Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Roadtrip to Denmark: Sisustusliikkeet


Tanska ja sisustaminen liittyvät vahvasti yhteen, onpa joku leikkisästi sanonut Kööpenhaminan olevan "Sisustajan Mekka". Tässä on perää, sillä tanskalainen sisustustyyli on skandinaavisen modernia, mutta se yhdistyy mukavasti keski-Eurooppalaisiin vaikutteisiin. Monet tunnetut suunnittelijat ja sisustusmerkit tulevat Tanskasta: Arne Jacobsen, Fritz Hansen, Louis Poulsen, Bang & Olufsen, Hay, Ferm Living, TineK, House Doctor, Bloomingville, Lene Bjerre, BoConsept, Muuto...

Tanskassa sisustuspuodit nostavat rohkeasti myytäviä tavaroita myös kadulle, en tiedä, miten sellainen toimisi meillä Suomessa. Skagenissa sadepäivänäkin tavarat olivat siis esillä ulkona - uusvanha ja kulunutta kauneutta suosiva sisustustyyli onkin varmaan syntynyt puolivahingossa, kun tavarat ovat unohtuneet liian pitkäksi aikaa ulkoilmaan ;)

Seuraavassa tanskalaisten sisustusliikkeitten kuvamaraton. Koittakaa kestää!


- Viime kesänä pallovaloja oli Tanskassa esillä jokaisessa sisustuskaupassa. Nyt Arne Jacobsenin kirjainmukeja + pieniä sisustukseen sopivia sarvipäitä oli kaikkialla! Onkohan jommassakummassa niistä ensi kevään sisustushittimme?

Tosi paljon oli nähtävissä myös iloisen värisiä metallisia terassin tuoleja + pöytiä, kuten muutenkin epätyypillisesti värikästä tanskalaista sisustusta!- Kööpenhaminassa sisustusliikkeitä on paljon ja niiden kiertelyyn saa kulumaan helposti päivän, jos toisenkin. Kannattaa varata kunnolla aikaa ja jalkaan hyvät kengät! Cafe Norden on mukava taukopaikka Strögetillä ja siellä saa elimistön sokerit huippuvireeseen - ja taas jaksaa!

Olimme Köpiksessä Juhannuksen jälkeisellä viikolla, jolloin alennusmyynnit olivat täydessä käynnissä - ja kaupunki suloisesti sekaisin! Nämä kuvat Illums Bolighus:
Nämä seuraavat ihanuudet ovat monikerroksisesta tavaratalosta nimeltä Magasin, jossa on myynnissä aivan kaikkea ja jonka yhteydessä on iso parkkitalo (autoilijoille hyvä vinkki, sillä Kööpenhaminassa on ainakin arkisin lähes mahdoton löytää parkkipaikkaa):
- Kööpenhaminan Frederiksbergissä on myös mukavia pieniä sisustuspuoteja, joista voi tehdä löytöjä.

Eritoten tykkäsin tästä putiikissta nimeltä FICK, joka jäi jo viime kesän reissulta mieleen. Putiikissa toimii myös ranskalainen Fermob shop-in-shop, mm. värikkäitä ulkokalusteita. Ostin sieltä nyt nämä valurautaiset kynttilänjalat, hintaa niillä oli noin kympin kappale:

- Frederiksbergissä on myös suuri Loppetorv = ulkoilmakirppis joka kesälauantai, muistaakseni aina huhtikuulta lokakuulle asti. Siellä kannattaa ehdottomasti piipahtaa, jos Kööpenhamina sattuu matkan varrelle sopivasti lauantaina.

Meidän lomalauantainamme satoi, harmi, joten kirpputorimyyjät olivat peittäneet tavaransa muoveilla tai häipyneet kokonaan. Nyt ei siis löytöjä siltä osin tehty, mutta halutessasi voit lukaista vuodentakaisen Tanskan reissumme kirppisjutut klikkaamalla tästä.


12 kommenttia

 1. Ihania sisustusjuttuja, kiitos kuvasarjasta! Omaan silmään näistä olivat kiinnostavimmat sisustusjutut nuo kivimatot ja värikkäät kangasjohdot (jos niissä hintataso oli järkevä). Yhdessä kuvassa näyttäisi oleva Lene Bjerren sinivalkoisia pulloja, joita tätä nykyään saa myös Hesasta kyseisen brandin omasta puodista.

  Ja totta, jos tanskalaisissa puodeissa oli nyt värejä esillä runsaammin, niin eiköhän se näytä jollain tasolla sisustussuuntaa myös tänne meidän suunnalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Anne kommentistasi. Lene Bjerrellä oli todella iso shop-in-shop Magasin tavaratalossa ihan Köpiksen keskustassa, samoin Muutolla, Ferm Livingillä, Lexingtonilla ym. Alennukset olivat 30-50% luokkaa, joten maalaisromantiikan nälkäiset saivat nyt ihanuuksia pilkkahintaan. En tiennytkään, että heillä on Helsingissä oma myymälä, kiitti vinkistä ;)

   Kiviset kynnysmatot olivat tosi suolaisia hinnoiltaan. 60 x 80 cm kokoinen kynnysmatto maksoi 1499 DKK eli samanverran kuin toi Bourgie alennushinnalla! Ihmekös tuo, matot on tehty Uudessa Seelannissa, tai ainakin kivet kerätty sieltä, sikäli mikäli Tanskan kieltä niiden tuoteselosteesta ymmärsin..

   Värikkäitä sisustustavaroita oli todellakin nyt joka paikassa. Niiden näkeminen vaati itseltä hieman totuttelua, sillä olen aina mieltänyt tanskalaisen sisustamisen olevan pelkkää mustaa ja valkoista. Mutta ehkä ajat ovat muuttumassa ja värien vallankumous vyöryy Ruotsin kautta tänne meillekin. Valitettavasti noiden värikkäiden johtojen hinnat jäi kysymättä :/

   Mukavaa uutta viikkoa!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Aivan niin <3. Onneksi meillä oli takapaksi valmiiksi täynnä ja Köpis ajoitettu loman loppupuolelle (lue: lompsakin miltei tyhjä), mutta mikäänhän ei silti estänyt nauttimasta täysin siemauksin sisustusliikkeitten tarjonnasta ja ottamasta paljon valokuvia, joita voi sitten tutkia vaikka syksyn pimeinä iltoina ;)

   Poista
 3. Voi luoja, tuollahan ihan sekoais ;)
  Jospa alkais suunnittelemaan reissua Kööpenhaminaan ens kevääksi, niin ihania kuvia oot laittanut tänne meidän iloksi, että tulee ihan matkakuume.
  Mukavaa viikkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Susanna, kiitos. Kyllä Kööpenhamina hurmaa, kerrasta toiseen. Vinkkinä sanoisin, että ennen matkaa kannattaa napsia osoitteita + ostopaikkoja etukäteen itselle ylös, sillä Köpiksen voi kyllä missata niiltä osin miltei kokonaan.

   Mukavaa matkakuumetta!

   Poista
 4. Voi miten paljon kaikkea ihanaa! Tuskin olisin pysynyt järjissäni moisessa sisustajan unelmapaikassa. Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa AnniK. Kyllä mäkin ihan talutettava olin viimeistään tuolla Kööpenhaminassa, kun lähes kaikki ihanuustavaroiden hinnat oli alennettu.. Mies kantoi ihailtavasti kasseja ja jaksoi lasten kanssa pyöriä koko päivän mukana! Tummat pilvet ja muutama sadekuurokaan eivät tuntuneet missään ;)

   Mukavaa uutta viikkoa!

   Poista
 5. Ihania paikkoja olet kierrellyt. Tanska on kyllä oikeen sisustajan paratiisi! Maana muutekin upea.

  VastaaPoista
 6. Kiitos näistä kaikista antoisista matkapostauksista! Tältä kesältä jäi alustavasti suunniteltu Tanskan reissu kumminkin tekemättä, kun päätettiin kiertää vähän enemmän omaa kotisuomea ympäriinsä. Ens kesänä pienimmätkin tajuavat jo enemmän Tanskan elämysten päälle. Näihin postauksiin tulen vielä palaamaan😊

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★