Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Unelmakodin ABC

Sain @ Maria's blogin Marialta kivan haasteen unelmakodin aakkosista. Kiitosta vaan! Parinviikon takaisen muuttomme myötä saimme kaivattuja lisäneliöitä asumiseen, mutta vuokralla siis yhä asustellaan. Ja kumma kyllä, nurkat täyttyy täälläkin, mutta huonekorkeus on vallan ihana - eli lisäkuutiot asumisessa tuntuvat liki ylellisiltä ;) Unelmakoti on siis yhä haaveiluasteella eli pidemmittä puheitta haasteen kimppuun:

Kuva lainattu.


 
Amerikka on unelmakotimme innoittaja. Koti voisi olla vaikka sellainen Beach house tyylinen. Cappuccino-kone kuuluisi keittiön vakiovarustukseen. Design kalusteitakin meiltä löytyisi. Etuovelle tultaisiin suuren katetun terassin kautta. Fasaanit käyskentelisivät talon takana olevassa metsikössä. Sisustuksen maustaisin Gantin tuotteilla rentoon Amerikan itäranniikon tyyliin. Harmonia syntyisi kuitenkin siitä, kun koti ei olisi liian sisustetun näköinen. Talon julkisivua koristaisi jenkkityyliset ikkunaluukut. Jalopuinen tammipöytäkin meiltä löytyisi.  Unelmieni kodissa olisi  myös kattoparrut, leveä lankkulattia ja manttelitakka. Ja pihassa kasvaisi tasainen nurmimattoOlohuoneessa olisi katto korkealla. Poreita saisi olla muuallakin kuin shamppanjalasissa, siis vaikka kylppärissä ;) Quesadillat valmistuvat unelmakodin keittiössä vaivattomasti. Ripaus rakkautta tarvitaan tietenkin myös ♥. Sisustuksen punainen lanka olisi valkoinen! Tuli räiskyisi takassa ja taljalla olisi kiva tunnelmoida. Yöksi kääriytyisimme untuvapeittoihin. Oma viinikellari olisi ylellisyyttä. Wine & dine eli mukavaa yhdessäoloa hyvien ystävien kera. X olisi rasti lottokupongissa.  Makuuhuoneet olisivat omassa rauhassaan yläkerrassa, josta kuuluisi  zzzzz eli tyytyväistä tuhinaa.. Återvinning olisi meillä tietenkin myös kunnossa ;) Älykäs talotekniikka pitäisi asumisen kulut hallinnassa. Melkoinen öky pitäisi kyllä olla, jos nämä kaikki toteuttaisi ;)

 
 


Haastan omista unelmakodin aakkosistaan kertomaan kaikki teidät ihanat bloggaajat eli nappaa haaste mukaasi! Me pyörähdetään nyt pidennetty viikonloppu Tukholmassa. Tanskasta huristeltiin kesällä sellaisessa huumassa takaisin kotiinpäin, että Tukholman läpi tullessa kerettiin piipahtaa pikaisesti ennen laivaan ajoa vain paikallisessa Ikeassa (lapset vetivät silloin sellaisella antaumuksella lihapulla-annoksensa, että tuntui melkein kuin oltaisiin jo kotona ;) Mutta joka syksy mulle iskee tämä sama Tukholman kaipuu.. Ihanaa päästä sinne siis.
 
 
Ai niin, ensi viikolla juhlitaankin sitten tämän blogin 3-vuotissynttäreitä!! Jännää. Synttärihulinaa luvassa! Ilmoittauduin myös mukaan IKEAn "Oikea koti" kilpailuun. Kurkkaa, löydätkö kilpailukuvien joukosta uuden kotimme olkkarin ;) Pääset sinne tästä.

 
Tunnelmallista syysviikonloppua!
 
Laitetaan lyhdyt palamaan!!

-Sally-

8 kommenttia

 1. Mukavaa rentoa reissua teille sinne Tukholmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Mä niin rakastan syksyistä Tukholmaa! Mukavaa viikonlopppua :)

   Poista
 2. Teidän pitää muuttaa tänne, nämä kaikki löytyvät aika helposti. Tai tietysti se riippuu mihin haluaisi asettua. Jossain päin saa maksaa kovan hinnan siitä takapihasta, jossa fasaanit käyskentelevät :)

  Katsoin muuten jotain suomalaista uudistalokohdetta ja yllätyin, kun siinä oli myrskyluukut ikkunoiden sivuilla. Kieltämättä ne ovat vähän kuin huoliteltu silmämeikki naisella: saavat talon näyttämään huolitellulta.

  Sinulla on kyllä niin kaunis koti. Olet uskomattoman taitava. Mun pitää vaan ahkerasti lukea ja ehkä jossain vaiheessa opin jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkis :) Arvaa vaan, kuinka jo pelkkä ajatus kutkuttelee itseämmekin.. Mutta töiden perässä voisi tosiaan vaikka lähteäkin! Lapsetkin ovat vielä sen verran pieniä, että sopeutuisivat varmasti. Mä olin 80-luvun lopulla vaihto-oppilaana Michiganissa ja hurahdin maalaisromantiikkaan ja jenkkityyliseen sisustamiseen jo tuolloin.. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
  2. Olen samaa mieltä muuten kanssasi noista ikkunaluukuista, mutten ole koskaan osannut sanoa asiaa yhtä kauniisti " kuin huoliteltu silmämeikki naisella". Kiitos ;) Ja kyllä sinäkin varmasti osaat sisustaa, vaatimattomuus vaan pois, Johanna!

   Poista
 3. Ihastelemassa täällä ja kurkkaan tuonne linkin taakse ihan hetken päästä. Ikean lihapullat ovat vain hyviä ja pysyy:)
  Ilona

  VastaaPoista
 4. Hei, montako kuvaa tällä reissulla :) Terveiset täältä laskujen keskeltä,

  Anneli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan, heti takaisin töihin siitä ;) Kyllä yli 300 kuvaa tuli napsittua viikonlopun aikana..

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★