Sisustus & lifestyle since 2009

Search

IKEA INSPIRAATIOTA JOULUKATTAUKSEEN

SPONSORED

#ihanaaollakotona 

IKEA tavarataloissa käynnistyi ajalla 12.11.-23.12.2015 kattauskilpailu, jossa sinäkin pääset äänestämään omaa suosikkiasi inspiroivimmaksi joulupöydäksi. Äänestys tapahtuu täyttämällä arvontalipuke tavaratalon ruokapöytäosastolla ja kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan 3 kpl 50 euron arvoisia IKEA-lahjakortteja /IKEA tavaratalo. Kolme onnekasta voittajaa siis jokaisessa!

- Minulla oli suuri kunnia päästä kattamaan Tampereen IKEA tavarataloon yksi näistä kilpailupöydistä ja haastaa samalla sen omat sisustussuunnittelijat leikkimieliseen kattauskilpailuun. "Mun mielestä Jouluna kuuluu heittää hyvästit kiireelle ja hälinälle ja kokoontua viettämään aikaa yhdessä."

Kun kuulin, että saan tehdä kattauksen pyöreälle INGATORP ruokapöydälle ja sen pariksi oli valittu kauniit ristikkoselkäiset INGOLF tuolit, alkoi suunnitelma oitis hahmottua mielessä. 'Näin' tämän jo tavallaan valmiina. Tarvittaisiin siis enää rustiikkinen LOHALS matto, valkoiset TEJN taljat ja ARV astiasto, niin oltaisiin jo melko pitkällä!- En halunnut piilottaa kaunista pöydänjalkaa pöytäliinalla, vaan loihdin kahden metrin palasta TERESIA verhokangasta 'lumihangen' kattauksen keskelle.

Pöytäliinan ei siis aina tarvitse olla perinteinen. Joulunakaan. Läpikuultavan kankaan keskeltä nousevat kauniisti esiin lasiset BLOMSTER kynttilänjalat kruunukynttilöineen, kuin pitkät luonnon muovaamat jääpuikot talvimaisemassa.Joulun taikaa, onnen aikaa  

"Valkoinen ruokapöytä pukeutuu juhlaan ja kaunis kattaus kutsuu syömään yhdessä. Teemavärit lumenvalkoinen ja havunvihreä saavat lämpimän mausteisen vivahteen matosta ja pöytätableteista, jotka sopivat sisustukseen kaikkina vuodenaikoina. Valkoiset ruokalautaset kruunaavat juhlahetken ja pienen juhlavieraan silmät loistavat kilpaa kynttilöiden kanssa." 

IKEA Tampereella oltiin sitä mieltä, ettei oteta kattaukseen ollenkaan mukaan joulun ajan sesonkituotteita niiden suuren kysynnän vuoksi, sillä olishan se aika harmillista, jos juhlakattauksissa käytetyt tuotteet olisi myyty loppuun eikä niitä voisikaan ostaa omaan kotiin. Niinpä kaikki alunperin suunnitelmaan sisällyttämäni ihanat paperitähdet, valosarjat ja tähtitarjottimet saivat tällä kertaa jäädä hyllyyn ja Sallyn piti ajatella joulu uusiksi!"Joulu on sitä, että syödään yhdessä, istutaan pitkään kynttilänvalossa ja ollaan mukavia toisillemme."  

Hurmaannuin IKEA paperikauppaan jo aikoinaan, kun kuulin sellaisen rantautuvan Suomeen! Rakastan kaikenlaista käsillä näpertelyä ja olen tunnettu kauniista lahjapaketeistani, niinpä oli luontevaa kääriä muutama joulupaketti myös kattauksen somisteeksi. Ripaus mustaa tuo kattaukseen kaivattua ryhtiä ja tekee lopputuloksesta kiinnostavan.

Pieni juhlavieras lisättiin kattaukseen mukaan viime metreillä, joten mustavalkoraidallinen silkkipaperi on omiaan kätkemään sisälleen pienen yllätyksen, jotta eskarilainenkin jaksaa odottaa ruoan valmistumista. Joulupukille kirjoitettu kirje odottaa tuolilla, että tonttu noutaisi sen.. Äiti nimittäin sanoi jo nähneensä ikkunan alla tontun jälkiä!- Riippuvat valkoiset VISIONÄR paperipallot tuovat kattaukseen leikkisyyttä ja lisäävät toivomaani lumiefektiä. 

Ennenkuin kattaus olisi valmis, se tarvitsisi vielä tähtiä saadakseen 'Sally-leiman'. Jouluun hurahtaneena sisustajana en voinut vastustaa kiusausta taitella valkoisista FANTASTISK serveteistä origamin tarkkoja joulutähtiä! Näiden äärimmäisen haastavien tähtiservettien taitteluohjeet sinäkin löydät halutessasi täältä

Kauniit joulutähdet on taiteltu FANTASTISK paperiserveteistä- Ajatuksena oli luoda lämminhenkinen ja kutsuva joulun ajan juhlakattaus, maalaisromanttiseen tyyliin ja maustettuna ripauksella joulun taikaa. Mielestäni onnistuin siinä hyvin.

Mutta mitä mieltä sinä olet? Kerro! Käy myös äänestämässä omaa suosikkiasi IKEA Tampereella, jossa kattaukset on nähtävissä livenä ajalla 12.11.-23.12.2015 ja osallistu samalla IKEA-lahjakorttien arvontaan!


Vinkki! Kattausinspiraatiohetket

IKEA Tampereella järjestetään nyt ensimmäistä kertaa kaikille avoimia kattausinspiraatiohetkiä. Niihin ei tarvitse etukäteen ilmoittautua, vaan ilmestyminen IKEA tavaratalon ruokapöytäosastolle riittää.

Tässä Tampereen ajat:

Lauantai 14.11.2015 klo 12 ja 14
Perjantai 4.12.2015 klo 15 ja 17
Lauantai 5.12.2015 klo 12 ja 14IKEA kattauskilpailussa mukana myös ihanat bloggaajat Dear Moments and Me, Nuapurissa, Projekti Verkaranta sekä Visuaalisesti vaativa.

Postaus on toteutettu yhdessä IKEA Tampereen kanssa. Suuret kiitokset kaikille avustajille!

13 kommenttia

 1. Näyttää houkuttelevalta! Itse tykkään just kun on pitäydytty rauhallisessa värimaailmassa, jota korostetaan elinvoimaisella vihreällä. Pitääpä käydä Ikeassa katsastamassa tämä vielä livenä. Mukavaa viikonloppua! -Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sally kiittää! Vihreä sai inspiraationsa kattaukseen noista kauniista huonekuusista. ♥

   Poista
 2. Kattaus on todella kaunis. Lautasliinat ihan mielettömät! Mutta löytyykö hopeanvärinen heppa tavaratalosta? Se on ihan piste iin päällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen! ♥ Taalainmaan hevonen on poimittu kärryyn IKEA Tampereen hyllystä kattauspäivän aamuna, joten sitä kannattaa tiedustella omasta IKEA tavaratalosta.

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Ihana kattaus, Sally! Tosi hienoa, kun pääsit mukaan kattamaan. :)

  Sulle on haaste: http://www.mintunmustaa.blogspot.fi/2015/11/johannan-kesamaassa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! ♥ Tähän kattauskilpailuun mukaan pääseminen oli onnenpotku. Ja parasta kattauksessa on se, että se sopisi sellaisenaan myös meidän kotimme sisustukseen.

   Palailen haasteeseen tuonnempana. Vaikutti kivalta ;D Mukavaa joulun odotusta!

   Poista
 4. Ihana kattaus <3 Ja paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. Mulla jäi kyllä ihan hyödyntämättä pöydän ympärillä oleva tila. Sitä olet käyttänyt ihanasti kuusella ja lahjapaketeilla. Ja vihreä sopii niin hyvin tuohon valkoisen kaveriksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jutta! Pyöreän pöydän paras puoli onkin juuri sen ympärille avautuva tila. Ilahtuneena myös luin viikonloppuna, että HAVUNVIHREÄ on tämän joulun ajan trendiväri ;DD

   Mukavaa joulun odotusta!

   Poista
 5. Todella ihana ja super-nätti tuo raikas vihreä! Tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Raikkautta nimenomaan hain vihreällä tähän muuten valkoiseen ja neutraaliin kattaukseen! ♥

   Poista
 6. Hih, minä kävin ja äänestin juurikin sinun suunnittelemaasi kattausta (täysin tietämättä) :) Mielestäni kattaus oli mukavan klassinen, mutta kuitenkin lämminhenkinen ja kutsuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! ♥ Kiva, kun äänestit mua.

   Mukavaa haastetta joulukattauksen suunnitteluun toi tieto ettei siinä voi käyttää joulu-sesongin tuotteita niiden suuren kysynnän vuoksi. Ymmärrettävää, sillä olishan se tosi harmillista, jos asiakas ihastuisi johonkin kattauksen tuotteista eikä sitä voisi ostaa omaan kotiin.

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★