uudelleen... Toisaalta kaksikerroksisessa voi jättää yläkerran (yleensä makkarit) hieman sotkuiseksi kun vieraita tulee ;)

  Kaksikerroksisessa rappuset ja aulat taas syö aina käyttöneliötilaa:(

  Näissä piirrustuksissa vaihtaisin ainakin APK paikkaa tuossa 2 kerroksisessa. Itse huuhtelen tiskit ennen koneeseen laittoa, ja tuossa matka on "pitkä" (jos ajattelee, että lautasista tippuu vettä)

  Mutta jos pitää valita, niin minun valinta on ehdottomasti yksikerroksinen! Vaikka kaksikerroksinen onkin paljon "elävämmän näköinen"

  VastaaPoista
 5. Vaikka itse tykkään asua kaksikerroksisessa (lapsena tyttökirjoissa kivojen tyttö oli aina yläkerrassa vinokaton alla), näistä ehdottomasi yksikerroksinen. Kaksikerroksinen vaikuttaa ahtaalta ja sekavalta ja ruokapöydän tila on ahdas. Pitkänomainen aula vie paljon tilaa, jota vaikea käyttää, kun huonekaluja ei oikein mahdu (meillä neliömainen aula yläkerrassa, joka toimii loistavasti työtilana).

  Yksikerroksisen pohja on selkeä. Minua häiritsee kuitenkin se, että olohuoneessa istuessa katsoo suoraan (täynnä likaisia astioita olevaa) tiskipöytää. Lisäksi eteinen on turhan pieni ja siellä liian vähän säilytystilaa. Olohuone on aika kapea. Meillä kolmen ja kahden istuttava sohva, eivätkä ilmeisesti mahtuisi kulmittain. Vaihtaisin makuunhuone 2:n oven paikkaa huoneen toiseen kulmaan. Näin eteisin jatkoksi jäisi pitempi yhtenäinen seinä, johon mahtuisi kauniisti vaikka isompikin lipasto.

  VastaaPoista
 6. Lähtökohtaisesti ajattelen aina, että yksitasoinen ratkaisu on avarampi, ellei neliöjä ole tolkuttomasti. Mielipiteeni on hiukan muuttunut ja haaveilen kaksikerroksiseta asunnosta, jossa alakerta olisi minun ja yläkerta lasten oma maailma.

  Poistaisin keittiön ja olohuoneen väliseinät, koska tahtoisin sen olevan yhtä tilaa.

  Vaatehuone makuuhuoneessa olisi luxusta:) Pohjapiirustuksessa se on vain väärässä kerroksessa, koska nukkuisin alakerrassa aikuisten maailmassa. Eli siirtäisin saunan ylakertaan.

  VastaaPoista
 7. Asunto nro 2 on mieluisampi, hyvä pohja ja tilavat makkarit. Plussaa kahdesta kylppäristä ja kahdesta vaatehuoneesta sekä varastosta.
  Vanhempien makkari vois hyvinkin olla alakerrassa, jolloin yläkerta olis lasten valtakuntaa.

  Aurinkoista kesää! :-)

  -Tanja-

  VastaaPoista
 8. Valitsisin kakkosen. Yksitasoinen on varmasti avarampi ja kätevämpi, mutta tylsä. Kaksitasoratkaisu taas tarjoaa erilaisia tiloja enemmän, yksityisyyttä yms., kun taas yksitasoisessa kaikki on koko ajan samassa tilassa.

  VastaaPoista
 9. Tykkään ehdottomasti enemmän 2-kerroksisesta ratkaisusta. Ensinnäkin tilavampi ja valoisa eteinen, lattia laatoitettu. Katseelle aukeaa näkymiä eri suuntiin eli yläkertaan, eteisenikkunasta ulos ja olohuoneeseen (josta katse pääsee jatkamaan matkaa vielä pikku ikkunasta ulos). Vertaa 1-tasoratkaisu, jossa sisään tulijaa "tervehtivät" ahdas laatoittamaton tuulikaappi, pitkä käytävä ja ensi näkymänä asunnosta on vessanovi. Lisäksi tilassa ei ole ainoatakaan ikkunaa, joten se on pimeä. Niin kutsuvaa, not!

  2-tasoisessa on 2 suihkua ja useita vaatehuoneita eli tavaroille paremmat tilat. Elämää saa jaettua kahden keroksen välille eli löytyy paremmin rauhoittumis- ja toiminta-alueita. Vanhemmilla on yläkerrassa luksusmakkari vaatehuoneineen, parvekkeineen ja pesuhuoneineen. Tai jos vanhemmat haluavat yksityisyyttä, niin oma makkari ja elämä alhaalla lasten nukkuessa yläkerrassa on mahdollista. Alakerrassa on myös takka! Makkareissa on ikkunat kahteen ilmansuuntaan, mikä lisää viihtyisyyttä.

  1-tason plussat ovat käynti keittiöön suoraan eteisestä ja keittiö-olkkaritila näyttää suuremmalta. Wc heti hollilla. Nopeampi siivota?

  Mulle valinta oli niin selvä 2-tasoisen eduksi, että oikein yllätyin noin monen pitäneen 1-tasoista parempana ratkaisuna :)

  VastaaPoista
 10. Mielestani 2-kerroksinen asunto on parempi. Asun ulkomaillla ja taalla makuuhuoneet on yleensa erotettu "living" tiloista ja mielestani toimiva ratkaisu. Tuossa yksikerroksiessa asunnossa kaikki makuuhuoneet ovat olohuoneen ymparilla ja mielestani se on levoton ratkaisu. Olisin erottanut makuuhuoneet paremmin oleskelutiloista. Melu kuuluu ja kumpikaan tila ei saa rauhaa.

  VastaaPoista
 11. Tosi kivoja havaintoja olitte kaikki tehneet! Kaunis kiitos niistä. Nyt on aika lukaista seuraava postaus ;) Terkuin, Sally

  VastaaPoista
 12. Oi, mä en osaa sanoa oikein mitään kovin kummoista. Ainoa mikä itseäni aina mietityttää on se, että voiko makuuhuoneiden välissä olla jotain. Täällä usein välissä on vaatehuone tai kylpyhuone, joten makuuhuoneiden seinät eivät ole ihan vieri vieressä.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★ Anonyyminä ei valitettavasti voi kommentoida ollenkaan.