Sisustus & lifestyle since 2009

Search

ASKELEEN LÄHEMPÄNÄ UNELMAA


Heipparallaa! Torstain myöhäisillassa mennään jo ja blogi on taas jäänyt pahasti taka-alalle. Pahoittelut siitä. Nämä ekat viikot ovat olleet töissä ahkeraa uuden oppimista ja olen tavattoman ylpeä arjen ja työn yhteensovittamisesta. Vielä kun saadaan blogi mukaan tähän uuteen arkirytmiin, niin ollaan aikas hyvällä mallilla.

Illat täyttyvät lasten harrastuksista, ruuanlaitosta ja pyykinpesusta, ihan niin kuin ennenkin. Mutta myös yhdestä tosi kivasta jutusta, joka on pyörähtänyt käyntiin nyt mun töiden aloituksen myötä. Moni teistä arvaakin, että asia liittyy haaveeseemme uudesta kodista.. 

- Kyllä, nyt raksa-asiatkin ovat viimein nytkähtämässä eteenpäin. Tonttivaraushan meillä on jo ollut tovin.Talosuunnitelmat kun ovat olleet reilun vuoden "jäissä", niin ajatus omasta kodista ja rakentamisesta on siinä ajassa hieman muuttunut. Tai sanotaanko, että on ollut aikaa kypsytellä ajatusta rauhassa. Päälinjoiltaan ollaan edelleen samassa eli halutaan koti, joka soveltuu juuri meidän perheemme tarpeisiin, mutta olennainen on monelta osin kiteytynyt, kun ennakkosuunnittelun osuus on ollut riittävän pitkä. Ja eikös sitä niin sanota, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ;) 

Olemme nyt kuukauden sisällä siis päivittäneet uuden kotimme pohjapiirroksen ja pyytäneet tarjousta viideltä eri talotoimittajalta. Mukana vertailussamme ovat aakkosjärjestyksessä Deko-talo, Jetta-talo, Kannustalo, Kastelli ja Teri-Talot. Määräaika tarjousten toimittamiselle päättyi helmi-maaliskuun vaihteessa ja vain yksi toimija saavutti sen, eli pisteet siitä! Muut neljä pyysivät lisäaikaa ja/tai tiettyjä detaljeja muuteltiin vielä viime metreillä, joten viivästykselle on omat syynsä. Mutta täytyy silti todeta, että myyjien aktiivisuudessa on suuria eroavaisuuksia ja kyllä luulisi, että tänä aikana, kun rakentaminen alkaa pikkuhiljaa osoittaa elpymisen merkkejä, niin jokainen tarjousta pyytävä asiakas pitäisi palvella viimeisen päälle.- Ihan vielä en näytä, mitä on tulossa, mutta soon, very very soon, ja silloin te ootte ekoja, jotka näkee ja kuulee mitä tapahtuu! Happy Friday!

36 kommenttia

 1. Kuulostaa hyvältä. Lisäaika on varmasti vain selkeyttänyt suunnitelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Kiireessä joutuu hutaisemaan, joten nyt on ainakin ollut mahdollisuus kypsytellä lopputulosta rauhassa ;DD

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Vau, mahtavaa! Jään innolla odottamaan miten teidän projekti edistyy :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pienin askelin eteenpäin!

   Rentoa viikonloppua!

   Poista
 3. Kiva "nähdä" pitkästä aikaa ja ihania ja jännittäviäkin uutisia. Mielenkiinnolla odotan, minkälaiseen ratkaisuun päädytte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän noi arki-illat on aika lyhyitä, kun tulee kotiin viiden jälkeen ja sit on kaupassa käynnit, ruuanlaitot ja lasten harrastukset. Mutta mukavasti tää koululaisten hiihtolomaviikko tuli katkaisemaan tätä arkirumbaa ;D

   Ihanaa viikonloppua! Aurinkokin sais kyllä näyttäytyä ;D

   Poista
 4. Jännää. Jään mielenkiinnolla odottamaan mihin päädytte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu! Me ollaan miehen kanssa vielä vähän eri linjoilla sen suhteen, mihin päädytään, mutta täytyy vaan toivoa parasta, että yhteinen mielipide löytyy, sillä loppujen lopuksi erot "sisustusta vaille" vaihtoehdon hinnoissa ovat yllättävän pieniä eri toimittajien välillä..

   Koskas te pääsette muuttamaan? Olikos se jo ensi kuussa? Jee!

   Poista
 5. Mahtavaa, että unelmat toteutuvat pikkuhiljaa ja menevät eteenpäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, aika raskasta oli pitää tämäkin asia näin pitkään jäissä, mutta kaikella on tarkoituksensa. Nyt vaan uudella innolla projektin kimppuun ;D

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 6. Siellähän nyt tapahtuu ja paljon! Jään odottelemaan, mukavaa alkavaa viikonnloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä täällä pinnan alla on paljon meneillään.. Mutta kuulette kyllä asioista ensimmäisten joukossa!

   Mukavaa viikonloppua ja onnellista odotusta! ♥

   Poista
 7. Kivaa, kun pääsee suunnittelemaan uutta kotia. Onnea matkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä tästä on tulossa niin meidän näköinen koti, että sydän pakahtuu onnesta. ♥

   Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 8. Niin happy teidän puolesta! Ihanaa viikonloppua muru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mutta onneksi hyvää kannattaa odottaa ;DD

   Rentoa viikonloppua!

   Poista
 9. Voi miten ihania uutisia! Mielenkiinnolla odotan projektin edistymistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Kyllä tää tästä kohta starttaa, kun palaset alkaa loksahtaan paikoilleen.

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 10. Hienoja uutisia ja mielenkiinnolla odotan teidän ratkaisuja, on mielenkiintoista päästä seuraamaan teidän rakennusprojektia :). Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Anu! Koskaan ei voi liikaa korostaa suunnittelun tärkeyttä. Nytkin pari tärkeää asumismukavuuteen liittyvää asiaa on viety hivenen alkuperäisestä ajatuksesta eteenpäin, joten ideat ovat siltä osin jalostuneet matkan varrella.

   Rentoa viikonloppua!

   Poista
 11. Aivan loistavia uutisia! Jee, onnea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Paistaa se aurinko näemmä risukasaankin! ;DD

   Viikonloppuja sinne!

   Poista
 12. Erään tuttavani edesmennyt äiti omisti osakeen Helsingissä. Nyt se saatiin vihdoikin myytyä ja oli tyhjennyksen aika. He pyysivät muuttofirmoilta tarjousta osan huonekalujen viemisestä siskolle Jenkkeihin. Saivat kaksi tarjousta ja molemmat olivat Virolaisia firmoja....suomalaisilta ei tullut yhdeltäkään. Valitsivat sitten toisen firmoista ja oli kuulema todella hyvä palvelu...koko ajan tuli tietoa missä mennään.
  Eli tämä tästä suomalaisesta kaupantekemisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, olen kuullut hieman vastaavanlaisia tarinoita muualtakin. Ja pari tuttuamme on käyttänyt virolaisia rakennusporukoita omalla työmaallaan eikä heillä ole ollut mitään moitittavaa. Työnjälki on ollut hyvää ja raksamiehet työn touhussa/ aikataulussa/ ajoissa eikä mikään urakka ole ollut liian "pieni" ottaa vastaan. Pappani oli kirvesmies ja ylpeä osaamisestaan. Ei olisi siihen aikaan tullut kuuloonkaan tämä touhu, mistä niin monesti nykyään kuulee..

   Poista
 13. Tosi hauskaa ja toivottavasti kaikki menee just niin kuin toivotte <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Arki-illat on vaan niin lyhyitä, kun on monta rautaa tulessa.. ;DD Mutta kyllä se tästä, kunhan saadaan tää isoin asia nyt ensin päätettyä eli minkä talofirman kanssa aloitetaan yhteistyö.

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 14. Ihan tositosittosi hieno juttu! Hyvää kannatti odottaa:)
  T,Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin Kati ;DD Kiitos. Ihanaa viikonloppua teille!

   Poista
 15. Hei jee, ihan huippua :) Hyvää viikonloppua teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä tässä usko oli koetuksella jo muutaman kerran.. Mutta kai se on viimein uskottava, että tämä vihdoin toteutuu ;DD

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 16. Kivoja plaaneja! Ja ihanat matot teillä siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tykkään kans! Keittiön tähtimatot on Askosta ja olkkarin juuttimatto IKEA. Olohuoneen ruokailuryhmän alla oleva mustavalkoinen matto on hankittu reilut 3 vuotta sitten sisustusnettikaupasta, jota ei valitettavasti ole enää.

   Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 17. Oi, miten ihania uutisia! Onnea taloprojektiin ja uuteen työhön myös! :)

  VastaaPoista
 18. Onnea rakentamisen maailmaan! <3 Me rakennettiin Jämerä -kivitalo. Koskaan ei saisi sanoa "ei koskaan", mutta sanonpa kuitenkin "en _ikinä_ enää rakenna yhtään taloa"! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niin mekin taidettiin ekan talon jälkeen sanoa, mutta elämä on opettanut, että "koskaan ei pidä sanoa ei koskaan". Kohtalon polut ovat sen verran mutkikkaita kulkea..

   Aurinkoista viikonloppua!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★